autor:

iri nuca

» » Aluaturi si Foietaje

Paine neagra cu chimen (pentru masina de facut paine)

Autor: iri nuca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iri nuca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 noiembrie 2010

Ingrediente
500 gr faina neagra, , 200 gr faina secara, , 400 gr apa calduta, , 1,5 lingurite drojdie uscata, , 2,5 lingurite ulei masline, , 1 lingurita zahar brun, , 2 lingurite sare, , 1 lingurita chimen, , 1 lingurita seminte in, , 1 lingurita seminte floarea soarelui

Dificultate: Redusa Timp: 3h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Se introduc in cuva masinii de facut paine, pe rand: apa, uleiul de masline, zaharul, sarea, chimenul. Se amesteca faina de secara cu cea neagra si se introduc peste celelalte ingrediente. Se scobeste o gaura in faina, se adauga drojdia fara a o pune in contact cu lichidul si apoi se acopera cu faina.

Dupa cum este specificat si in instructiunile masinii de facut paine, este importanta ordinea in care se introduc ingredientele.

Se programeaza masina pe programul aferent painii negre (paine integrala in cazul masinii pe care o am eu) si se porneste.

Dupa cateva minute, ingredientele principale au fost amestecate. Se deschide capacul (in timpul functionarii) si se adauga semintele de in si floarea soarelui.

Am publicat reteta pentru ca nici una din retetele din cartea aferenta masinii nu a avut un rezultat bun ... Reteta de mai sus am incercat-o deja de cateva ori si painea a iesit super !!! Si crescuta .. si gustoasa .. si sanatoasa :)

In loc de chimen puteti incerca absolut orice aroma pe care o aveti la indemana .. eu am facut si paine cu rozmarin sau cu busuioc .. data viitoare o sa incerc cu usturoi :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra cu chimen (pentru masina de facut paine)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cornulete cu sunca si cascaval

Cornulete cu sunca si cascaval

Intr-un vas se amesteca 100g smantana cu 200g faina si sare pana se face un aluat bine facut (daca

11 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Aluat pentru taitei de casa cu ou

Aluat pentru taitei de casa cu ou

Oul impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.Apoi se intinde o foaie subtire,se

51 voturi    10 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    Cea de toate zilele bunaaa!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

    Am primit cadou o masina de facut paine. Iese o paine extraordinara! Am sa incerc si reteta ta.

  • Fara foto

    alex (Bucatar) , 22 decembrie 2010

    Delicioasa intr-adevar!

    • iri nuca

      iri nuca (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

      multumesc pentru vizita dar mai ales pentru sfaturi ... o sa incerc data viitoare cu faina de secara in loc de faina alba !!

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2010

      reteta este foarte buna,de luat in seama.de evitat sa folosim faina alba daca intradevar vrei ca preparatul sa fie sanatos,iar semintele de chimen le poti adauga odata cu celelalte seminte.pentru un gust deosebit le poti praji si rasni inainte de a le pune in paine.in loc de faina alba poti folosi mix de faina sau orice alta combinatie de faina,in afara de cea alba.iar ingredientele le pui cu o masura de la masina de paine,asa ca cei care prepara altcumva painea sa aiba grija la masuri.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina neagra
  • 200 gr faina secara
  • 400 gr apa calduta
  • 1,5 lingurite drojdie uscata
  • 2,5 lingurite ulei masline
  • 1 lingurita zahar brun
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita seminte in
  • 1 lingurita seminte floarea soarelui

Raporteaza reteta

Retete
de iri nuca
salata de primavara cu orez

salata de primavara cu orez

Se spala orezul si se fierbe, se clateste cu apa rece si se lasa la racit. Branza si legumele se

20 voturi    4 comentarii
40 min
Salate reci
vinete la gratar cu usturoi

vinete la gratar cu usturoi

Se taie vinetele rondele de cca 1 cm grosime si se prajesc pe gratar pe ambele parti pana se inmoaie.

9 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Salata de toba

Salata de toba

Toba se taie felii subtiri si se aranjeaza pe un platou. Se acopera cu ceapa taiata joulienne, se

2 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive cu carne

COSTEO (Chef de cuisine)

Cea de toate zilele bunaaa!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
tarta de zmeura