Se introduc in cuva masinii de facut paine, pe rand: apa, uleiul de masline, zaharul, sarea, chimenul. Se amesteca faina de secara cu cea neagra si se introduc peste celelalte ingrediente. Se scobeste o gaura in faina, se adauga drojdia fara a o pune in contact cu lichidul si apoi se acopera cu faina.
Dupa cum este specificat si in instructiunile masinii de facut paine, este importanta ordinea in care se introduc ingredientele.
Se programeaza masina pe programul aferent painii negre (paine integrala in cazul masinii pe care o am eu) si se porneste.
Dupa cateva minute, ingredientele principale au fost amestecate. Se deschide capacul (in timpul functionarii) si se adauga semintele de in si floarea soarelui.
Am publicat reteta pentru ca nici una din retetele din cartea aferenta masinii nu a avut un rezultat bun ... Reteta de mai sus am incercat-o deja de cateva ori si painea a iesit super !!! Si crescuta .. si gustoasa .. si sanatoasa :)
In loc de chimen puteti incerca absolut orice aroma pe care o aveti la indemana .. eu am facut si paine cu rozmarin sau cu busuioc .. data viitoare o sa incerc cu usturoi :)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii