autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Paine Pascala

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru o Pasca mare avem nevoi de 1 kg de faina de tip 55 in Franta sau faina de paine in Romania, 350-400 ml apa calduta, 50 grame de drojdie proaspata, o lingurita de sare, o lingurita de miere sau zahar brun,2-3 linguri de ulei ( de masline bio pun eu ), un ou pentru pensulat la final, 100 grame de branza sarata ( puteti pune telemea, cas proaspat ras sau orice branza preferati sarata ).

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Aluatul l-am facut cu masina de facut paine de aceasta data dar se poate face foarte bine si prin framantat manual, ascultand o priceasna bisericeasca si asteptand sa primim inca o data lumina , semn ca o sa avem puterea sa o luam de la capat inca o data si anul acesta.

In masina de paine am pus prima data apa calduta in care am dizolvat drojdia cu o lingurita de miere, am adaugat apoi uleiul si faina si sarea si am setat pe program de framantare si dospire.

Dupa ce este dospit aluatul in modelam intr-o bula rotunda si il punem in tava rotunda inalta, pana avem 2/3 din tava. Daca aveti tava mai mica puneti doar jumatate din cantitatea de aluat. Dupa aceea modelam mici suluri impletite cu care facem o coroana si decoram in mijloc cu alte bucatele de aluat rasucite dupa inspiratie.Facem niste crestaturi mici pe fiacare cadran sa nu se crape painea la copt, pensulam painea cu ou batut bine cu sare in prealabil si presaram generos branza. Se poate face chiar un cuib de branza in mijloc dar eu prefer sa presar doar deasupra.

Se mai lasa la dospit minim 45 de minute . Se coace la cuptorul incins la 210 grade, cu o tava de protectie sub tava cu painea si cu apa in acea tava ca sa iasa crusta crocanta. Eu o las 15 minute la 210 grade si apoi scad la 190 si o las inca 30-45 minute sa se faca bine si sa nu se arda deasupra, fiind inalta necesita un timp mai mare de coacere. Nu am decat pozele cu painile gata facute si de anul trecut pe cand nu aveam acest blog, promit sa revin si cu mai multe poze dupa operatiunea de anul acesta :
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Pascala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu cirese

Placinta cu cirese

Ciresele, fara samburi, se pun cateva minute la scurs, apoi se amesteca cu amidonul, zaharul si esenta

2 voturi    5 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje
Croissant cu prosciutto si wurstel

Croissant cu prosciutto si wurstel

Foile rotunde le-am impartit in 4 cu o rotita zimtata,dupa care fiecare sfert de pasta am impartit-o

3 voturi    6 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010

    Adevarat a Inviat, multumesc pentru aprecieri.

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2010

    Aratoasa mai e pasca ta!!!!!!.............trebuie sa fie si foarte buna.

  • joly-gina

    joly-gina (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2010

    ce frumusete,felicitari si HRISTOS A INVIAT!!!

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru o Pasca mare avem nevoi de 1 kg de faina de tip 55 in Franta sau faina de paine in Romania
  • 350-400 ml apa calduta
  • 50 grame de drojdie proaspata
  • o lingurita de sare
  • o lingurita de miere sau zahar brun,2-3 linguri de ulei ( de masline bio pun eu )
  • un ou pentru pensulat la final
  • 100 grame de branza sarata ( puteti pune telemea
  • cas proaspat ras sau orice branza preferati sarata ).

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

bucataria-sylviei (Chef de cuisine)

Adevarat a Inviat, multumesc pentru aprecieri.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
pizza cu blat american