Paine picanta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Paine picanta

Ingrediente

  • 400 g făină neagră de la moară
  • 250 g făină albă
  • 25 g drojdie proaspătă ( în funcție de temperatura ambientală )
  • o mână de nuci
  • o mână de semințe de in
  • o mână de susan
  • o mână de frunze proaspete de bucuioc tocat mărunt
  • o lingură cu fulgi uscați de chilli
  • 50 ml ulei de porumb
  • o linguriță cu sare
  • apă cât cuprinde ( cca. 400-450 ml )

Mod de preparare

Nu cunosc vreo origine a acesteia, nici nu m-am interesat. Așa m-am trezit, cu ideea că vreau pâine picantă. :)

Nu mi-a luat mult timp, doar sunt înnebunită după aluaturi. Mi-am scos pe masă cele necesare și m-am apucat de treabă.

Am cernut făina în bolul cu capac de la Tupperware. Făina neagră de calitate trebuie să arate precum cea de mai jos, adică să conțină tărâțe. Eu vă recomand făina măcinată la moară ( chiar dacă nu aveți moară în apropiere, puteți cumpăra o cantitate mai mare când ajungeți la una; așa fac și eu ).

Am încălzit ușor apa și uleiul și le-am turnat peste făină. De data aceasta am adăugat drojdia pur și simplu ( de regulă o dizolv în apă călduță ), apoi am început să presar minunatele semințe dar mai ales fulgii de chilli și busuiocul. N-am uitat nici de sare, pe care am presărat-o peste tot muntele de făină. :)

Am pus capacul și-am început să agit. M-am ales imediat cu un aluat elastic de-ți e mai mare dragul să jonglezi cu el. Dacă nu aveți vase Tupper, puteți folosi orice bol și puteți frământa cum faceți de obicei.

Am presărat făină într-un coș din bambus, apoi am pus aluatul la dospit.

Vroiam neapărat să obțin cerculețele acelea de făină pe coaja rumenă a pâinii. :)

În tava tapetată cu hârtie de copt am pus pâinea lăsând-o să cadă singură, fără niciun ajutor.

Am copt-o la 150 de grade vreo 40 de minute.

Am tăbărât pe ea ca dacii și-am mâncat-o cu brânză de oaie. :))

Poftă bună!

Mai multe rețete găsiți pe blog: http://culinary-rainbow.blogspot.ro/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise