autor:

CulinaryRainbow

» » Aluaturi si Foietaje

Paine picanta

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 februarie 2015

Ingrediente
400 g făină neagră de la moară, 250 g făină albă, 25 g drojdie proaspătă ( în funcție de temperatura ambientală ), o mână de nuci, o mână de semințe de in, o mână de susan, o mână de frunze proaspete de bucuioc tocat mărunt, o lingură cu fulgi uscați de chilli, 50 ml ulei de porumb, o linguriță cu sare, apă cât cuprinde ( cca. 400-450 ml )

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Nu cunosc vreo origine a acesteia, nici nu m-am interesat. Așa m-am trezit, cu ideea că vreau pâine picantă. :)

Nu mi-a luat mult timp, doar sunt înnebunită după aluaturi. Mi-am scos pe masă cele necesare și m-am apucat de treabă.

Am cernut făina în bolul cu capac de la Tupperware. Făina neagră de calitate trebuie să arate precum cea de mai jos, adică să conțină tărâțe. Eu vă recomand făina măcinată la moară ( chiar dacă nu aveți moară în apropiere, puteți cumpăra o cantitate mai mare când ajungeți la una; așa fac și eu ).

Am încălzit ușor apa și uleiul și le-am turnat peste făină. De data aceasta am adăugat drojdia pur și simplu ( de regulă o dizolv în apă călduță ), apoi am început să presar minunatele semințe dar mai ales fulgii de chilli și busuiocul. N-am uitat nici de sare, pe care am presărat-o peste tot muntele de făină. :)

Am pus capacul și-am început să agit. M-am ales imediat cu un aluat elastic de-ți e mai mare dragul să jonglezi cu el. Dacă nu aveți vase Tupper, puteți folosi orice bol și puteți frământa cum faceți de obicei.



Am presărat făină într-un coș din bambus, apoi am pus aluatul la dospit.

Vroiam neapărat să obțin cerculețele acelea de făină pe coaja rumenă a pâinii. :)

În tava tapetată cu hârtie de copt am pus pâinea lăsând-o să cadă singură, fără niciun ajutor.

Am copt-o la 150 de grade vreo 40 de minute.

Am tăbărât pe ea ca dacii și-am mâncat-o cu brânză de oaie. :))



Poftă bună!



Mai multe rețete găsiți pe blog: http://culinary-rainbow.blogspot.ro/
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine picanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu stafide

Cozonac cu stafide

Faina se cerne intr-un castron mare si inalt si se face o adancitura in care zdrobim drojdia , adaugam

2 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga Tradaro

Mamaliga Tradaro

Intr-o craticioara se pune lapte, apa, gris, delikat, sare si se amesteca la foc iute pana fierbe

9 voturi    12 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 400 g făină neagră de la moară
  • 250 g făină albă
  • 25 g drojdie proaspătă ( în funcție de temperatura ambientală )
  • o mână de nuci
  • o mână de semințe de in
  • o mână de susan
  • o mână de frunze proaspete de bucuioc tocat mărunt
  • o lingură cu fulgi uscați de chilli
  • 50 ml ulei de porumb
  • o linguriță cu sare
  • apă cât cuprinde ( cca. 400-450 ml )

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

11 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Turte muntenesti