autor:

strumfii bucatari

» » Aluaturi si Foietaje

Paine pufoasa

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 mai 2016

Ingrediente
40 gr drojdie, 1/2 cana apa calduta, 1 kg faina pentru cozonac, 1 lingura miere, 1 lingura zahar, 1 cana lapte caldut, 1 lingurita sare, 1/3 cana ulei de masline, 1 ou, Susan (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 3h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Diluam drojdia in apa calduta. Atentie apa sa nu fie fiarta ca sa nu stricam drojdia

Punem 2-3 linguri de faina si amestecam bine pana se omogenizeaza. Lasam 30 minute. Adaugam mierea si zaharul in lapte caldut si amestecam pana se topesc. Punem restul de faina si sarea in bol mare, facem o gaura unde punem laptele, ulei de masline, ou si compozitia de drojdie. Amestecam bine. Scoatem din bol si framantam bine 10 minute. Daca vi se pare prea gros aluatul mai adaugam apa putin cate putin.

Punem aluatul in bol si acoperim cu folie alimentara si lasam sa creasca pentru o ora la loc caldut (sa-si dubleze volumul). Impartim aluatul in doua. Facem 2 franzele (daca doriti le puteti impleti si va iese o paine, eu am facut doua paini), cu o pensula ungem painea cu putina apa. Daca doriti puneti susan. incalzim cuptorul la 200 de grade si bagam tavile cu paine (fara sa lasam sa se incalzeasca , imediat dupa ce l ati aprins) si coacem pentru 40-45 de minute.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pufoasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
paine pufoasa pufoasa

paine pufoasa pufoasa

intr.un lighean se amesteca toate ingredientele uscate. drojdia se dizolva in putin lapte caldutz. se

38 voturi    16 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine speciala de Craciun

Paine speciala de Craciun

Am amestecat toate ingredientele, cu exceptia nucilor si stafidelor, am format un aluat elastic,

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 40 gr drojdie
  • 1/2 cana apa calduta
  • 1 kg faina pentru cozonac
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura zahar
  • 1 cana lapte caldut
  • 1 lingurita sare
  • 1/3 cana ulei de masline
  • 1 ou
  • Susan (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu mei si seminte