Paine pufoasa

Timp pregatire
195 minute
Complexitate
redusa
Paine pufoasa

Ingrediente

  • 40 gr drojdie
  • 1/2 cana apa calduta
  • 1 kg faina pentru cozonac
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura zahar
  • 1 cana lapte caldut
  • 1 lingurita sare
  • 1/3 cana ulei de masline
  • 1 ou
  • Susan (optional)

Mod de preparare

Diluam drojdia in apa calduta. Atentie apa sa nu fie fiarta ca sa nu stricam drojdia

Punem 2-3 linguri de faina si amestecam bine pana se omogenizeaza. Lasam 30 minute. Adaugam mierea si zaharul in lapte caldut si amestecam pana se topesc. Punem restul de faina si sarea in bol mare, facem o gaura unde punem laptele, ulei de masline, ou si compozitia de drojdie. Amestecam bine. Scoatem din bol si framantam bine 10 minute. Daca vi se pare prea gros aluatul mai adaugam apa putin cate putin.

Punem aluatul in bol si acoperim cu folie alimentara si lasam sa creasca pentru o ora la loc caldut (sa-si dubleze volumul). Impartim aluatul in doua. Facem 2 franzele (daca doriti le puteti impleti si va iese o paine, eu am facut doua paini), cu o pensula ungem painea cu putina apa. Daca doriti puneti susan. incalzim cuptorul la 200 de grade si bagam tavile cu paine (fara sa lasam sa se incalzeasca , imediat dupa ce l ati aprins) si coacem pentru 40-45 de minute.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor