Diluam drojdia in apa calduta. Atentie apa sa nu fie fiarta ca sa nu stricam drojdia
Punem 2-3 linguri de faina si amestecam bine pana se omogenizeaza. Lasam 30 minute. Adaugam mierea si zaharul in lapte caldut si amestecam pana se topesc. Punem restul de faina si sarea in bol mare, facem o gaura unde punem laptele, ulei de masline, ou si compozitia de drojdie. Amestecam bine. Scoatem din bol si framantam bine 10 minute. Daca vi se pare prea gros aluatul mai adaugam apa putin cate putin.
Punem aluatul in bol si acoperim cu folie alimentara si lasam sa creasca pentru o ora la loc caldut (sa-si dubleze volumul). Impartim aluatul in doua. Facem 2 franzele (daca doriti le puteti impleti si va iese o paine, eu am facut doua paini), cu o pensula ungem painea cu putina apa. Daca doriti puneti susan. incalzim cuptorul la 200 de grade si bagam tavile cu paine (fara sa lasam sa se incalzeasca , imediat dupa ce l ati aprins) si coacem pentru 40-45 de minute.
Pofta buna!
Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.
Gem de caise
Comentarii
Adaugă comentariu