autor:

Sidy

» » Aluaturi si Foietaje

Paine semi

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2010

Ingrediente
3 3/4 masuri faina alba, 1 masura faina neagra, 300 ml apa calduta, 1 1/2 lingura sare, 4 linguri ulei, 1 lingura zahar 1 plic drojdie uscata(7 g), 3 linguri lapte praf, In imagine se poate vedea masura( cea din stanga, mai mica) si lingura, din dotarea masinii de paine, pe care le-am folosit.

Dificultate: Redusa Timp: 3h 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Painea am facut-o la masina de paine si am pus ingredientele in urmatoarea ordine:
- apa
- sarea
- laptele praf
- uleiul
- faina
- drojdia
- zaharul

Am programat masina pe programul de paine frantuzeasca FRENCH si...am asteptat sa miroase a paine copata, in casa....
Este un miros imbietor !
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine semi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Empanada gallega

Empanada gallega

Se călesc în ulei: ceapa, ardeiul,carnea(dacă nu e deja făcută). Ciupercile se fac separat pentru

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Focacia

Focacia

Se amesteca faina cu drojdia si sarea dupa care se adauga apa si se framanta.La sfarsit se incorporeaza

9 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lidia , 21 octombrie 2014

    Azi am incercat reteta ,a reusit extraordinar.Piine crescuta pina la capac,dar mirosul,ce samai spun.O minunatie.Multumesc.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    Arata super si cred ca e o bunatate ! Felicitari !

  • licu pop

    licu pop (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Pacat ca nu mai avem timp de painea facuta in casa...in trecut mai ales sambata simteai de departe mirosul de paine proaspata, facuta in cuptorul din curtea casei.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Ce simplu la tine, dar f. bine a iesit. Si a mea a fost reusita si f gustoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h 50 min

5 voturi

Ingrediente

  • 3 3/4 masuri faina alba
  • 1 masura faina neagra
  • 300 ml apa calduta
  • 1 1/2 lingura sare
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura zahar 1 plic drojdie uscata(7 g)
  • 3 linguri lapte praf
  • In imagine se poate vedea masura( cea din stanga
  • mai mica) si lingura
  • din dotarea masinii de paine
  • pe care le-am folosit.

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

227 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

24 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Lidia

Azi am incercat reteta ,a reusit extraordinar.Piine crescuta pina la capac,dar mirosul,ce samai spun.O minunatie.Multumesc.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Cuib de viespe cu scortisoara