autor:

Sidy

» » Aluaturi si Foietaje

Paine semi

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2010

Ingrediente
3 3/4 masuri faina alba, 1 masura faina neagra, 300 ml apa calduta, 1 1/2 lingura sare, 4 linguri ulei, 1 lingura zahar 1 plic drojdie uscata(7 g), 3 linguri lapte praf, In imagine se poate vedea masura( cea din stanga, mai mica) si lingura, din dotarea masinii de paine, pe care le-am folosit.

Dificultate: Redusa Timp: 3h 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Painea am facut-o la masina de paine si am pus ingredientele in urmatoarea ordine:
- apa
- sarea
- laptele praf
- uleiul
- faina
- drojdia
- zaharul

Am programat masina pe programul de paine frantuzeasca FRENCH si...am asteptat sa miroase a paine copata, in casa....
Este un miros imbietor !
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine semi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 4 comentarii

  • Lidia , 21 octombrie 2014

    Azi am incercat reteta ,a reusit extraordinar.Piine crescuta pina la capac,dar mirosul,ce samai spun.O minunatie.Multumesc.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    Arata super si cred ca e o bunatate ! Felicitari !

  • licu pop

    licu pop (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Pacat ca nu mai avem timp de painea facuta in casa...in trecut mai ales sambata simteai de departe mirosul de paine proaspata, facuta in cuptorul din curtea casei.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Ce simplu la tine, dar f. bine a iesit. Si a mea a fost reusita si f gustoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h 50 min

5 voturi

Ingrediente

  • 3 3/4 masuri faina alba
  • 1 masura faina neagra
  • 300 ml apa calduta
  • 1 1/2 lingura sare
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura zahar 1 plic drojdie uscata(7 g)
  • 3 linguri lapte praf
  • In imagine se poate vedea masura( cea din stanga
  • mai mica) si lingura
  • din dotarea masinii de paine
  • pe care le-am folosit.

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Lidia

Azi am incercat reteta ,a reusit extraordinar.Piine crescuta pina la capac,dar mirosul,ce samai spun.O minunatie.Multumesc.

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine dietetica fara faina Paine dietetica fara faina

Incalzim cuptorul la 180 de grade C, coacere  sus jos si nu turbo.Pregatim o tava de chec o tapetam cu hartie de copt. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
torta pasqualina