1. Daca drojdia este proaspata se dizolva intr-o cana cu apa calduta(nu fierbinte ca se opareste aluatul si nu mai creste) cu o lgt de sare, una rasa de zahar si 150gr faina(cat sa se ingroase ca o crema fina). Drojdiile uscate se folosesc dupa indicatiile de pe plic. Se lasa la crescut cam 20 minute.
2. Treptat se adauga faina, apa calduta, untul sau margarina, si se framanta foarte bine, cu grija sa nu ramana cocoloase de faina(nu o sa le vreti cand o sa savurati painea!).
3. Se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini - s-ar putea sa aveti nevoie de inca 250gr de faina; se portioneaza in formele de copt(se pune aluat pana la jumatatea formei). Formele trebuiesc unse cu ulei si tapetate cu hartie sau faina.
4. Se infasa tavile intr-o patura groasa , ca sa stea la cald, si se lasa la crescut inca 1 ora.
Se va observa ca aluatul a crescut cat tava!
5. Cuptorul trebuie preincalzit, apoi se dau tavile la copt la foc potrivit inca 1 ora - 45 de minute, in functie de taria cuptorului!
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii