1. Daca drojdia este proaspata se dizolva intr-o cana cu apa calduta(nu fierbinte ca se opareste aluatul si nu mai creste) cu o lgt de sare, una rasa de zahar si 150gr faina(cat sa se ingroase ca o crema fina). Drojdiile uscate se folosesc dupa indicatiile de pe plic. Se lasa la crescut cam 20 minute.
2. Treptat se adauga faina, apa calduta, untul sau margarina, si se framanta foarte bine, cu grija sa nu ramana cocoloase de faina(nu o sa le vreti cand o sa savurati painea!).
3. Se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini - s-ar putea sa aveti nevoie de inca 250gr de faina; se portioneaza in formele de copt(se pune aluat pana la jumatatea formei). Formele trebuiesc unse cu ulei si tapetate cu hartie sau faina.
4. Se infasa tavile intr-o patura groasa , ca sa stea la cald, si se lasa la crescut inca 1 ora.
Se va observa ca aluatul a crescut cat tava!
5. Cuptorul trebuie preincalzit, apoi se dau tavile la copt la foc potrivit inca 1 ora - 45 de minute, in functie de taria cuptorului!
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii