autor:

Fara foto

» » Prajituri

Painea maimutei

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
* Aluat:, * 1/4 cana de apa calda, * 3/4 ceasca de lapte cald, * 2 lingurite si 1/2 drojdie uscată, * 3 cani faina, * 1 lingurita de sare, * esenta de vanilie, * 3 linguri de zahăr, * 1 ou, * 2 linguri de unt topit, * Caramel:, * 200 g zahar brun, * 1 lingura si 1/2 scorţişoară, * 1/2 pahar unt topit

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Toate ingredientele pt aluat le-am pus in cuva masinii de paine la programul de framantare+dospire.

Zaharul il amestecam cu scortisoara.
Ungem un vas termorezistent cu unt apoi presaram cu zahar aromat cu scortisoara.

Din aluatul crescut formam bile mici,in podul palmelor.Fiecare mingiuta de aluat o dam prin unt topit apoi o tavalim prin zaharul aromat.Mingiutele bine filmate cu zahar,le asezam in vasul termorezistent,apoi acoperim vasul cu folie alimentara si lasam sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul.

Se da la cuptor pentru 30-35 de minute,la foc mediu,pana se rumeneste. Cand apasati usor cu degetul revine la forma initiala.
Se lasa in tava sa se racoreasca,apoi se rastoarna pe platou.

Se serveste calda. Daca ramane si pe ziua urmatoare se poate incalzi la microunde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Painea maimutei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Ciocolata cu portocala si scortisoara

Ciocolata cu portocala si scortisoara

Se amesteca laptele praf cu cacaoa. Se face un sirop gros din apa si zahar. Se adauga siropul peste

1 vot    1 comentariu
30 min
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si frisca

Prajitura cu crema de vanilie si frisca

Pentru cele patru foi de aluat procedam in felul urmator: separam albusurile de galbenusuri si frecam

7 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mirciu Maria , 25 aprilie 2014

    Pare sa fie foarte buna! Ca un cozonacel!

  • Fara foto

    Zoicas Viorica , 24 aprilie 2014

    eu nu fac mingiute, cu lingura incinsa in unt iau din aluat si il tavalesc prin zahar, si cladesc

  • Fara foto

    miha278 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

    Hi hi Mariana draga...N-as putea sa-ti spun exact de ce ii spune asa. Probabil pentru ca se rupe cu mana. :))) Pup!

    • Epure Mariana

      Epure Mariana (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      foarte interesant Miha, dar de ce ii spune painea maimutei?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • * Aluat:
  • * 1/4 cana de apa calda
  • * 3/4 ceasca de lapte cald
  • * 2 lingurite si 1/2 drojdie uscată
  • * 3 cani faina
  • * 1 lingurita de sare
  • * esenta de vanilie
  • * 3 linguri de zahăr
  • * 1 ou
  • * 2 linguri de unt topit
  • * Caramel:
  • * 200 g zahar brun
  • * 1 lingura si 1/2 scorţişoară
  • * 1/2 pahar unt topit

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

miha278 (Chef de cuisine)

Hi hi Mariana draga...N-as putea sa-ti spun exact de ce ii spune asa. Probabil pentru ca se rupe cu mana. :))) Pup!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Savarine cu aluat dospit si fructe exotice