In primul rand trebuie sa-i multumesc pentru reteta lui Pocahontas.
Se pune faina intru-n castron si se face o gaura la mijloc.
Drojdia,laptele caldut si zaharul se pun in mijloc si se amesteca putin.Se lasa apoi la dospit.
Cand drojdia s-a dospit se adauga uleiul,sarea,untul topit (nu fierbinte pentru ca se opareste drojdia),cele 2 oua intregi si se amesteca cu o lingura de lemn.
Se framanta apoi cu mana.Daca aluatul este prea moale se mai adauga putina faina,sau daca este prea tare se mai adauga putin lapte.Depinde de faina fiecaruia.
Aluatul trebuie sa semene cu o plastelina,usor de modelat.
Se imparte aluatul in 12 bucati egale.
Fara sa le mai framantam le facem bilute rotunde si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se ung cu albusul nebatut ,apoi se presara cu mac,chimen,susan,etc.
Se cresteaza usor deasupra si se baga la cuptor pana se rumnesc deasupra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii