autor:

LALY

» » Aluaturi si Foietaje

Painici aducatoare de noroc.

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 mai 2010

Ingrediente
# 550 gr faina, # 25 gr drojdie proaspata, # 100 ml ulei, # 1 lingurita de sare rasa, # 2 oua, # 50 gr unt, # 1 albus(pentru uns), # 1 lingura zahar, # 50 ml lapte caldut

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

In primul rand trebuie sa-i multumesc pentru reteta lui Pocahontas.

Se pune faina intru-n castron si se face o gaura la mijloc.

Drojdia,laptele caldut si zaharul se pun in mijloc si se amesteca putin.Se lasa apoi la dospit.

Cand drojdia s-a dospit se adauga uleiul,sarea,untul topit (nu fierbinte pentru ca se opareste drojdia),cele 2 oua intregi si se amesteca cu o lingura de lemn.

Se framanta apoi cu mana.Daca aluatul este prea moale se mai adauga putina faina,sau daca este prea tare se mai adauga putin lapte.Depinde de faina fiecaruia.

Aluatul trebuie sa semene cu o plastelina,usor de modelat.

Se imparte aluatul in 12 bucati egale.

Fara sa le mai framantam le facem bilute rotunde si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se ung cu albusul nebatut ,apoi se presara cu mac,chimen,susan,etc.

Se cresteaza usor deasupra si se baga la cuptor pana se rumnesc deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici aducatoare de noroc." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Daca e asa cum zice titlul retetei...ma apuc imediat sa le fac ! De uns le ungi cu...albus ? Bravo...indiferent a cui este reteta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

    Pai, dac-ai asa, salvam reteta si facem in fiecare zi! Ce denumire le-ai dat, sunt tare frumoase.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

    Bun,bun,bun...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • # 550 gr faina
  • # 25 gr drojdie proaspata
  • # 100 ml ulei
  • # 1 lingurita de sare rasa
  • # 2 oua
  • # 50 gr unt
  • # 1 albus(pentru uns)
  • # 1 lingura zahar
  • # 50 ml lapte caldut

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

3 voturi    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

6 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri

Sidy (Chef de cuisine)

Daca e asa cum zice titlul retetei...ma apuc imediat sa le fac ! De uns le ungi cu...albus ? Bravo...indiferent a cui este reteta.

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi