autor:

LALY

» » Aluaturi si Foietaje

Painici aducatoare de noroc.

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 mai 2010

Ingrediente
# 550 gr faina, # 25 gr drojdie proaspata, # 100 ml ulei, # 1 lingurita de sare rasa, # 2 oua, # 50 gr unt, # 1 albus(pentru uns), # 1 lingura zahar, # 50 ml lapte caldut

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

In primul rand trebuie sa-i multumesc pentru reteta lui Pocahontas.

Se pune faina intru-n castron si se face o gaura la mijloc.

Drojdia,laptele caldut si zaharul se pun in mijloc si se amesteca putin.Se lasa apoi la dospit.

Cand drojdia s-a dospit se adauga uleiul,sarea,untul topit (nu fierbinte pentru ca se opareste drojdia),cele 2 oua intregi si se amesteca cu o lingura de lemn.

Se framanta apoi cu mana.Daca aluatul este prea moale se mai adauga putina faina,sau daca este prea tare se mai adauga putin lapte.Depinde de faina fiecaruia.

Aluatul trebuie sa semene cu o plastelina,usor de modelat.

Se imparte aluatul in 12 bucati egale.

Fara sa le mai framantam le facem bilute rotunde si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se ung cu albusul nebatut ,apoi se presara cu mac,chimen,susan,etc.

Se cresteaza usor deasupra si se baga la cuptor pana se rumnesc deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici aducatoare de noroc." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Strudel cu visine sau cirese

Strudel cu visine sau cirese

Intr-un bol amestecam bine drojdia cu zaharul, apoi adaugam laptele, oul, esenta, sarea, 50g unt

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine din aluat neframantat

Paine din aluat neframantat

Se cerne faina intr-un bol si se amesteca cu sarea. Drojdia, maruntita cu cutitul, si peste care

29 voturi    18 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Daca e asa cum zice titlul retetei...ma apuc imediat sa le fac ! De uns le ungi cu...albus ? Bravo...indiferent a cui este reteta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

    Pai, dac-ai asa, salvam reteta si facem in fiecare zi! Ce denumire le-ai dat, sunt tare frumoase.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

    Bun,bun,bun...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • # 550 gr faina
  • # 25 gr drojdie proaspata
  • # 100 ml ulei
  • # 1 lingurita de sare rasa
  • # 2 oua
  • # 50 gr unt
  • # 1 albus(pentru uns)
  • # 1 lingura zahar
  • # 50 ml lapte caldut

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

1 vot    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

3 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri

Sidy (Chef de cuisine)

Daca e asa cum zice titlul retetei...ma apuc imediat sa le fac ! De uns le ungi cu...albus ? Bravo...indiferent a cui este reteta.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine simpla frumos impletita