autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Painici cu cascaval si muschi file

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 iunie 2015

Ingrediente
Pentru aluat:, 500 gr faina, 4 linguri iaurt, 1/2 cana lapte, 4 linguri ulei, 25 gr drojdie, 1 lingura zahar, un praf de sare, Pentru umplutura:, 100-150 gr cascaval, 5-6 felii muschi file mai grosute, 1 ou pentru uns

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Cernem faina intr-un bol, presaram sarea.
Frecam drojdia pana la dizolvare cu zaharul, o punem peste faina impreuna cu iaurtul.
Incepem sa le amestecam cu mana.
Laptele, pe care il punem pe foc pana devine caldut, il turnam treptat, timp in care noi framantam.
Cand aluatul devine omogen, elastic, adaugam uleiul, mai framantam 3-4 minute pana il incorporam bine.
Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la dospit 40-50 de minute.
Umplutura:
Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Muschiuletul il taiem cuburi potrivite.
Rasturnam aluatul dospit pe masa de lucru, pe care presaram putina faina.
Il impartim in 12 bucati, aproximativ egale.
Cu mainile intindem putin fiecare bucata de aluat, punem muschiulet, cascaval ras, pe mijloc.
Impachetam marginile spre interior, lipim bine sa nu ramana nici o gaura, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie cu partea impachetata in jos.
Batem oul spuma, le ungem cu un penson, apoi le introducem in cuptorul incins.
Reglam o temperatura potrivita, lasam painicile acolo pana sunt frumos rumenite.
Le scoatem cand sunt gata, le lasam 10 minute la racorit, apoi le invelim cu folie.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu cascaval si muschi file" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa - la aparat de facut paine

Paine de casa - la aparat de facut paine

Se adauga ingredientele, in ordinea urmatoare: - apa (laptele) si ouale - untul - faina - sarea -

5 voturi    6 comentarii
3h 25 min
Aluaturi si Foietaje
Rulouri de pizza din aluat de foietaj

Rulouri de pizza din aluat de foietaj

Lasam aluatul de foietaj in frigider la dezghetat. Presaram pe masa de lucru putina faina si punem

16 voturi    13 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2016

    Multumesc Doina Munteanu. Sper sa va placa!

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2016

    Alina, se coc la o temperatura de 170-180 de grade, pana se rumenesc, intre 35-40 de minute.

  • Fara foto

    Doina Munteanu , 03 ianuarie 2016

    Arata f.bine! Astept cu nerabdare sa fac reteta! Si voi pofticiosilor!

    • Fara foto

      Alina Rauta , 05 iulie 2015

      CAT SE LASA LA CUPTOR SI LA CE TEMPERATURA SE COC?MULTUMESC ANTICIPAT.

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 17 iunie 2015

      Noua ne-au placut foarte mult!

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 17 iunie 2015

      Multumesc. Merg umplute cu orice iti place! :)

    • Fara foto

      Maria Dorling , 12 iunie 2015

      sint aspectoase ,sper si gustoase

    • Fara foto

      Ana-Maria Rotaru , 07 iunie 2015

      Buuun! Poate mergeau si cateva ciuperci tocate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 4 linguri iaurt
  • 1/2 cana lapte
  • 4 linguri ulei
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 100-150 gr cascaval
  • 5-6 felii muschi file mai grosute
  • 1 ou pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Doina Munteanu. Sper sa va placa!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta pe lespede,ca la noi in Ardeal