autor:

LUBITA

» » Aluaturi si Foietaje

Painici cu scortisoara

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 octombrie 2013

Ingrediente
3 cani cu faina, 1plic drojdie uscata, 3 linguri zahar, esenta de vanilie, un praf de sare, 50g unt topit1cana lapte cald, 1ou, in plus avem nevoie de 200g zahar brun, 2 linguri scortisoara, 100g unt topit

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Frecam oul cu sare, zahar si vanilie; drojdia o dizolvam cu putin lapte cald apoi le rasturnam in vasul cu faina cernuta; amestecam cu laptele pentru a rezulta un aluat de paine iar daca mai e nevoie de lapte putem adauga;framantam aluatul cateva minute adaugand si untul topit; formam o sfera, acoperim si lasam sa creasca;in acest timp intr-un bol amestecam zaharul brun cu scortisoara iar in alt bol punem untul topit. Dupa ce a crescut aluatul, rupem bucati egale, facem mici sfere,le trecem prin unt apoi prin zahar si le punem intr-un vas sau forma rotunda cu hartie de copt; acoperim vasul si mai lasam 20 de minute sa creasca apoi lasam la cuptor 35-40 min; scoatem painicile imediat pentru ca zaharul s-a caramelizat pe fundul vasului si mai tarziu impiedica scoaterea lor; se servesc imediat dar si reci sunt delicioase, pufoase si aromate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Mini tarte sarate

Mini tarte sarate

Pentru aluat, se framanta faina impreuna cu untul rece taiat cubulete apoi se adauga oul (se poate

2 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia crocanta

Focaccia crocanta

Amestecati faina cu sarea ,apa calda cu uleiul si drojdia,adaugati peste faina amestecati bine toate

4 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 3 cani cu faina
  • 1plic drojdie uscata
  • 3 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 50g unt topit1cana lapte cald
  • 1ou
  • in plus avem nevoie de 200g zahar brun
  • 2 linguri scortisoara
  • 100g unt topit

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
coltunasi