Frecam oul cu sare, zahar si vanilie; drojdia o dizolvam cu putin lapte cald apoi le rasturnam in vasul cu faina cernuta; amestecam cu laptele pentru a rezulta un aluat de paine iar daca mai e nevoie de lapte putem adauga;framantam aluatul cateva minute adaugand si untul topit; formam o sfera, acoperim si lasam sa creasca;in acest timp intr-un bol amestecam zaharul brun cu scortisoara iar in alt bol punem untul topit. Dupa ce a crescut aluatul, rupem bucati egale, facem mici sfere,le trecem prin unt apoi prin zahar si le punem intr-un vas sau forma rotunda cu hartie de copt; acoperim vasul si mai lasam 20 de minute sa creasca apoi lasam la cuptor 35-40 min; scoatem painicile imediat pentru ca zaharul s-a caramelizat pe fundul vasului si mai tarziu impiedica scoaterea lor; se servesc imediat dar si reci sunt delicioase, pufoase si aromate.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii