Drojdia se prepară împreună cu laptele călduţ şi zahărul. Se amestecă în făina pregătită într-un vas, cu tărâţele, apa, uleiul, seminţele de in pisate şi sarea (după gust). Se frământă aluatul şi se lasă la dospit aproximativ 2 ore.
Făina eu am pregătit-o din fulgi de ovăz, de orz şi de secară folosind râşniţa de cafea. Am amestecat-o cu făină integrală de grâu - părţi egale.
Când aluatul a crescut se frământă bine şi se întinde. se formează cornuleţe care se ornamentează cu mac, seminţe de in sau susan, eventual chimen. Se pot şi combina seminţele.
Se pun în tavă şi se dau la cuptor aproximativ 40 de minute.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii