Pâinici gustoase şi sănătoase

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Pâinici gustoase şi sănătoase

Ingrediente

  • - 600 grame diverse făinuri (făină de secară, de orz, de ovăz, fâină integrală de grâu, se poate folosi şi făină de hrişcă, etc.)
  • - 3 linguri tărâţe de grâu
  • - 1 lingură seminţe de in pisate
  • - 4 linguri ulei de măsline
  • - aprox. 10 grame drojdie
  • - 200 ml lapte pentru dospit
  • - apă, sare, zahăr
  • - seminţe susan, mac, seminţe in, chimen

Mod de preparare

Drojdia se prepară împreună cu laptele călduţ şi zahărul. Se amestecă în făina pregătită într-un vas, cu tărâţele, apa, uleiul, seminţele de in pisate şi sarea (după gust). Se frământă aluatul şi se lasă la dospit aproximativ 2 ore.

Făina eu am pregătit-o din fulgi de ovăz, de orz şi de secară folosind râşniţa de cafea. Am amestecat-o cu făină integrală de grâu - părţi egale.

Când aluatul a crescut se frământă bine şi se întinde. se formează cornuleţe care se ornamentează cu mac, seminţe de in sau susan, eventual chimen. Se pot şi combina seminţele.

Se pun în tavă şi se dau la cuptor aproximativ 40 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise