autor:

Mimo

» » , , Aluaturi si Foietaje, Retete de post, Retete vegetariene

Pâinici gustoase şi sănătoase

Autor: Mimo (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mimo (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 februarie 2011

Ingrediente
- 600 grame diverse făinuri (făină de secară, de orz, de ovăz, fâină integrală de grâu, se poate folosi şi făină de hrişcă, etc.), - 3 linguri tărâţe de grâu, - 1 lingură seminţe de in pisate, - 4 linguri ulei de măsline, - aprox. 10 grame drojdie, - 200 ml lapte pentru dospit, - apă, sare, zahăr, - seminţe susan, mac, seminţe in, chimen

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

4 voturi

Mod de preparare

Drojdia se prepară împreună cu laptele călduţ şi zahărul. Se amestecă în făina pregătită într-un vas, cu tărâţele, apa, uleiul, seminţele de in pisate şi sarea (după gust). Se frământă aluatul şi se lasă la dospit aproximativ 2 ore.
Făina eu am pregătit-o din fulgi de ovăz, de orz şi de secară folosind râşniţa de cafea. Am amestecat-o cu făină integrală de grâu - părţi egale.
Când aluatul a crescut se frământă bine şi se întinde. se formează cornuleţe care se ornamentează cu mac, seminţe de in sau susan, eventual chimen. Se pot şi combina seminţele.
Se pun în tavă şi se dau la cuptor aproximativ 40 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pâinici gustoase şi sănătoase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene

"Icre" din migdale

Migdalele se macina in rasnita de cafea. Se stoarce painea foarte bine de apa si se pune in blender

2 voturi    0 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Varza acra la cuptor

Varza acra la cuptor

Intr-o tava mai adanca (vas Jena sau tuci) asezati un pat de felii de rosii, bastonase de morcovi

25 voturi    13 comentarii
1h 40 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Frumoase si sanatoase.

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

4 voturi

Ingrediente

  • - 600 grame diverse făinuri (făină de secară
  • de orz
  • de ovăz
  • fâină integrală de grâu
  • se poate folosi şi făină de hrişcă
  • etc.)
  • - 3 linguri tărâţe de grâu
  • - 1 lingură seminţe de in pisate
  • - 4 linguri ulei de măsline
  • - aprox. 10 grame drojdie
  • - 200 ml lapte pentru dospit
  • - apă
  • sare
  • zahăr
  • - seminţe susan
  • mac
  • seminţe in
  • chimen

Raporteaza reteta

Retete
de Mimo
Chiftele de năut

Chiftele de năut

Prepararea e foarte simplă. Se amestecă toate ingredientele - morcovii, dovlecelul şi ardeiul

15 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene
Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Pentru început se fierbe orezul, nu de tot, ci doar până ce se înmoaie puţin. Se curăţă

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Rulouri pizza

Rulouri pizza

Drojdia se pregăteşte în 1/2 cană lapte puţin încălzit, apoi se adaugă într-un vas peste

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Retete vegetariene
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Frumoase si sanatoase.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Humus reţetă Humus reţetă

Nautul se tine 1 zi la inmuiat; Se fierbe in doua ape pana se inmoaie si poate fi zdrobit usor. Nautul fiert (sau din conserva) impreuna

15 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Chiftelute de conopida si cartofi