autor:

Delicii Sanatoase

» » , , Paste si pizza, Retete de post, Retete vegetariene

Painici la deshidrator cu ceapa si masline

Autor: Delicii Sanatoase (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Delicii Sanatoase (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 noiembrie 2013

Ingrediente
1 cana si jumatate migdale, 1 cana si jumatate seminte de floarea soarelui, 2 cani apa, 1 cana masline kalamata (cu samburi), 2 cepe rosii (de marime medie), 1 Lg fulgi drojdie inactiva, 1 Lg ierburi de provence (sau alte condimente uscate), 3 Lg seminte de in macinate, 2 Lg tarate de psyllium, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Mi-a luat ceva timp pana sa gasesc combinatii de painici facute la deshidrator, care sa fie pe placul meu. Acum ca am descoperit imi place sa incerc diferite arome. O alta combinatie delicioasa este cu radacina de telina si ceapa.



Ce imi place la painicile facute in deshidrator, este ca sunt satioase, dar nu-mi dau senzatia aceea de umflare pe care o am de la painea normala.



Migdalele si semintele de floarea soarelui le-am pus la inmuiat in apa peste noapte. Daca maslinele sunt prea sarate, laati-le si pe acestea in apa cateva ore.



Am pus in blender migdalele si semintele de floarea soarelui impreuna cu cele 2 cani de apa si am procesat pana totul s-a transformat intr-o pasta. Daca blenderul pe care il folositi nu este foarte puternic, mai bine impartiti cantitatea in doua ca sa nu va chinuiti.



Dupa ce am obtinut pasta, am curatat maslinele de samburi si le-am adaugat in blender impreuna cu fulgii de drojdie si condimentele.



Am pus compozitia intr-un castron mare, am adaugat ceapa taiata cat mai marunt, apoi semintele de in macinate si taratele de psyllium. Am amestecat bine cu o spatula pentru omogenizare si le-am mai lasat putin deoparte ca semintele de in si taratele de psyllium sa-si faca treaba si sa absoarba din apa.



Apoi am intins compozitia cat de uniform pe tavitele deshidratorului si am lasat peste noapte la 40 grade.

Atentie, daca le faceti mai groase va trebui sa lasti mai mult. Daca nu sunt bine deshidratate, acestea vor prinde gust acru la temperatura camerei, dar in frigider vor rezista bine.



De asemenea, daca veti face painicile mai groase, a doua zi dimineata este bine sa le intoarceti pe partea celalata pentru a se deshidrata mai usor.



Pentru pastrare eu le tin intr-o caserola in frigider. Imi place sa le rontai goale, sa le cosum langa salata sau sa pun pe ele pasta de avocado, salata de vinete etc.



Voua ce combinatii va plac cel mai mult?

Daca ai un tips&tricks despre cum sa faci paini delicioase in deshidrator, am fi tare curiosi sa aflam si noi.



Cu mult drag,

Valentina

DeliciiSanatoase.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici la deshidrator cu ceapa si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Biscuiti de cacao si migdale

Biscuiti de cacao si migdale

Delicioase la cafea sau ceai, iau foarte putin timp de pregãtire, încercati:) 1) Porneste cuptorul

8 voturi    6 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Cheddar Tomato Squares

Cheddar Tomato Squares

1. Se incinge cuptorul la 220°C. 2. Se topeste untul intr-o cratita, se adauga faina si se prajeste

7 voturi    12 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 cana si jumatate migdale
  • 1 cana si jumatate seminte de floarea soarelui
  • 2 cani apa
  • 1 cana masline kalamata (cu samburi)
  • 2 cepe rosii (de marime medie)
  • 1 Lg fulgi drojdie inactiva
  • 1 Lg ierburi de provence (sau alte condimente uscate)
  • 3 Lg seminte de in macinate
  • 2 Lg tarate de psyllium
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Delicii Sanatoase
Praline de tahini

Praline de tahini

Eu am folosit pasta de tahini cumparata, facuta din seminte integrale de susan. Se gaseste in magazinele

7 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Ciorba cruda de telina

Ciorba cruda de telina

Cand am inceput sa experimentez alimentatia fara foc, am incercat si cateva supe/ciorba crude, dar

2 voturi    1 comentariu
30 min
Supe de legume
Ciocolata de casa (raw vegan)

Ciocolata de casa (raw vegan)

Caju-ul se pune in robotul cu lama S si se proceseaza in jur de 10-15 minute pana cand devine o crema

8 voturi    6 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Chiftelute rapide din legume crude - de post (reteta casei)