Painici umplute

Timp pregatire
170 minute
Complexitate
medie
Painici umplute

Ingrediente

  • 500g faina alba, 250 ml apa calduta, 1 cub de drojdie proaspata, 1 lingurita de sare, 1 ou pt ungere la final,
  • Umplutura:100g sunca presata, 1 jumatate ardei gras rosu taiat cubulete, 100g branza taiata cubulete, 50 g ciuperci din conserva, 1 ceapa taiata fin, cateva masline

Mod de preparare

Intr-un castron facem aluatul din faina, drojdie, sare si apa si il lasam sa creasca 2 ore.

Cand aluatul a crescut facem bucati de circa 100g. Pe un plan uns cu ulei intindem bucatile de aluat si punem cate putin din umplutura. Rasucim aluatul ca pe un corn si il asezam in tava de cuptor. Repetam aceasta operatie pana cand terminam aluatul.

Cand sunt gata le ungem cu oul batut si le dam la cuptorul incins in prealabil, 20 de minute la 180°. Daca iti mai raman poti sa le congelezi, intr-o punga de plasctic inchisa bine. Cand le decongelezi par facute atunci! Sunt foarte bune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise