autor:

eva

» » Aluaturi si Foietaje

painisoare (chifle)

Autor: eva (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: eva (Maestru bucatar)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru aluat: 450 gr. faina 2 lingurite cu sare 1/2 lingurita cu zahar pudra 6 gr. drojdie uscata (rapida) 50 gr. unt sau margarina 250 ml. de apă calda sau lapte cald 1 ou, , Pentru topping: 1 galbenus 1 lingură cu apa seminte de mac, seminte de susan.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

57 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina si sarea intr-un vas mare, apoi se adauga drojdia si zaharul.
De regula, nu este bine ca drojdia sa intre in contact cu sarea, deoarece aceasta opreste cresterea.
Drojdia este bine sa fie amestecata cu zaharul care mareste puterea de crestere, mai spus, de dospire.
In acest amestec se pune margarina sau untul amestecandu-se foarte bine pana se obtine un aluat care sa sfarama.
In mijlocul vasului, peste compozitie, se pune oul si laptele, dupa care aluatul care se formeaza se framanta bine, pana devine un aluat elastic, neted, la fel ca cel pentru paine.
Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. In acest moment aluatul se asaza pe o suprafata din lemn, tapetata cu faina si se imparte in 12 parti egale. Fiecare bucata se poate modela dupa cum se vede si in fotografia mea, in diferite forme.
Toate chiflele se asaza pe o tava unsa si tapetata cu faina sau pe care s-a asezat o hartie pentru copt, se lasa la crescut aproximativ 30 min. dupa care se pun la cuptor.
Cat cresc chifelele, se face un amestec din galbenusul de ou si apa, pentru a fi unse aceste cand se dau la cuptor. Apoi se presara pe ele semntele de mac si susan.
Se coc pana se rumenesc.
Este o reteta destul de rapida, usoara, iar rezultatul este gustos si....frumos.
Aceasta reteta nu-mi apartine, dar pentru ca mie mi-a placut vreau sa o impartasesc si altora.
Incercati si voi!
Daca ti-a placut reteta noastra "painisoare (chifle)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Am facut si eu chifle si colacei dupa aceasta reteta si rezultatul a fost de nota 10 .

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

    Interesanta reteta !

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

57 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 450 gr. faina 2 lingurite cu sare 1/2 lingurita cu zahar pudra 6 gr. drojdie uscata (rapida) 50 gr. unt sau margarina 250 ml. de apă calda sau lapte cald 1 ou
  • Pentru topping: 1 galbenus 1 lingură cu apa seminte de mac
  • seminte de susan.

Raporteaza reteta

Retete
de eva
Cozonac (1kg)

Cozonac (1kg)

La inceput se face o maia din drojdie, o lingurită de zahar, 100 ml apă caldă si putină făină.

8 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

Am facut si eu chifle si colacei dupa aceasta reteta si rezultatul a fost de nota 10 .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai