autor:

raluka

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Palmieri cu zahar

Autor: raluka (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: raluka (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 03 noiembrie 2011

Ingrediente
250gr foietaj, 4 linguri cu zahar, 1 plic de zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

27 voturi

Mod de preparare

Daca foietajul este congelat,il scoate din timp ca sa se decongeleze.Se intinde cu grija ca sa nu se rupa.Se incalzeste cuptorul la 220ºC.Se amesteca zaharul cu zaharul vanilat si se presara cu o lingura peste foietaj.Se preseaza bine pe toata suprafata cu un sucitor.Se indoaie capetele cu "intalnire" la mijloc.Se preseaza usor cu sucitorul.Se indoaie din nou.Se preseaza si se indoaie pentru ultima oara;trebuie sa ramana perfect o parte peste cealalta.Se preseaza usor.Cu un cutit cu lama lata,se taie in bucatele de un centimetru si se aseaza pe lat (cu zaharul in sus)pe hartie pergament,intr-o tava pentru cuptor.Ies cam 15 palmieri.Se coc timp de 20min la 220ºC.Va garantez ca in 5 min dispar din farfurie:)!Sper sa va placa!POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Palmieri cu zahar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Macaroane din cocus

Macaroane din cocus

Se pun toate ingridentele in oala mixerului si se amesteca bine pina se formeaza un gen de aluat-totul

6 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Mere de Porto la cuptor(reteta portugheza)

Mere de Porto la cuptor(reteta portugheza)

Aceasta este reteta clasica de aici,si de aici au iesit multe altele cu tot felul de adaugari sau

12 voturi    12 comentarii
45h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marin Ciobanu , 28 iunie 2016

    o placinta delicioasa

  • Fara foto

    Cristina David , 20 aprilie 2015

    eu amestec zaharul cu scortisoara

  • Fara foto

    Maria Briahna , 06 noiembrie 2014

    mie nu-mi ies

    • Fara foto

      Aspazia Aspazia , 06 februarie 2014

      bune

    • Fara foto

      Angela Ioan , 29 decembrie 2013

      DA ,BUNA IDEE CU SCORTISOARA SAU CU NUCA DE COCOS MAINE AM SA FAC PUP

    • Fara foto

      andreea (Bucatar sef) , 18 noiembrie 2013

      eu am pus nuca si zahar si au iesit foarte bune...

    • Fara foto

      miruna , 08 noiembrie 2013

      dar daca nu am foietaj ce fac ?

    • Fara foto

      Salcia Curgatoare , 07 noiembrie 2013

      se poate pune si zahar cu scortisoara, nuca de cocos

    • Fara foto

      Cri Si Lavy Francu , 15 august 2013

      eu am incercat foetajul Linco si sunt foarte multumita!:)

    • Fara foto

      Liana Sfarlea , 15 august 2013

      ce marca de aluat recomandati si de unde? cel pe care il cumpar eu se umfla prea tare si se umple de aer.

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2011

      copilul meu le spune "ochelari"! yammy

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2011

      Arata super ,cred ca sunt o bunatate !

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2011

      Deliciosi si aspectuosi!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

27 voturi

Ingrediente

  • 250gr foietaj
  • 4 linguri cu zahar
  • 1 plic de zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de raluka
chiftelute

chiftelute

In primu rand se toaca marunt celpele,cartoful si usturoiul.(eu le-am tocat cu robotul de bucatarie

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui chinezesc (cu orez)

Pui chinezesc (cu orez)

Este o reteta chinezeasca usor modificata de mine; mai rapid si mai usor de preparat.Inainte de toate

22 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta

Fasole batuta

Intr-o tigaie punem suficient ulei la incins(1deget) si adaugam ceapa taiata solzisori.O lasam sa

7 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive

andreea (Bucatar sef)

eu am pus nuca si zahar si au iesit foarte bune...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tortul Martisor