autor:

raluka

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Palmieri cu zahar

Autor: raluka (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: raluka (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 03 noiembrie 2011

Ingrediente
250gr foietaj, 4 linguri cu zahar, 1 plic de zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

27 voturi

Mod de preparare

Daca foietajul este congelat,il scoate din timp ca sa se decongeleze.Se intinde cu grija ca sa nu se rupa.Se incalzeste cuptorul la 220ºC.Se amesteca zaharul cu zaharul vanilat si se presara cu o lingura peste foietaj.Se preseaza bine pe toata suprafata cu un sucitor.Se indoaie capetele cu "intalnire" la mijloc.Se preseaza usor cu sucitorul.Se indoaie din nou.Se preseaza si se indoaie pentru ultima oara;trebuie sa ramana perfect o parte peste cealalta.Se preseaza usor.Cu un cutit cu lama lata,se taie in bucatele de un centimetru si se aseaza pe lat (cu zaharul in sus)pe hartie pergament,intr-o tava pentru cuptor.Ies cam 15 palmieri.Se coc timp de 20min la 220ºC.Va garantez ca in 5 min dispar din farfurie:)!Sper sa va placa!POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Palmieri cu zahar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu piersici

Prajitura cu piersici

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat bine. Se adauga zaharul si parful de copt si se amesteca.

4 voturi    5 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Baclava

Baclava

Umplutura:Se amesteca 250gr.zahar,400gr.nuci tocate cu cutitul,100gr.nuci tocate la masina,un pliculet

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marin Ciobanu , 28 iunie 2016

    o placinta delicioasa

  • Fara foto

    Cristina David , 20 aprilie 2015

    eu amestec zaharul cu scortisoara

  • Fara foto

    Maria Briahna , 06 noiembrie 2014

    mie nu-mi ies

    • Fara foto

      Aspazia Aspazia , 06 februarie 2014

      bune

    • Fara foto

      Angela Ioan , 29 decembrie 2013

      DA ,BUNA IDEE CU SCORTISOARA SAU CU NUCA DE COCOS MAINE AM SA FAC PUP

    • Fara foto

      andreea (Bucatar sef) , 18 noiembrie 2013

      eu am pus nuca si zahar si au iesit foarte bune...

    • Fara foto

      miruna , 08 noiembrie 2013

      dar daca nu am foietaj ce fac ?

    • Fara foto

      Salcia Curgatoare , 07 noiembrie 2013

      se poate pune si zahar cu scortisoara, nuca de cocos

    • Fara foto

      Cri Si Lavy Francu , 15 august 2013

      eu am incercat foetajul Linco si sunt foarte multumita!:)

    • Fara foto

      Liana Sfarlea , 15 august 2013

      ce marca de aluat recomandati si de unde? cel pe care il cumpar eu se umfla prea tare si se umple de aer.

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2011

      copilul meu le spune "ochelari"! yammy

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2011

      Arata super ,cred ca sunt o bunatate !

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2011

      Deliciosi si aspectuosi!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

27 voturi

Ingrediente

  • 250gr foietaj
  • 4 linguri cu zahar
  • 1 plic de zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de raluka
chiftelute

chiftelute

In primu rand se toaca marunt celpele,cartoful si usturoiul.(eu le-am tocat cu robotul de bucatarie

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui chinezesc (cu orez)

Pui chinezesc (cu orez)

Este o reteta chinezeasca usor modificata de mine; mai rapid si mai usor de preparat.Inainte de toate

18 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta

Fasole batuta

Intr-o tigaie punem suficient ulei la incins(1deget) si adaugam ceapa taiata solzisori.O lasam sa

7 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive

andreea (Bucatar sef)

eu am pus nuca si zahar si au iesit foarte bune...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Mini tarte cu aluat frantuzesc