Pancakes cu iaurt, zmeură și migdale

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Pancakes cu iaurt, zmeură și migdale

Ingrediente

  • -1 ou
  • -100 ml lapte
  • -250 gr. iaurt gras
  • -150 gr. făină
  • -50 gr. făină de migdale sau migdale fin măcinate
  • -2 linguri zahăr
  • -½ linguriță praf de copt
  • -½ linguriță bicarbonat
  • -1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • -½ linguriță esență de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilinat
  • -1 mână migdale tăiate (cca 50 -75 gr)
  • -150 gr. zmeură
  • -1 vârf cuțit de sare
  • Pentru decor (opțional) și servire:
  • -sirop/sos de zmeură, sirop de arțar/miere, fructe de pădure, frunze de mentă, etc

Mod de preparare

Clătitele acestea sunt pregătite cu noul meu ajutor în bucătărie, aparatul Panini Maker Breville.

-Se amestecă într-un bol, făină, făina de migdale, praful de copt, bicarbonatul și un praf de sare.

-Separat se bate oul cu zahărul și esența de vanilie (sau zahărul vanilinat) și se amestecă cu laptele combinat cu iaurtul, rezultând un amestec lichid.

-Se toarnă amestecul lichid, peste amestecul solid de făină și se omogenizează, rezultând un aluat de clătite fluid, dar mai consistent.

-În aluatul de clătite se adaugă zmeura, coaja rasă de lămâie și migdalele tăiate, care se amestecă ușor până rezultă o compoziție omogenă.

-Se lasă aluatul să se ”odihnească” cca. 10-15 minute.

-După ce s-a scurs timpul de ”odihnă”, se conectează aparatul Panini Maker Breville la sursa de curent, iar când ledul indicator declanșează acesta ne indică faptul că plita aparatului s-a încins și este pregătită pentru a întinde primele pancakes-uri pentru copt.

-Nu este necesară ungerea plitei cu ulei, aceasta fiind anti-aderentă.

-Capacul aparatului panini Maker Breville se ridică și cu ajutorul unui polonic se toarnă aluatul pe plita încinsă, în două sau trei grămăjoare mici, în funcție de cât de mari le doriți, dându-le o forma cât mai rotundă. Cantitatea de aluat turnată depinde de grosimea și mărimea dorită pentru pancakes-uri. Eu am turnat pentru fiecare pancakes cam trei sferturi dintr-un polonic de cca 25 ml.

-După ce aluatul a fost turnat și pancakes-urile formate, acestea se lasă la copt pe plita neacoperită (se menține capacul aparatului ridicat) până când încep să se formeze mici bule de aer, după care se întorc pe partea cealaltă cu ajutorul unei palete de silicon sau lemn. Timpul de coacere variază în funcție de cât de coapte preferați pancakes-urile.

-Când pancakes-urile sunt coapte, se iau de pe plită cu ajutorul aceleiași palete de silicon sau lemn.

-Se repetă aceste operațiuni, până se termină tot aluatul. Mie mi-au rezultat 18 pancakes-uri mici, pline de zmeură, pufoase și aromate.

-Deși nu este nevoie, deoarece sunt anti-aderente, plăcile aparatului se curăță după utilizare, foarte simplu, ușor și rapid, doar cu ajutorul unui șervet absorbant de bucătărie sau a unei lavete.

-Pancakes-urile cu zmeură și migdale sunt ideale pentru un mic dejun revigorant, sau în orice moment vă doriți și se servesc cu sirop sau sos de zmeură, cum am procedat eu, sau cu sirop de arțar, miere, sos de vanilie, înghețată, sau după preferință.

Mai multe detalii gasiti pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/

Poftă bună!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor