autor:

Victoria Gabriela

» » Dulciuri diverse

Pancakes cu iaurt, zmeură și migdale

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 29 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 29 iulie 2015

Ingrediente
-1 ou, , -100 ml lapte, , -250 gr. iaurt gras, , -150 gr. făină, , -50 gr. făină de migdale sau migdale fin măcinate, , -2 linguri zahăr, , -½ linguriță praf de copt, , -½ linguriță bicarbonat, , -1 linguriță coajă rasă de lămâie, , -½ linguriță esență de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilinat, , -1 mână migdale tăiate (cca 50 -75 gr), , -150 gr. zmeură, , -1 vârf cuțit de sare, , Pentru decor (opțional) și servire:, , -sirop/sos de zmeură, sirop de arțar/miere, fructe de pădure, frunze de mentă, etc

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Clătitele acestea sunt pregătite cu noul meu ajutor în bucătărie, aparatul Panini Maker Breville.

-Se amestecă într-un bol, făină, făina de migdale, praful de copt, bicarbonatul și un praf de sare.



-Separat se bate oul cu zahărul și esența de vanilie (sau zahărul vanilinat) și se amestecă cu laptele combinat cu iaurtul, rezultând un amestec lichid.



-Se toarnă amestecul lichid, peste amestecul solid de făină și se omogenizează, rezultând un aluat de clătite fluid, dar mai consistent.



-În aluatul de clătite se adaugă zmeura, coaja rasă de lămâie și migdalele tăiate, care se amestecă ușor până rezultă o compoziție omogenă.



-Se lasă aluatul să se ”odihnească” cca. 10-15 minute.



-După ce s-a scurs timpul de ”odihnă”, se conectează aparatul Panini Maker Breville la sursa de curent, iar când ledul indicator declanșează acesta ne indică faptul că plita aparatului s-a încins și este pregătită pentru a întinde primele pancakes-uri pentru copt.



-Nu este necesară ungerea plitei cu ulei, aceasta fiind anti-aderentă.



-Capacul aparatului panini Maker Breville se ridică și cu ajutorul unui polonic se toarnă aluatul pe plita încinsă, în două sau trei grămăjoare mici, în funcție de cât de mari le doriți, dându-le o forma cât mai rotundă. Cantitatea de aluat turnată depinde de grosimea și mărimea dorită pentru pancakes-uri. Eu am turnat pentru fiecare pancakes cam trei sferturi dintr-un polonic de cca 25 ml.



-După ce aluatul a fost turnat și pancakes-urile formate, acestea se lasă la copt pe plita neacoperită (se menține capacul aparatului ridicat) până când încep să se formeze mici bule de aer, după care se întorc pe partea cealaltă cu ajutorul unei palete de silicon sau lemn. Timpul de coacere variază în funcție de cât de coapte preferați pancakes-urile.



-Când pancakes-urile sunt coapte, se iau de pe plită cu ajutorul aceleiași palete de silicon sau lemn.



-Se repetă aceste operațiuni, până se termină tot aluatul. Mie mi-au rezultat 18 pancakes-uri mici, pline de zmeură, pufoase și aromate.



-Deși nu este nevoie, deoarece sunt anti-aderente, plăcile aparatului se curăță după utilizare, foarte simplu, ușor și rapid, doar cu ajutorul unui șervet absorbant de bucătărie sau a unei lavete.



-Pancakes-urile cu zmeură și migdale sunt ideale pentru un mic dejun revigorant, sau în orice moment vă doriți și se servesc cu sirop sau sos de zmeură, cum am procedat eu, sau cu sirop de arțar, miere, sos de vanilie, înghețată, sau după preferință.



Mai multe detalii gasiti pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes cu iaurt, zmeură și migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada cu gem de visine si crema de vanilie

Rulada cu gem de visine si crema de vanilie

Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul si mai

1 vot    3 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Clatite cu dulceata de capsuni sau prune

Clatite cu dulceata de capsuni sau prune

Se frig clatitele se umplu apoi cu dulceata de capsuni. Se ruleaza. Se servesc imadiat sau dupa ce

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 02 august 2015

    Sa-l folosesti cu drag si spor!

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

7 voturi

Ingrediente

  • -1 ou
  • -100 ml lapte
  • -250 gr. iaurt gras
  • -150 gr. făină
  • -50 gr. făină de migdale sau migdale fin măcinate
  • -2 linguri zahăr
  • -½ linguriță praf de copt
  • -½ linguriță bicarbonat
  • -1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • -½ linguriță esență de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilinat
  • -1 mână migdale tăiate (cca 50 -75 gr)
  • -150 gr. zmeură
  • -1 vârf cuțit de sare
  • Pentru decor (opțional) și servire:
  • -sirop/sos de zmeură
  • sirop de arțar/miere
  • fructe de pădure
  • frunze de mentă
  • etc

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

12 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

4 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

7 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
LUBITA

LUBITA (Chef de cuisine)

Sa-l folosesti cu drag si spor!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Pere cu sos de ciocolata