Pancakes cu mere si crema de mascarpone

Dati merele pe razatoarea mica.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Pancakes cu mere si crema de mascarpone

Ingrediente

  • Pancakes
  • - 4 mere
  • - 4 linguri de zahăr
  • - 2 lingurițe scorțișoară măcinată
  • - aprox. 200 g făină
  • - jumătate de linguriță de praf de copt
  • - un praf de sare
  • - 250 ml lapte
  • - 2 ouă
  • Crema de mascarpone
  • - 250 g mascarpone
  • - 2 linguri zahăr pudră
  • - 100 ml smântână lichidă

Mod de preparare

Pancakes

Dați merele pe răzătoarea mică și puneți pe foc mediu împreună cu zahărul. Adăugați scorțișoara măcinată. Lăsați să fiarbă, amestecând des, pentru aprox. 20 de minute. Când merele sunt pătrunse, luați de pe foc și transferați într-un bol, apoi mixați compozitia până ce merele devin mai cremoase, apoi lăsați să se răcească.

Separat, mixați bine ouăle cu sarea, apoi adăugați laptele și mixați din nou. Începeți să ingrosati compoziția, adăugând treptat făina, împreună cu praful de copt. După ce încorporați, adăugați peste aluat merele mixate și amestecați bine, până devine omogen. Într-o tigaie teflonată, tapetată foarte puțin cu ulei (luați surplusul de ulei cu un șervețel), începeți să prăjiți clătitele. Eu le-am făcut cu diametrul de aproximativ 7 cm, pentru că le-am montat în cercurile de patiserie.

Crema de mascarpone

Amestecați brânza mascarpone cu smântâna lichidă. Adăugați zahărul pudră și mixați bine, până se dizolva și până obțineți o textură cremoasă. Montați clătitele ca pe un tort și decorați după bunul plac.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura