autor:

Alice Ciobanu

» » Dulciuri diverse

Pancakes cu ricotta si stafide

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iulie 2015

Ingrediente
315 gr faina alba, 2 linguri zahar, 1 lingurita sare, 2 lingurite praf de copt,, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 500 ml lapte batut, 2 oua, 60 gr unt topit, , , 200 gr ricotta, , 2 linguri zahar, o mana de stafide, topping de ciocolata

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol incapator amestecati faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea.

Intr-un alt bol bateti usor ouale. Omogenizati cu untul topit si cu laptele batut. Mixati bine. Turnati amestecul lichid peste ingredientele solide si amestecati pana cand se omogenizeaza,

iar aluatul nu are cocoloase. Amestecati cu telul, nu folositi mixerul.

Daca le veti bate prea tare, atunci aceste pufosenii de pancakes vor deveni dense si grele.

Incingeti Panini Maker Breville si ( cam dupa aproximativ 6 minute scrie in manualul de utilizare al aparatului ca e perfect incins, al temperatura optima) turnati un polonic mic in mijlocul placii antiaderente.

Nu e nevoie sa ungeti cu ulei, dar daca o faceti, asa cum am facut eu la prima utilizare ( nestiind exact ce si cum) nu se intampla nimic rau.

Ideea e ca folosind acest aparat Panini Maker Breville puteti face clatite coapte fara ulei, ceea ce o super! Deci turnati un polonic mic si nivelati la rotund, in cerc, cu polonicul, astfel incat sa obtineti o clatita cat mai uniforma.

Nu inchideti capacul. Coaceti 4 minute si invartiti clatita cu ajutorul unei spatule de lemn sau silicon. Nu folositi metal.

Preparati cate o clatita pe rand si suprapuneti-le pe o farfurie, sub un prosopel curat, pana ce dati gata intreaga compozitie.



Amestecati ricotta cu zaharul si stafidele. Montati pe o farfurie curata o clatita unsa cu urda si stafide, iarasi o clatita urda si stafide si tot asa.Puneti topping de ciocolata deasupra.

pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes cu ricotta si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Petits chinois

Petits chinois

Pentru ca nu am gasit nici o reteta care sa imi convina, adica sa imi iasa asa buna cum mancasem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Clatite cu banane

Clatite cu banane

Se amesteca ouale cu zaharul, uleiul, apoi se adauga laptele, apa minerala, faina, aromele . Trebuie

2 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 315 gr faina alba
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite praf de copt,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 500 ml lapte batut
  • 2 oua
  • 60 gr unt topit
  • 200 gr ricotta
  • 2 linguri zahar
  • o mana de stafide
  • topping de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Crema de vanilie