Intr-un bol incapator amestecati faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
Intr-un alt bol bateti usor ouale. Omogenizati cu untul topit si cu laptele batut. Mixati bine. Turnati amestecul lichid peste ingredientele solide si amestecati pana cand se omogenizeaza,
iar aluatul nu are cocoloase. Amestecati cu telul, nu folositi mixerul.
Daca le veti bate prea tare, atunci aceste pufosenii de pancakes vor deveni dense si grele.
Incingeti Panini Maker Breville si ( cam dupa aproximativ 6 minute scrie in manualul de utilizare al aparatului ca e perfect incins, al temperatura optima) turnati un polonic mic in mijlocul placii antiaderente.
Nu e nevoie sa ungeti cu ulei, dar daca o faceti, asa cum am facut eu la prima utilizare ( nestiind exact ce si cum) nu se intampla nimic rau.
Ideea e ca folosind acest aparat Panini Maker Breville puteti face clatite coapte fara ulei, ceea ce o super! Deci turnati un polonic mic si nivelati la rotund, in cerc, cu polonicul, astfel incat sa obtineti o clatita cat mai uniforma.
Nu inchideti capacul. Coaceti 4 minute si invartiti clatita cu ajutorul unei spatule de lemn sau silicon. Nu folositi metal.
Preparati cate o clatita pe rand si suprapuneti-le pe o farfurie, sub un prosopel curat, pana ce dati gata intreaga compozitie.
Amestecati ricotta cu zaharul si stafidele. Montati pe o farfurie curata o clatita unsa cu urda si stafide, iarasi o clatita urda si stafide si tot asa.Puneti topping de ciocolata deasupra.
pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii