autor:

Fara foto

» » Torturi

Pandispan

Autor: maria georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 decembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 decembrie 2005

Ingrediente
oua dupa dorinta, zahar tos ( se multiplica nr. de oua cu 20, ex. daca avem 10 oua x 20= 200 g zahar), faina (gramajul se calculeaza ca la zahar), praf de copt (optional), rom (dupa gust) exclus esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

70 voturi

Mod de preparare


Se porneste cuptorul ca sa se incalzeasca bine.



Se unge o forma (dupa dorinta) cu margarina si se tapeteaza cu faina.



Se separa ouale, galbenusurile se dau deoparte si se presara putina sare pe ele, albusul se bate spuma foarte bine, (daca se intoarce castronul nu trebuie sa pice din el), se adauga tot zaharul odata plus romul.



Se bate pina se topeste zaharul. Se adauga toate galbenusurile si faina cu praful de copt (praful de copt se amesteca in faina, nu se stinge) si se amesteca prin rasturnare pina se omogenizeaza tot continutul. (nu se amesteca prea mult, cam din 8-9 miscari se amesteca tot).



Se rastoarna in forma si se da la cuptor. Se coace la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tarta cu blat pandispan, fructe asortate si alune

Tarta cu blat pandispan, fructe asortate si alune

Preparati aluatul de pandispan: separati albusurile de galbenusuri, frecati galbenusurile cu zaharul,

23 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pandispan pufos cu cacao

Pandispan pufos cu cacao

Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma tare cu un praf de sare,adaugati

7 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

70 voturi

Ingrediente

  • oua dupa dorinta
  • zahar tos ( se multiplica nr. de oua cu 20
  • ex. daca avem 10 oua x 20= 200 g zahar)
  • faina (gramajul se calculeaza ca la zahar)
  • praf de copt (optional)
  • rom (dupa gust) exclus esenta de rom

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort de lamaie