autor:

Fara foto

» » Torturi

Pandispan

Autor: maria georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 decembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 decembrie 2005

Ingrediente
oua dupa dorinta, zahar tos ( se multiplica nr. de oua cu 20, ex. daca avem 10 oua x 20= 200 g zahar), faina (gramajul se calculeaza ca la zahar), praf de copt (optional), rom (dupa gust) exclus esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

70 voturi

Mod de preparare


Se porneste cuptorul ca sa se incalzeasca bine.



Se unge o forma (dupa dorinta) cu margarina si se tapeteaza cu faina.



Se separa ouale, galbenusurile se dau deoparte si se presara putina sare pe ele, albusul se bate spuma foarte bine, (daca se intoarce castronul nu trebuie sa pice din el), se adauga tot zaharul odata plus romul.



Se bate pina se topeste zaharul. Se adauga toate galbenusurile si faina cu praful de copt (praful de copt se amesteca in faina, nu se stinge) si se amesteca prin rasturnare pina se omogenizeaza tot continutul. (nu se amesteca prea mult, cam din 8-9 miscari se amesteca tot).



Se rastoarna in forma si se da la cuptor. Se coace la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Pandispan pufos

Pandispan pufos

Se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul, se adauga praful de copt stins cu putin otet sau

73 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri
Tavalita cu pandispan

Tavalita cu pandispan

Se prepara blatul:se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma,galbenusuile se bat

14 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

70 voturi

Ingrediente

  • oua dupa dorinta
  • zahar tos ( se multiplica nr. de oua cu 20
  • ex. daca avem 10 oua x 20= 200 g zahar)
  • faina (gramajul se calculeaza ca la zahar)
  • praf de copt (optional)
  • rom (dupa gust) exclus esenta de rom

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort cappuccino