autor:

Fara foto

» » Torturi

Pandispan

Autor: maria georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 decembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 decembrie 2005

Ingrediente
oua dupa dorinta, zahar tos ( se multiplica nr. de oua cu 20, ex. daca avem 10 oua x 20= 200 g zahar), faina (gramajul se calculeaza ca la zahar), praf de copt (optional), rom (dupa gust) exclus esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

70 voturi

Mod de preparare


Se porneste cuptorul ca sa se incalzeasca bine.



Se unge o forma (dupa dorinta) cu margarina si se tapeteaza cu faina.



Se separa ouale, galbenusurile se dau deoparte si se presara putina sare pe ele, albusul se bate spuma foarte bine, (daca se intoarce castronul nu trebuie sa pice din el), se adauga tot zaharul odata plus romul.



Se bate pina se topeste zaharul. Se adauga toate galbenusurile si faina cu praful de copt (praful de copt se amesteca in faina, nu se stinge) si se amesteca prin rasturnare pina se omogenizeaza tot continutul. (nu se amesteca prea mult, cam din 8-9 miscari se amesteca tot).



Se rastoarna in forma si se da la cuptor. Se coace la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Pandispan pufos de ciocolata

Pandispan pufos de ciocolata

Mixatio timp de cateva minute untul moale cu zaharul,adaugati faina amestecata in prealabil cu praful

10 voturi    1 comentariu
50 min
Torturi
Pandispan ptr torta

Pandispan ptr torta

Se unge tavaua cu putin ulei si se pune o hirtie pergament pe care o ungem cu putin ulei. Se bat

10 voturi    2 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

70 voturi

Ingrediente

  • oua dupa dorinta
  • zahar tos ( se multiplica nr. de oua cu 20
  • ex. daca avem 10 oua x 20= 200 g zahar)
  • faina (gramajul se calculeaza ca la zahar)
  • praf de copt (optional)
  • rom (dupa gust) exclus esenta de rom

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de iaurt