autor:

Fara foto

» » Torturi

Pandispan

Autor: maria georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 decembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 decembrie 2005

Ingrediente
oua dupa dorinta, zahar tos ( se multiplica nr. de oua cu 20, ex. daca avem 10 oua x 20= 200 g zahar), faina (gramajul se calculeaza ca la zahar), praf de copt (optional), rom (dupa gust) exclus esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

70 voturi

Mod de preparare


Se porneste cuptorul ca sa se incalzeasca bine.



Se unge o forma (dupa dorinta) cu margarina si se tapeteaza cu faina.



Se separa ouale, galbenusurile se dau deoparte si se presara putina sare pe ele, albusul se bate spuma foarte bine, (daca se intoarce castronul nu trebuie sa pice din el), se adauga tot zaharul odata plus romul.



Se bate pina se topeste zaharul. Se adauga toate galbenusurile si faina cu praful de copt (praful de copt se amesteca in faina, nu se stinge) si se amesteca prin rasturnare pina se omogenizeaza tot continutul. (nu se amesteca prea mult, cam din 8-9 miscari se amesteca tot).



Se rastoarna in forma si se da la cuptor. Se coace la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Pandispan cu crema de branza

Pandispan cu crema de branza

Pandispanul: ouale se mixeaza bine cu zaharul pana devin o crema omogena,se adauga in ploaie faina

23 voturi    11 comentarii
55 min
Torturi
Pandispan cu mere

Pandispan cu mere

Pentru compozitia de pandispan. Se separa oualele. Abusurile se bat spuma, dupa ce spuma s-a intarit

33 voturi    3 comentarii
20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

70 voturi

Ingrediente

  • oua dupa dorinta
  • zahar tos ( se multiplica nr. de oua cu 20
  • ex. daca avem 10 oua x 20= 200 g zahar)
  • faina (gramajul se calculeaza ca la zahar)
  • praf de copt (optional)
  • rom (dupa gust) exclus esenta de rom

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de capsuni