autor:

Fara foto

» » Torturi

Pandispan

Autor: maria georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 decembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 decembrie 2005

Ingrediente
oua dupa dorinta, zahar tos ( se multiplica nr. de oua cu 20, ex. daca avem 10 oua x 20= 200 g zahar), faina (gramajul se calculeaza ca la zahar), praf de copt (optional), rom (dupa gust) exclus esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

70 voturi

Mod de preparare


Se porneste cuptorul ca sa se incalzeasca bine.



Se unge o forma (dupa dorinta) cu margarina si se tapeteaza cu faina.



Se separa ouale, galbenusurile se dau deoparte si se presara putina sare pe ele, albusul se bate spuma foarte bine, (daca se intoarce castronul nu trebuie sa pice din el), se adauga tot zaharul odata plus romul.



Se bate pina se topeste zaharul. Se adauga toate galbenusurile si faina cu praful de copt (praful de copt se amesteca in faina, nu se stinge) si se amesteca prin rasturnare pina se omogenizeaza tot continutul. (nu se amesteca prea mult, cam din 8-9 miscari se amesteca tot).



Se rastoarna in forma si se da la cuptor. Se coace la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Pandispan cu migdale si chantilly

Pandispan cu migdale si chantilly

Incalzim cuptorul 175-180°C,separam albusurile de galbenusuri,amestecam galbenusurile cu zaharul

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Pandişpan pufos

Pandişpan pufos

Bat albuşurile spumă, adaug zahărul treptat. Amestec gălbenuşurile cu ulei. Pun peste albuşuri

26 voturi    3 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

70 voturi

Ingrediente

  • oua dupa dorinta
  • zahar tos ( se multiplica nr. de oua cu 20
  • ex. daca avem 10 oua x 20= 200 g zahar)
  • faina (gramajul se calculeaza ca la zahar)
  • praf de copt (optional)
  • rom (dupa gust) exclus esenta de rom

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gum Paste sau reteta bazica pentru modelaj in pasta de zahar