autor:

Cristina Omer

» » Prajituri

Pandispan

Autor: Cristina Omer (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Omer (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
6 oua, 2 cesti zahar, 1 ceasca ulei, 1/2 ceasca lapte, 1 plic praf de copt, esenta la alegere, faina cat cuprinde, unt ptr tavi sau foi de copt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

25 voturi

Mod de preparare

Se scot ouale de la frigider si se lasa pana ajung la temperatura camerei dupa care se separa albusurile de galbenus.Se bat galbenusurile cu o ceasca de zahar,iar separat se bat albusurile cu un gram de sare dupa care se adauga treptat o ceasca de zahar.Dupa ce s-a batut spuma se amesteca toate ingredientele ,inclusiv galbenusurile si se presara faina pana se formeaza un aluat consistent.
Se ung tavile cu unt sau se aseaza hartia de copt.
Se poate face si cu cacao ptr persoanele carora le place.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pandispan cu crema de vanilie si fructe

Pandispan cu crema de vanilie si fructe

Pandispanul: Se separa ouale, albusul se bate foarte bine cu un praf de sare, se adauga si galbenusul

4 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Pandispan - 2  tavi

Pandispan - 2 tavi

Se separa galbenusurile de albusuri, se bat bine albusurile, se adauga un varf de lingura de sare,

4 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich Maker

- 15 %
149.99 lei
127.49 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

    O reteta nua, pe care m sa o incerc si eu. Nu am folosit niciodata lapte la pandispan.Cred ca e mai bun, ca nu e asa sec.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

25 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 2 cesti zahar
  • 1 ceasca ulei
  • 1/2 ceasca lapte
  • 1 plic praf de copt
  • esenta la alegere
  • faina cat cuprinde
  • unt ptr tavi sau foi de copt

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina Omer
Tarta cu mere

Tarta cu mere

Se spala merele,se curata de coaja,se taie in jumatate,scobindu-se mijlocul. Intr-un vas termorezistent,mai

30 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Se parlesc la flacara bucatelele de pui,se spala si se pun la fiert.Dupa ce au fiert aproximativ

22 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Piperchi

Piperchi

Se taie ardeii in patratele cu latura de 1 cm si se pun la prajit.Se lasa cam 15 minute,dupa care

23 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

O reteta nua, pe care m sa o incerc si eu. Nu am folosit niciodata lapte la pandispan.Cred ca e mai bun, ca nu e asa sec.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu dovleac si kiwi