autor:

Cristina Omer

» » Prajituri

Pandispan

Autor: Cristina Omer (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Omer (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
6 oua, 2 cesti zahar, 1 ceasca ulei, 1/2 ceasca lapte, 1 plic praf de copt, esenta la alegere, faina cat cuprinde, unt ptr tavi sau foi de copt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

25 voturi

Mod de preparare

Se scot ouale de la frigider si se lasa pana ajung la temperatura camerei dupa care se separa albusurile de galbenus.Se bat galbenusurile cu o ceasca de zahar,iar separat se bat albusurile cu un gram de sare dupa care se adauga treptat o ceasca de zahar.Dupa ce s-a batut spuma se amesteca toate ingredientele ,inclusiv galbenusurile si se presara faina pana se formeaza un aluat consistent.
Se ung tavile cu unt sau se aseaza hartia de copt.
Se poate face si cu cacao ptr persoanele carora le place.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Pandispan cu piersici

Pandispan cu piersici

Galbenusurile se freaca cu zaharul si uleiul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile

10 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

    O reteta nua, pe care m sa o incerc si eu. Nu am folosit niciodata lapte la pandispan.Cred ca e mai bun, ca nu e asa sec.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

25 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 2 cesti zahar
  • 1 ceasca ulei
  • 1/2 ceasca lapte
  • 1 plic praf de copt
  • esenta la alegere
  • faina cat cuprinde
  • unt ptr tavi sau foi de copt

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina Omer
Tarta cu mere

Tarta cu mere

Se spala merele,se curata de coaja,se taie in jumatate,scobindu-se mijlocul. Intr-un vas termorezistent,mai

30 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Se parlesc la flacara bucatelele de pui,se spala si se pun la fiert.Dupa ce au fiert aproximativ

22 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Piperchi

Piperchi

Se taie ardeii in patratele cu latura de 1 cm si se pun la prajit.Se lasa cam 15 minute,dupa care

23 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

O reteta nua, pe care m sa o incerc si eu. Nu am folosit niciodata lapte la pandispan.Cred ca e mai bun, ca nu e asa sec.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine