autor:

vera

» » Torturi

Pandispan cu chantilly de ciocolata

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 octombrie 2009

Ingrediente
Blat de cacao:, - 6 oua separate si 20g zahar, - 100 g zahar, - 25 g faina, 25 g amidon, 25 g cacao, - 50 g unt topit, , Crema chantilly:, - 90 g ciocolata amara, -170 g frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 2h 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile se bat bine, se adauga zaharul (100 g), se continua mixarea pana devine o crema spumoasa.

Albusurile se bat cu 20 g zahar, mixand la o viteza mai mica pentru a ingloba aerul.

Se adauga o lingura de albus montat dur peste comozitia de galbenusuri, se amesteca bine, dupa care restul albusurilor amestecand cu o lingura de lemn, de sus in jos si foarte incet.

Separat pregatim prafurile, faina, amidonul, cacao, amestecate si le punem toate deodata peste compozitia de oua, amestecand de sus in jos.

La sfarsit adaugam untul topit dar rece, lingura cu lingura.

Tapetam o tava cu hartie, unt, faina, turnam compozitia si coacem la 160°C timp de 40 minute. Eu am folosit o tava rotunda de 22 - 24 cm.



Crema: am dat in clocot frisca lichida, si am varsat peste ciocolata neagra tocata, am amestecat bine ca la maioneza, am turnat compozitia obtinuta in vasul blenderului (un pahar de plastic inalt), am batut bine si am pus crema in frigider (cam 2 ore).

Daca doriti crema o puteti pregatii si cu cateva ore inainte.

Cand crema s-a intarit se mai mixeaza cam 10 secunde cu mixerul pana se umfla bine dupa care trecem la asamblarea tortului, nu inainte de a il insiropa.



Sirop: 50 g zahar se caramelizeaza, se stinge cu un pahar apa in care s-a adaugat 2-3 linguri de marsala sau lichior, se fierb pentru putin, se insiropeaza blatul taiat pe jumatate, dupa care se orneaza cu crema, ciocolata rasa etc.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu chantilly de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de cappuccino

Tort de cappuccino

Mod de preparare blat: Incalzim cuptorul la 180 de grade. Se unge cu unt o forma de tort cu

4 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort

Tort

Blat: se bat albusurile spuma cu zaharul se adauga galbenusurile si la urma se adauga faina. Se coace

4 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • vera

    vera (Chef de cuisine):

    Am pregatit iarasi acest pandispan,de data aceasta l-am facut intr-o tava patrata l-am taiat rotund am asamblat pe fiecare,cu crema ,sirop etc Va invit si pe voi,la gustat!

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Foarte bine arata.Cu ce l-ai ornat pe 28 ian?Pare ceva de gheata.E foarte interesant.Felicitari! Si acum sa te servesc si eu...

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

    va multumesc!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

    Un deliciu,felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Mmmmmmmm ce apetisant este!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Un deliciu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 40 min

8 voturi

Ingrediente

  • Blat de cacao:
  • - 6 oua separate si 20g zahar
  • - 100 g zahar
  • - 25 g faina
  • 25 g amidon
  • 25 g cacao
  • - 50 g unt topit
  • Crema chantilly:
  • - 90 g ciocolata amara
  • -170 g frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

mirey (Chef de cuisine)

Foarte bine arata.Cu ce l-ai ornat pe 28 ian?Pare ceva de gheata.E foarte interesant.Felicitari! Si acum sa te servesc si eu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe