autor:

Fara foto

» » Prajituri

Pandispan cu mere si fulgi de ciocolata

Autor: Sadya (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sadya (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Ingrediente
5 mere mari,150g faina ,125g zahar, 250g nuca pisata, o esenta de rom, 3 linguri de scortisoara, un praf de copt, 6 oua, un praf de sare, linguri ulei,2 linguri lapte, 2 linguri apa minerala,1 praf de copt.

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si seminte si se taie felii subtiri si se pun intr-un vas cu 2 linguri de zahar, esenta de rom si o lingura de scortisoara si se lasa sa se insiropeze pina se pregateste aluatul.

Se bat albusurile cu sarea pana se fac spuma tare, separat se bat galbenusurile cu zaharul pana se fac crema, apoi se impreuneaza cu albusurie, laptele, apa minerala si uleiul si se mai mixeaza putin la putere mare, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si scortisoara ramasa.

Apoi, intr-o tava in care ati pus hartie de copt se aseaza toate feliile de mere uniform deasupra se aseaza fulgii de ciocolata peste care sa pune compozitia de pandispan. Inainte de a se baga in cuptor se presara nuca pisata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu mere si fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu piure de castane si cafea

Prajitura cu piure de castane si cafea

1.Se prepara fiecare blat din cate 4 albusuri mixate cu un praf de sare apoi cu zaharul.Se incorporeaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu mere, stafide si nuca de cocos

Prajitura cu mere, stafide si nuca de cocos

In primul rand , eu am procedat putin altfel la umplutura, am curatat merele, am scos cotorul si

2 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Pare interesanta !

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 5 mere mari,150g faina ,125g zahar
  • 250g nuca pisata
  • o esenta de rom
  • 3 linguri de scortisoara
  • un praf de copt
  • 6 oua
  • un praf de sare, linguri ulei,2 linguri lapte
  • 2 linguri apa minerala,1 praf de copt.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Pare interesanta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cremoasa