autor:

Fara foto

» » Prajituri

Pandispan cu mere si fulgi de ciocolata

Autor: Sadya (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sadya (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Ingrediente
5 mere mari,150g faina ,125g zahar, 250g nuca pisata, o esenta de rom, 3 linguri de scortisoara, un praf de copt, 6 oua, un praf de sare, linguri ulei,2 linguri lapte, 2 linguri apa minerala,1 praf de copt.

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si seminte si se taie felii subtiri si se pun intr-un vas cu 2 linguri de zahar, esenta de rom si o lingura de scortisoara si se lasa sa se insiropeze pina se pregateste aluatul.

Se bat albusurile cu sarea pana se fac spuma tare, separat se bat galbenusurile cu zaharul pana se fac crema, apoi se impreuneaza cu albusurie, laptele, apa minerala si uleiul si se mai mixeaza putin la putere mare, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si scortisoara ramasa.

Apoi, intr-o tava in care ati pus hartie de copt se aseaza toate feliile de mere uniform deasupra se aseaza fulgii de ciocolata peste care sa pune compozitia de pandispan. Inainte de a se baga in cuptor se presara nuca pisata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu mere si fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Eclere cu creme de vanilie si glazura de ciocolata

Eclere cu creme de vanilie si glazura de ciocolata

COJILE Se pune apa cu sarea la fiert, iar in momentul cand fierbe cu clocot de adauga toata faina

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Prajitura pufoasa cu budinca

Prajitura pufoasa cu budinca

Preparare blat: Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile si cacaoa,

190 voturi    25 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Pare interesanta !

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 5 mere mari,150g faina ,125g zahar
  • 250g nuca pisata
  • o esenta de rom
  • 3 linguri de scortisoara
  • un praf de copt
  • 6 oua
  • un praf de sare, linguri ulei,2 linguri lapte
  • 2 linguri apa minerala,1 praf de copt.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Pare interesanta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Choux à la Crème