autor:

Fara foto

» » Prajituri

Pandispan cu mere si fulgi de ciocolata

Autor: Sadya (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sadya (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Ingrediente
5 mere mari,150g faina ,125g zahar, 250g nuca pisata, o esenta de rom, 3 linguri de scortisoara, un praf de copt, 6 oua, un praf de sare, linguri ulei,2 linguri lapte, 2 linguri apa minerala,1 praf de copt.

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si seminte si se taie felii subtiri si se pun intr-un vas cu 2 linguri de zahar, esenta de rom si o lingura de scortisoara si se lasa sa se insiropeze pina se pregateste aluatul.

Se bat albusurile cu sarea pana se fac spuma tare, separat se bat galbenusurile cu zaharul pana se fac crema, apoi se impreuneaza cu albusurie, laptele, apa minerala si uleiul si se mai mixeaza putin la putere mare, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si scortisoara ramasa.

Apoi, intr-o tava in care ati pus hartie de copt se aseaza toate feliile de mere uniform deasupra se aseaza fulgii de ciocolata peste care sa pune compozitia de pandispan. Inainte de a se baga in cuptor se presara nuca pisata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu mere si fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pandispan cu migdale si chantilly

Pandispan cu migdale si chantilly

Incalzim cuptorul 175-180°C,separam albusurile de galbenusuri,amestecam galbenusurile cu zaharul

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort imbracat in Crema Caramel

Tort imbracat in Crema Caramel

Blatul: Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma, cand incep sa se intareasca

5 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Pare interesanta !

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 5 mere mari,150g faina ,125g zahar
  • 250g nuca pisata
  • o esenta de rom
  • 3 linguri de scortisoara
  • un praf de copt
  • 6 oua
  • un praf de sare, linguri ulei,2 linguri lapte
  • 2 linguri apa minerala,1 praf de copt.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Pare interesanta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Placinta simpla cu umplutura de urda cremoasa