autor:

» » Prajituri

Pandispan cu mere si fulgi de ciocolata

Autor: Sadya (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sadya (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Ingrediente
5 mere mari,150g faina ,125g zahar, 250g nuca pisata, o esenta de rom, 3 linguri de scortisoara, un praf de copt, 6 oua, un praf de sare,2 linguri ulei,2 linguri lapte, 2 linguri apa minerala,1 praf de copt.

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si seminte si se taie felii subtiri si se pun intr-un vas cu 2 linguri de zahar, esenta de rom si o lingura de scortisoara si se lasa sa se insiropeze pina se pregateste aluatul.

Se bat albusurile cu sarea pana se fac spuma tare, separat se bat galbenusurile cu zaharul pana se fac crema, apoi se impreuneaza cu albusurie, laptele, apa minerala si uleiul si se mai mixeaza putin la putere mare, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si scortisoara ramasa.

Apoi, intr-o tava in care ati pus hartie de copt se aseaza toate feliile de mere uniform deasupra se aseaza fulgii de ciocolata peste care sa pune compozitia de pandispan. Inainte de a se baga in cuptor se presara nuca pisata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu mere si fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Pare interesanta !

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 5 mere mari,150g faina ,125g zahar
  • 250g nuca pisata
  • o esenta de rom
  • 3 linguri de scortisoara
  • un praf de copt
  • 6 oua
  • un praf de sare,2 linguri ulei,2 linguri lapte
  • 2 linguri apa minerala,1 praf de copt.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Pare interesanta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cheesecake cu capsuni