autor:

A n d r e e a

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Pandispan cu visine

Autor: A n d r e e a (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: A n d r e e a (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 septembrie 2013

Ingrediente
10 oua, 2 cani zahar, 2 cani faina, 1 cescuta ulei, 1 lingurita cu varf praf de copt, 1 lingutita rasa sare, sucul de la o lamaie, 3 plicuri zahar vanilinat, 1 lingura esenta de rom, visine

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Ouale se separa (albusuri si galbenusuri).


Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul.


Se stoarce lamaia, se dizolva praful de copt in sucul acesteia si se pune peste galbenusuri omogenizandu-se.


Se adauga sarea peste albusuri si se bat spuma, apoi se adauga si zaharul in ploaie, zaharul vanilinat si se bat pana devin o spuma albicioasa si tare.


Pe urma se adauga si galbenusurile putin cate putin, si se mixeaza bine.


Lasam mixerul deoparte si folosim o lingura de lemn. Punem faina in ploaie si amestecam de jos in sus.


Trebuie sa iasa o compozitie potrivita. Nici prea moale nici prea tare.


Ungem tava de la aragaz cu ulei (sau hartie de copt) si turnam compozitia. Dam visinele prin putina faina si le presaram peste tot, in tava.

Incingem cuptorul mai devreme. Lasam prajitura aproximativ 45 min-1 h (pana trece testul scobitorii).

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pandispan cu visine caramelizate

Pandispan cu visine caramelizate

Bati albusurile spuma , adaugi galbenusurile, pe care le-ai frecat mai intai cu zaharul, uleiul,

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Pandispan cu visine

Pandispan cu visine

Albusurile se bat spuma tare + zahar si esenta vanilie. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul si

33 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 10 oua
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 1 cescuta ulei
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 1 lingutita rasa sare
  • sucul de la o lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • 1 lingura esenta de rom
  • visine

Raporteaza reteta

Retete
de A n d r e e a
Prajitura cu crema de vanilie

Prajitura cu crema de vanilie

Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zeama de lamaie in care s-a dizolvat praful

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Intr-un castron punem galbenusurile, adaugam 100 g zahar pudra, cele 2 pliculete de zahar vanilinat

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Punem 6 galbenusuri intr-un bol si le batem pana se omogenizeaza. Punem 6 albusuri intr-un castron

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu spuma de capsuni