Albusurile se bat spuma cu sarea apoi se adauga treptat zaharul, mixand circa 20 min.
Se adauga treptat uleiul , amestecand usor cu lingura de jos in sus. Vine randul galbenusurilor....incorporam galbenusurile unul cate unul , esenta de vanilie,coaja rasa de la lamaie si la final faina putin cate putin. Din compozitia rezultata oprim 2-3 linguri pe care le amestecam cu ornamentele de ciocolata folosind mixerul.Ornamentele de cacao vor da compozitiei o culoare asemanatoare cu cacao ,o parte din ele ramanand intregi .
Se unge o forma de chec cu unt si apoi se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia.Peste compozitie se adauga amestecul cu ornamente
si se da la cuptor timp de 45-50 minute la foc mic.
Dupa ce s-a copt (facem testul cu scobitoarea), oprim cuptorul si lasam forma inauntru cu usa intredeschisa pentru circa 10 minute.Scoatem apoi forma din cuptor si lasam sa se raceasca , dupa care il pudram pandispanul cu zahar pudra si ........gata...........feliem si............pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii