Pandispan cu zahar brun si ornamente de cacao

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Pandispan cu zahar brun si ornamente de cacao

Ingrediente

  • 5oua
  • 5 linguri de ulei
  • 220 gr zahar brun
  • 180 gr faina
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri cu ornamente(bombonele) de cacao
  • un praf de sare
  • zahar pudra-pentru ornat
  • unt-pentru tapetat forma

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu sarea apoi se adauga treptat zaharul, mixand circa 20 min.

Se adauga treptat uleiul , amestecand usor cu lingura de jos in sus. Vine randul galbenusurilor....incorporam galbenusurile unul cate unul , esenta de vanilie,coaja rasa de la lamaie si la final faina putin cate putin. Din compozitia rezultata oprim 2-3 linguri pe care le amestecam cu ornamentele de ciocolata folosind mixerul.Ornamentele de cacao vor da compozitiei o culoare asemanatoare cu cacao ,o parte din ele ramanand intregi .

Se unge o forma de chec cu unt si apoi se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia.Peste compozitie se adauga amestecul cu ornamente

si se da la cuptor timp de 45-50 minute la foc mic.

Dupa ce s-a copt (facem testul cu scobitoarea), oprim cuptorul si lasam forma inauntru cu usa intredeschisa pentru circa 10 minute.Scoatem apoi forma din cuptor si lasam sa se raceasca , dupa care il pudram pandispanul cu zahar pudra si ........gata...........feliem si............pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise