autor:

maria mihalache

» » Dulciuri diverse

Pandispan cu zahar brun si ornamente de cacao

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 octombrie 2013

Ingrediente
5oua, 5 linguri de ulei, 220 gr zahar brun, 180 gr faina, esenta de vanilie, coaja rasa de la o lamaie, 2 linguri cu ornamente(bombonele) de cacao, un praf de sare, zahar pudra-pentru ornat, unt-pentru tapetat forma

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu sarea apoi se adauga treptat zaharul, mixand circa 20 min.
Se adauga treptat uleiul , amestecand usor cu lingura de jos in sus. Vine randul galbenusurilor....incorporam galbenusurile unul cate unul , esenta de vanilie,coaja rasa de la lamaie si la final faina putin cate putin. Din compozitia rezultata oprim 2-3 linguri pe care le amestecam cu ornamentele de ciocolata folosind mixerul.Ornamentele de cacao vor da compozitiei o culoare asemanatoare cu cacao ,o parte din ele ramanand intregi .
Se unge o forma de chec cu unt si apoi se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia.Peste compozitie se adauga amestecul cu ornamente
si se da la cuptor timp de 45-50 minute la foc mic.
Dupa ce s-a copt (facem testul cu scobitoarea), oprim cuptorul si lasam forma inauntru cu usa intredeschisa pentru circa 10 minute.Scoatem apoi forma din cuptor si lasam sa se raceasca , dupa care il pudram pandispanul cu zahar pudra si ........gata...........feliem si............pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu zahar brun si ornamente de cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Noga deosebita

Noga deosebita

Intr-o cratita marisoara punem mierea, zaharul si untul la topit pe foc mic-amestecam cu o lingura

3 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Biscuiti inimioare cu ciocolata

Biscuiti inimioare cu ciocolata

Amestecam untul moale cu zahrul,omogenizam si adaugam oul intreg,continuam sa amestecam; Cernem

2 voturi    8 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • 5oua
  • 5 linguri de ulei
  • 220 gr zahar brun
  • 180 gr faina
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri cu ornamente(bombonele) de cacao
  • un praf de sare
  • zahar pudra-pentru ornat
  • unt-pentru tapetat forma

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

29 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere si gem de gutui