autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Panini integrale

Autor: franceza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: franceza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Ingrediente
200 g faina 000,300 g faina macinis integral,25 g drojdie,1 lingurita de zahar,una de sare, g de unt moale,300 ml apa calda,seminte de in.Pentru crusta:1 litru apa,2 lingurite de sare,6 lingurite amidon de porumb

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se amesteca cele 2 tipuri de faina;se dizolva drojdia in putina apa calda cu lingurita de zahar;se amesteca cu faina si untul apoi se adauga restul de apa calduta,pana rezulta un aluat cu consistenta molcuta;se bate de cca 50 de ori de masa,apoi se lasa la crescut jumatate de ora;se formeaza apoi 12 bile de aluat;se de in clocot amestecul de apa,amidon si sare,apoi se scufunde 30 de secunde bilele ,se scot cu o paleta si se aseaza in tava de la cuptor tapetata cu hartie pergament;se presara seminte de in si se coc cca 30 minute la 210 grade.Reteta este adaptata dupa cea a Laurei Adamache.
Daca ti-a placut reteta noastra "Panini integrale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Crutoane de paine

Crutoane de paine

Pentru ca a mai ramas cam jumatate de paine mai veche, am zis sa nu o arunc, ci sa o folosesc asa

1 vot    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Placintele cu gem

Placintele cu gem

Drojdia se pune la inmuiat cu o lingura de zahar, una de faina si 100 ml iaurt. O lasam 10 minute

72 voturi    6 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

    Ce bine arata, apreciez faptul ca ai pus si seminte de in, imi place tare!

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    sunt bune! Trebuie sa incerc si eu!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    Foarte arătoase! Aş vrea şi eu una acum!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      Mmm ce apetisante sunt!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 200 g faina 000,300 g faina macinis integral,25 g drojdie,1 lingurita de zahar,una de sare, g de unt moale,300 ml apa calda,seminte de in.Pentru crusta:1 litru apa,2 lingurite de sare,6 lingurite amidon de porumb

Raporteaza reteta

Retete
de franceza
Crap cu legume la cuptor

Crap cu legume la cuptor

Morcovul, ardeii, ceapa si vanata se taie rondele si se aseaza pe fundul unei tavi de ceramica. Pestele

5 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Prajitura cu stafide de post

Prajitura cu stafide de post

Se amesteca intr-un castron apa, faina, uleiul, zaharul. Se dizolva praful de copt intr-o lingurita

0 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Pateu de post cu linte

Pateu de post cu linte

Se spala lintea in mai multe ape,apoi se fierbe 3 sferturi de ora impreuna cu o lingurita de vegeta,2

5 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Retete de post

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce bine arata, apreciez faptul ca ai pus si seminte de in, imi place tare!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Buctăle Omama