autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Panini integrale

Autor: franceza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: franceza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Ingrediente
200 g faina 000,300 g faina macinis integral,25 g drojdie,1 lingurita de zahar,una de sare,30 g de unt moale,300 ml apa calda,seminte de in.Pentru crusta:1 litru apa,2 lingurite de sare,6 lingurite amidon de porumb

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se amesteca cele 2 tipuri de faina;se dizolva drojdia in putina apa calda cu lingurita de zahar;se amesteca cu faina si untul apoi se adauga restul de apa calduta,pana rezulta un aluat cu consistenta molcuta;se bate de cca 50 de ori de masa,apoi se lasa la crescut jumatate de ora;se formeaza apoi 12 bile de aluat;se de in clocot amestecul de apa,amidon si sare,apoi se scufunde 30 de secunde bilele ,se scot cu o paleta si se aseaza in tava de la cuptor tapetata cu hartie pergament;se presara seminte de in si se coc cca 30 minute la 210 grade.Reteta este adaptata dupa cea a Laurei Adamache.
Daca ti-a placut reteta noastra "Panini integrale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

    Ce bine arata, apreciez faptul ca ai pus si seminte de in, imi place tare!

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    sunt bune! Trebuie sa incerc si eu!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    Foarte arătoase! Aş vrea şi eu una acum!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      Mmm ce apetisante sunt!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 200 g faina 000,300 g faina macinis integral,25 g drojdie,1 lingurita de zahar,una de sare,30 g de unt moale,300 ml apa calda,seminte de in.Pentru crusta:1 litru apa,2 lingurite de sare,6 lingurite amidon de porumb

Raporteaza reteta

Retete
de franceza
Crap cu legume la cuptor

Crap cu legume la cuptor

Morcovul, ardeii, ceapa si vanata se taie rondele si se aseaza pe fundul unei tavi de ceramica. Pestele

5 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Prajitura cu stafide de post

Prajitura cu stafide de post

Se amesteca intr-un castron apa, faina, uleiul, zaharul. Se dizolva praful de copt intr-o lingurita

0 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Pateu de post cu linte

Pateu de post cu linte

Se spala lintea in mai multe ape,apoi se fierbe 3 sferturi de ora impreuna cu o lingurita de vegeta,2

6 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Retete de post

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce bine arata, apreciez faptul ca ai pus si seminte de in, imi place tare!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu finetti