autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Panini integrale

Autor: franceza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: franceza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Ingrediente
200 g faina 000,300 g faina macinis integral,25 g drojdie,1 lingurita de zahar,una de sare, g de unt moale,300 ml apa calda,seminte de in.Pentru crusta:1 litru apa,2 lingurite de sare,6 lingurite amidon de porumb

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se amesteca cele 2 tipuri de faina;se dizolva drojdia in putina apa calda cu lingurita de zahar;se amesteca cu faina si untul apoi se adauga restul de apa calduta,pana rezulta un aluat cu consistenta molcuta;se bate de cca 50 de ori de masa,apoi se lasa la crescut jumatate de ora;se formeaza apoi 12 bile de aluat;se de in clocot amestecul de apa,amidon si sare,apoi se scufunde 30 de secunde bilele ,se scot cu o paleta si se aseaza in tava de la cuptor tapetata cu hartie pergament;se presara seminte de in si se coc cca 30 minute la 210 grade.Reteta este adaptata dupa cea a Laurei Adamache.
Daca ti-a placut reteta noastra "Panini integrale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
pizza cu blat american

pizza cu blat american

pt blat: se incalzeste apa la 40 grade si se adauga drojdia uscata. se amesteca cu telul usor ca

8 voturi    3 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu branza de vaci, smantana si marar

Clatite cu branza de vaci, smantana si marar

Se bat ouale bine, se amesteca cu laptele si sarea si se adauga treptat faina amestecand continuu

4 voturi    2 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

    Ce bine arata, apreciez faptul ca ai pus si seminte de in, imi place tare!

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    sunt bune! Trebuie sa incerc si eu!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    Foarte arătoase! Aş vrea şi eu una acum!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      Mmm ce apetisante sunt!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 200 g faina 000,300 g faina macinis integral,25 g drojdie,1 lingurita de zahar,una de sare, g de unt moale,300 ml apa calda,seminte de in.Pentru crusta:1 litru apa,2 lingurite de sare,6 lingurite amidon de porumb

Raporteaza reteta

Retete
de franceza
Crap cu legume la cuptor

Crap cu legume la cuptor

Morcovul, ardeii, ceapa si vanata se taie rondele si se aseaza pe fundul unei tavi de ceramica. Pestele

5 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Prajitura cu stafide de post

Prajitura cu stafide de post

Se amesteca intr-un castron apa, faina, uleiul, zaharul. Se dizolva praful de copt intr-o lingurita

0 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Pateu de post cu linte

Pateu de post cu linte

Se spala lintea in mai multe ape,apoi se fierbe 3 sferturi de ora impreuna cu o lingurita de vegeta,2

5 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Retete de post

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce bine arata, apreciez faptul ca ai pus si seminte de in, imi place tare!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Aluat de drojdie ptr prajituri