autor:

Fara foto

» » Spume si creme dulci

Panna cotta

Autor: carmita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2011

Ingrediente
o cutie de frisca lichida de 200 ml, 100 mililitri lapte ,, un plic gelatina ,60 gr zahar (3 linguri ), un plic zahar vanilat ,, o esenta de vanilie, sirop de zmeura

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Plicul de gelatina il pui in lapte si-l lasi acolo vreo 20 min ,amesteci bine .
Frisca se pune intr-un vas se pune pe foc ,impreuna cu
zaharul si zaharul vanilat si cand da in fiert se da deoparte ,
se adauga gelatina si se amesteca foarte bine.
Compozitia rezultata se imparte in cate forme ai ,pe care le-ai uns cu putin unt , se poate rasturna chiar intr-un bol .
Se da la frigider pentru cel putin doua ore .
Inainte de a-l aseza in farfurie se tine putin forma in apa calda ,ca sa poata iesi usor
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Panna cotta cu miere si portocale

Panna cotta cu miere si portocale

Punem gelatina la inmuiat pt minim 10 min. frisca cu miere,zahar si coaja rasa de portocala punem

8 voturi    6 comentarii
30 min
Budinci
Panna cotta

Panna cotta

Smantana se amesteca cu zaharul Se pune pe flacara amestecand in permanenta cu un tel, pana se

20 voturi    19 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • o cutie de frisca lichida de 200 ml
  • 100 mililitri lapte ,
  • un plic gelatina ,60 gr zahar (3 linguri )
  • un plic zahar vanilat ,
  • o esenta de vanilie
  • sirop de zmeura

Raporteaza reteta

Retete
de carmita
Mancare de bame

Mancare de bame

Saram,piperam pulpele si le punem putin la prajit , adaugam ceapa,bamele congelate ,sosul de rosii

48 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de urzici

Piure de urzici

Spalam urzicile in mai multe ape , le oparim si le punem la fiert timp de 20 min.Dupa ce au fiert

18 voturi    9 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu parizer si legume

Tarta cu parizer si legume

Pregatim un aluat din : -o cutie de crema de branza de 150 gr (eu am folosit de la Apetito ,cu ceapa

6 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicios!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Dulceata din struguri negri Dulceata din struguri negri

Se spală strugurii şi se desprind boabele de pe ciorchini, apoi se taie boabele în jumătăţi şi se scot sâmburii.

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Conserve si muraturi
Panna cotta cu limoncello si jeleu de fructe de padure Panna cotta cu limoncello si jeleu de fructe de padure

Se pun 3 foi de gelatina la inmuiat in apa rece. Cand gelatina s-a inmuiat, se amesteca cu putina apa calda ca sa de dizolve complet. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Unt de alune de padure