Papa al pomodoro

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g rosii cherry bine coapte
  • 3 catei de usturoi, curatati si taiati felii subtiri
  • o legatura mare de busuioc proaspat – se folosesc frunzele si tulpinile tocate marunt
  • cel mai bun ulei de masline extravirgin pe care-l puteti procura
  • sare marinata si piper negru proaspat macinat
  • 2 conserve a cate 400 g de rosii ovale, de buna calitate
  • 500 g sau 2 bucati mari de paine veche, de buna calitate

Mod de preparare

Desfaceti rosiile \"cherry\" si frccati-Ic cu un catei de usturoi feliat si cu un sfert din frunzele de busuioc. Stropiti-le cu ulei de masline extravirgin, presarati-le cu sare si piper. puneti-le Într-o tava si coaceti-le in cuptorul incins la l80 grade C circa 20 de minute. Astfel vor capata o aroma intensa si concentrata.

Încalziti niste ulei de masline intr-o oala mare si adaugati restul de usturoi si frunze de busuioc. Amestecati si caliti la foc mic timp de un minut, pana cand se inmoaie. Adaugati rosiile din conserva, apoi umpleti conserva cu apa si adaugati zeama rezultata. Zdrobiti rosiile cu o lingura, aduceti la firbere

si lasati-le sa fiarba la foc mic 15 minute.

Rupeti pâinea in bucati cat un deget si adaugati-le in oala. Amestecati bine si condimentati dupa gust.

dupa gust. Rupeti frunzele de busuioc, adaugati-le in oala si 1asati supa la foc mic 10 minute. Rosiile prajite trebuie sa fie deja gata (iese zeama prin coaja), asa ca scoateti-le din tava, avand grija sa razuiti si ce s-a prins pe fund. Turnati in supa tot continutul tavii – rosii, zeama, busuioc si ulei.

Amestecati bine – trebuie sa obtineti o textura groasa, neteda, asemenea unei fierturi de ovaz; daca e nevoie, mai adaugati putina apa. Luati apa de pe foc si adaugati 6-7 linguri de ulei de masline etxtravirgin. Repartizati supa in boluri si, daca doriti, serviti-o presarata cu putin busuioc. Cel mai important lucru la aceasta supa este sa aiba o aroma intensa si dulce de rosii si busuioc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise