autor:

Fara foto

» » , Supe de carne, Supe de legume

Papa al pomodoro

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
500 g rosii cherry bine coapte, 3 catei de usturoi, curatati si taiati felii subtiri, o legatura mare de busuioc proaspat – se folosesc frunzele si tulpinile tocate marunt, cel mai bun ulei de masline extravirgin pe care-l puteti procura, sare marinata si piper negru proaspat macinat, 2 conserve a cate 400 g de rosii ovale, de buna calitate, 500 g sau 2 bucati mari de paine veche, de buna calitate

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Desfaceti rosiile \"cherry\" si frccati-Ic cu un catei de usturoi feliat si cu un sfert din frunzele de busuioc. Stropiti-le cu ulei de masline extravirgin, presarati-le cu sare si piper. puneti-le Într-o tava si coaceti-le in cuptorul incins la l80 grade C circa 20 de minute. Astfel vor capata o aroma intensa si concentrata.
Încalziti niste ulei de masline intr-o oala mare si adaugati restul de usturoi si frunze de busuioc. Amestecati si caliti la foc mic timp de un minut, pana cand se inmoaie. Adaugati rosiile din conserva, apoi umpleti conserva cu apa si adaugati zeama rezultata. Zdrobiti rosiile cu o lingura, aduceti la firbere
si lasati-le sa fiarba la foc mic 15 minute.
Rupeti pâinea in bucati cat un deget si adaugati-le in oala. Amestecati bine si condimentati dupa gust.
dupa gust. Rupeti frunzele de busuioc, adaugati-le in oala si 1asati supa la foc mic 10 minute. Rosiile prajite trebuie sa fie deja gata (iese zeama prin coaja), asa ca scoateti-le din tava, avand grija sa razuiti si ce s-a prins pe fund. Turnati in supa tot continutul tavii – rosii, zeama, busuioc si ulei.
Amestecati bine – trebuie sa obtineti o textura groasa, neteda, asemenea unei fierturi de ovaz; daca e nevoie, mai adaugati putina apa. Luati apa de pe foc si adaugati 6-7 linguri de ulei de masline etxtravirgin. Repartizati supa in boluri si, daca doriti, serviti-o presarata cu putin busuioc. Cel mai important lucru la aceasta supa este sa aiba o aroma intensa si dulce de rosii si busuioc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papa al pomodoro" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supica de mazare

Supica de mazare

Daca vreti o supa buna de mazare , atunci cind o cumparati gustati un bob si aveti grija ca acesta

17 voturi    2 comentarii
40 min
Supe de legume
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Pentru inceput se pregatesc legumele: ceapa se toaca marunt, ardeiul se taie cubulete, iar morcovul

8 voturi    1 comentariu
1h
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g rosii cherry bine coapte
  • 3 catei de usturoi
  • curatati si taiati felii subtiri
  • o legatura mare de busuioc proaspat – se folosesc frunzele si tulpinile tocate marunt
  • cel mai bun ulei de masline extravirgin pe care-l puteti procura
  • sare marinata si piper negru proaspat macinat
  • 2 conserve a cate 400 g de rosii ovale
  • de buna calitate
  • 500 g sau 2 bucati mari de paine veche
  • de buna calitate

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
SUPA DE ROSII CU GALUSTE