autor:

licu pop

» » Aperitive

Papa de urda

Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2010

Ingrediente
350 gr de urda proaspata, 200 gr slanina afumata de porc, o legatura mare de cozi de usturoi, faina de malai, sare optional piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Slanina o taiem cubulete si o prajim .Dupa ce s-a rumenit
adaugam cozile de usturoi taiate marunt le mai prajim cateva secunde.Adaugam urda maruntita prajim putin si o punem deoparte.
Intr-un ceaun punem apa ,cand fiebe punem o parte de faina de malai.Cu un polonic luam sir din ceaun si il punem in papa de urda(care intr-e timp a fost pusa pe foc).Punem sir pana se omogenizeaza si iese ca o omleta.Mamaliga o facem un pic mai moale.
Este o mancare simpla dar deosebit de gustoasa si aromata.Urda proaspata are aroma brazilor si racoarea izvoarelor de munte.Iar combinata cu verdeata i da un gust deosebit...aroma slaminutei i inobileaza gustul...va doresc pofta buna!!!(se poate si fara slanina,o poti inlocui si cu carnaciori sau kaeser,cu ce vreti ,eu am prezentat reteta originala)
Daca ti-a placut reteta noastra "Papa de urda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Triunghiuri cu foietaj-foi si branza

Triunghiuri cu foietaj-foi si branza

Se preincalzeste cuptorul si se lasa foile de foietaj la dezghetat. Dintr-o foaie de foietaj obtinem

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive cu brinza
Steluţe cu telemea

Steluţe cu telemea

Se amestecă foarte bine gălbenuşul cu laptele, lingura de ulei şi apoi se toarnă făina în

2 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Foarte buna, imi place cu urda.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Ca de obicei, poet, bun bucatar si pastrator sau purtator al vechilor retete culinare.

  • COSTINELA  M.

    COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Super ! Ca la mine la munte si daca mai pui si un ou doua.....................

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Sunt sigura ca a fost o bunatate,ceea ce ati gatit dupa prezentarea facuta,toti salivam.Felicitari pentru reteta,merita testata.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Felicitari ! Licule, imi place cum le zici tu...adevarul este ca nu am mai mancat asa ceva, dar nu poate sa fie decat BUN.*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Ca la mama acasã,ce poftã mi-ai fãcut......*****

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      "Urda proaspata are aroma brazilor si racoarea izvoarelor de munte." M-ai facut sa salivez................... Delicios.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Trebuie sa fie o bunatate...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Interesanta reteta,usoara si cred ca si buna.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Arata foarte bine...si cred ca este la fel de gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 350 gr de urda proaspata
  • 200 gr slanina afumata de porc
  • o legatura mare de cozi de usturoi
  • faina de malai
  • sare optional piper

Raporteaza reteta

Retete
de licu pop
varza la cuptor cu carnat de casa

varza la cuptor cu carnat de casa

carnatul si costita se prajesc in ulei pana capata o crusta lucioasa pe urma se toarna berea pana

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de boeuf...de post

Salata de boeuf...de post

Toate legumele se fierb in apa si se taie cuburi ca la orice salata.Se pune sare piper,knor de legume

16 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post
Tort de mere  cu visine si jeleu

Tort de mere cu visine si jeleu

12 linguri de zahar se caramelizeaza apoi se intinde pe maginile tavi.Merele se curata de coaja se

3 voturi    4 comentarii
2h
Torturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna, imi place cu urda.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Aperitive reci Aperitive reci

Chiftelute: Se amesteca carnea tocata cu ouale, painea inmuiata si stoarsa bine, ceapa data pe razatoare, restul condimentelor si usturoiul

52 voturi    32 comentarii
1h
Aperitive
Langos Langos

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina. Framantam bine pana obtinem un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CREMA DE BRANZA