autor:

licu pop

» » Aperitive

Papa de urda

Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2010

Ingrediente
350 gr de urda proaspata, 200 gr slanina afumata de porc, o legatura mare de cozi de usturoi, faina de malai, sare optional piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Slanina o taiem cubulete si o prajim .Dupa ce s-a rumenit
adaugam cozile de usturoi taiate marunt le mai prajim cateva secunde.Adaugam urda maruntita prajim putin si o punem deoparte.
Intr-un ceaun punem apa ,cand fiebe punem o parte de faina de malai.Cu un polonic luam sir din ceaun si il punem in papa de urda(care intr-e timp a fost pusa pe foc).Punem sir pana se omogenizeaza si iese ca o omleta.Mamaliga o facem un pic mai moale.
Este o mancare simpla dar deosebit de gustoasa si aromata.Urda proaspata are aroma brazilor si racoarea izvoarelor de munte.Iar combinata cu verdeata i da un gust deosebit...aroma slaminutei i inobileaza gustul...va doresc pofta buna!!!(se poate si fara slanina,o poti inlocui si cu carnaciori sau kaeser,cu ce vreti ,eu am prezentat reteta originala)
Daca ti-a placut reteta noastra "Papa de urda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Foietaj cu branza

Foietaj cu branza

Mai intai se pregateste umplutura: Amestecam branza cu 2 oua,cascavalul ras,parizerul taiat bucatele,patrunjel,sare

2 voturi    7 comentarii
35 min
Aperitive cu brinza
Bulz a la Nicoleta

Bulz a la Nicoleta

Se pune apa la fiert se adauga sarea si cand apa clocoteste se adauga malaiul tot, se amesteca mamaliga

6 voturi    3 comentarii
25 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Foarte buna, imi place cu urda.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Ca de obicei, poet, bun bucatar si pastrator sau purtator al vechilor retete culinare.

  • COSTINELA  M.

    COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Super ! Ca la mine la munte si daca mai pui si un ou doua.....................

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Sunt sigura ca a fost o bunatate,ceea ce ati gatit dupa prezentarea facuta,toti salivam.Felicitari pentru reteta,merita testata.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Felicitari ! Licule, imi place cum le zici tu...adevarul este ca nu am mai mancat asa ceva, dar nu poate sa fie decat BUN.*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Ca la mama acasã,ce poftã mi-ai fãcut......*****

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      "Urda proaspata are aroma brazilor si racoarea izvoarelor de munte." M-ai facut sa salivez................... Delicios.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Trebuie sa fie o bunatate...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Interesanta reteta,usoara si cred ca si buna.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Arata foarte bine...si cred ca este la fel de gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 350 gr de urda proaspata
  • 200 gr slanina afumata de porc
  • o legatura mare de cozi de usturoi
  • faina de malai
  • sare optional piper

Raporteaza reteta

Retete
de licu pop
varza la cuptor cu carnat de casa

varza la cuptor cu carnat de casa

carnatul si costita se prajesc in ulei pana capata o crusta lucioasa pe urma se toarna berea pana

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de boeuf...de post

Salata de boeuf...de post

Toate legumele se fierb in apa si se taie cuburi ca la orice salata.Se pune sare piper,knor de legume

16 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post
Tort de mere  cu visine si jeleu

Tort de mere cu visine si jeleu

12 linguri de zahar se caramelizeaza apoi se intinde pe maginile tavi.Merele se curata de coaja se

3 voturi    4 comentarii
2h
Torturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna, imi place cu urda.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Bile colorate