Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g branza vaci
  • -300 g faina
  • -3 oua
  • -150 g zahar
  • -coaja rasa de lamaie
  • -1 pliculet de zahar vanilat
  • -1 varf cutit bicarbinat de sodiu
  • -ulei ptr prajit
  • -smantina ptr servit

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor

Se face un aluat din branza de vaci, faina, zahar, coaja de lamaie, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si zaharul vanilat.

Aluatul se lasa la dospit, dupa care din el se face o bara, se portioneaza si se formeaza papanasi, avind gaura la mijloc ( ca un inel). Acestia se prajesc in uleiul incins, la foc mic, pina se rumenesc pe ambele parti.

Se servesc calzi cu smantina deasupra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,

Bors de dovlecei cu stevie
Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor