Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g branza vaci
  • -300 g faina
  • -3 oua
  • -150 g zahar
  • -coaja rasa de lamaie
  • -1 pliculet de zahar vanilat
  • -1 varf cutit bicarbinat de sodiu
  • -ulei ptr prajit
  • -smantina ptr servit

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor

Se face un aluat din branza de vaci, faina, zahar, coaja de lamaie, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si zaharul vanilat.

Aluatul se lasa la dospit, dupa care din el se face o bara, se portioneaza si se formeaza papanasi, avind gaura la mijloc ( ca un inel). Acestia se prajesc in uleiul incins, la foc mic, pina se rumenesc pe ambele parti.

Se servesc calzi cu smantina deasupra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pariziene cu branza dulce

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce
Chiftelute aperitiv

Chiftelute aperitiv

Reteta de chiftelute aperitiv. Chiftelute aperitiv reteta simpla. Reteta de chiftelute pentru platourile cu aperitive....

Chiftelute aperitiv
Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura cu nuci si ciocolata

Reteta de prajitura cu ciocolata si nuci. Prajitura cu nuci si ciocolata reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu nuci....

Prajitura cu nuci si ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise