autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Papanasi cu branza si sirop de soc

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
250 gr branza proaspata de vaci, 1 lingurita de gris, 150-180 g faina, 2 oua, 1 lingura cu sirop de soc sau miere poliflora, 1 praf de copt, 1 plic zagar vanilinat, sare, ulei, smantana

Dificultate: Medie Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Branza prospata se paseaza cu o furculita si se amesteca bine cu ouale, zaharul vanilinat, grisul, un praf de sare si siropul de soc. Se cerne faina cu praful de copt si se adauga treptat, pana se obtine un aluat potrivit de moale, care sa se poata modela usor. Se strange tot aluatul din castron si se framanta apoi pe un tocator sau pe o planseta din lemn, presarata cu faina. Se intinde aluatul intr-un sul din care se taie cate o bucata de aluat, care se modeleaza mai intai in forma de bila, apoi se aplatineaza si se formeaza un gol in mijloc. Se pun pe planseta presarata cu faina si dupa aceea se prajesc, cate 3-4 intr-o tigaie incinsa cu ulei, la foc potrivit, sa se patrunda bine. Se prajesc pe ambele parti, se scot cu o furculita si se lasa la scurs. Se pudreaza cu zahar si se servesc. Cine doreste mai poate adauga peste ei si cate o lingura de smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu branza si sirop de soc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac

Cozonac

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si putin zahar, si se pune faina , cu mana , ca la un aluat

6 voturi    3 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu marmelada

Pateuri cu marmelada

Se amesteca iaurtul, apa, praful de copt, faina, zaharul, uleiul. Se framanta un aluat nu prea tare.

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 250 gr branza proaspata de vaci
  • 1 lingurita de gris
  • 150-180 g faina
  • 2 oua
  • 1 lingura cu sirop de soc sau miere poliflora
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zagar vanilinat
  • sare
  • ulei
  • smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina Ramona Stoian
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
piftie din carne de porc

piftie din carne de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

36 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
icre crap

icre crap

Se fierbe grisul cu apa, astfel incat sa ramana ingrosat. Separat se mixeaza icrele cu ulei, pana

6 voturi    4 comentarii
25 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Lipii fara gluten simple si cu seminte de floarelui, la tigaie