autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Papanasi cu branza si sirop de soc

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
250 gr branza proaspata de vaci, 1 lingurita de gris, 150-180 g faina, 2 oua, 1 lingura cu sirop de soc sau miere poliflora, 1 praf de copt, 1 plic zagar vanilinat, sare, ulei, smantana

Dificultate: Medie Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Branza prospata se paseaza cu o furculita si se amesteca bine cu ouale, zaharul vanilinat, grisul, un praf de sare si siropul de soc. Se cerne faina cu praful de copt si se adauga treptat, pana se obtine un aluat potrivit de moale, care sa se poata modela usor. Se strange tot aluatul din castron si se framanta apoi pe un tocator sau pe o planseta din lemn, presarata cu faina. Se intinde aluatul intr-un sul din care se taie cate o bucata de aluat, care se modeleaza mai intai in forma de bila, apoi se aplatineaza si se formeaza un gol in mijloc. Se pun pe planseta presarata cu faina si dupa aceea se prajesc, cate 3-4 intr-o tigaie incinsa cu ulei, la foc potrivit, sa se patrunda bine. Se prajesc pe ambele parti, se scot cu o furculita si se lasa la scurs. Se pudreaza cu zahar si se servesc. Cine doreste mai poate adauga peste ei si cate o lingura de smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu branza si sirop de soc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Impletituri

Impletituri

Aluatul l-am preparat in masina de paine pe programul de ALUAT. Am introdus alimentele in ordinea

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

Se cantareste faina si pe urma se cerne ca sa fie fina, se pune apa la incalzit cu sarea si zaharul

13 voturi    9 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 250 gr branza proaspata de vaci
  • 1 lingurita de gris
  • 150-180 g faina
  • 2 oua
  • 1 lingura cu sirop de soc sau miere poliflora
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zagar vanilinat
  • sare
  • ulei
  • smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina Ramona Stoian
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
piftie din carne de porc

piftie din carne de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

36 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
icre crap

icre crap

Se fierbe grisul cu apa, astfel incat sa ramana ingrosat. Separat se mixeaza icrele cu ulei, pana

6 voturi    4 comentarii
25 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine indiana cu iaurt