autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Papanasi cu branza si sirop de soc

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
250 gr branza proaspata de vaci, 1 lingurita de gris, 150-180 g faina, 2 oua, 1 lingura cu sirop de soc sau miere poliflora, 1 praf de copt, 1 plic zagar vanilinat, sare, ulei, smantana

Dificultate: Medie Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Branza prospata se paseaza cu o furculita si se amesteca bine cu ouale, zaharul vanilinat, grisul, un praf de sare si siropul de soc. Se cerne faina cu praful de copt si se adauga treptat, pana se obtine un aluat potrivit de moale, care sa se poata modela usor. Se strange tot aluatul din castron si se framanta apoi pe un tocator sau pe o planseta din lemn, presarata cu faina. Se intinde aluatul intr-un sul din care se taie cate o bucata de aluat, care se modeleaza mai intai in forma de bila, apoi se aplatineaza si se formeaza un gol in mijloc. Se pun pe planseta presarata cu faina si dupa aceea se prajesc, cate 3-4 intr-o tigaie incinsa cu ulei, la foc potrivit, sa se patrunda bine. Se prajesc pe ambele parti, se scot cu o furculita si se lasa la scurs. Se pudreaza cu zahar si se servesc. Cine doreste mai poate adauga peste ei si cate o lingura de smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu branza si sirop de soc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 250 gr branza proaspata de vaci
  • 1 lingurita de gris
  • 150-180 g faina
  • 2 oua
  • 1 lingura cu sirop de soc sau miere poliflora
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zagar vanilinat
  • sare
  • ulei
  • smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina Ramona Stoian
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
piftie din carne de porc

piftie din carne de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

37 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
icre crap

icre crap

Se fierbe grisul cu apa, astfel incat sa ramana ingrosat. Separat se mixeaza icrele cu ulei, pana

6 voturi    4 comentarii
25 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
paine pufoasa pufoasa