autor:

SIMONA PATRAS

» » Dulciuri diverse

Reţetă de preparare a papanaşilor

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 mai 2014

Ingrediente
* 600 g branza de vaci, * 250 g faina, * 100 g zahar tos, * 3 oua, * 1 lingurita praf de copt, * 1 lingura extract de vanilie, * smantana, * dulceata de afine

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

83 voturi

Mod de preparare

Branza se amesteca cu zaharul tos si praful de copt. Se adauga ouale si extractul de vanilie,iar la sfarsit faina. Se amesteca bine pana cand se obtine un aluat care nu fie prea lipicios.



Aluatul se taie in bucati aproximativ egale, iar cu mana data prin faina se formeaza in numar egal discuri si bilute din aluat . Se pune intr-o tigaie o cantitate generoasa de ulei la incins.



Se prajesc papanasii pe ambele parti pana sunt rumeni.



Papanasii se servesc cu smantana si dulceata de afine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom

Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom

Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom 1.Se amesteca branza cu mixerul, appoi se adauga grisul

14 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Mixam branza cu zaharul,oul si aromele,adaugam faina si grisul.

504 voturi    51 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii

  • Dorina , 08 august 2017

    Am sa incerc si eu

  • Pricope Florentina , 17 iunie 2017

    DA,,,,, SUNT FOARTE BUNI PAPANASII !

  • Criss , 17 iunie 2017

    În mod normal papanașii nici nu ar avea nevoie de bicarbonat fiindcă brânza dulce produce suficient "agent de creștere", că să zic așa. Cel mai bine se fac papanașii tăind cu o forma pentru gogoși foaia întinsă și apoi decupând cu o forma mai mică mijlocul. Așa ies, și papanașii și bilutele, perfect.

    • Rodica_Georgescu

      Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2017

      Discului i se face o gaura in mijloc! Acolo se aseaza bilutza...:)...:)

    • Mihaela Lefter , 06 iulie 2015

      am experimentat o reteta, fara zahar tos in compozitie ..si cu bicarbonat de sodiu

    • AdeLyna

      AdeLyna (Chef de cuisine) , 18 mai 2015

      uaaaiii...ce pofta mi-au facut

    • Cristina Maria , 18 mai 2015

      sunt buni

    • Enache Ana , 27 aprilie 2015

      f buni

    • George Eugen , 20 august 2014

      Mmm bun

    • Dorina Ana , 19 august 2014

      Superi buni!!!

    • Gafta Luca , 21 mai 2014

      gustosi

    • Georgeta Caracuda , 17 mai 2014

      deja mi-e pofta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

83 voturi

Ingrediente

  • * 600 g branza de vaci
  • * 250 g faina
  • * 100 g zahar tos
  • * 3 oua
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * 1 lingura extract de vanilie
  • * smantana
  • * dulceata de afine

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse

Dorina

Am sa incerc si eu

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta elvetiana cu mere