autor:

SIMONA PATRAS

» » Dulciuri diverse

Reţetă de preparare a papanaşilor

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 mai 2014

Ingrediente
* 600 g branza de vaci, * 250 g faina, * 100 g zahar tos, * 3 oua, * 1 lingurita praf de copt, * 1 lingura extract de vanilie, * smantana, * dulceata de afine

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

82 voturi

Mod de preparare

Branza se amesteca cu zaharul tos si praful de copt. Se adauga ouale si extractul de vanilie,iar la sfarsit faina. Se amesteca bine pana cand se obtine un aluat care nu fie prea lipicios.



Aluatul se taie in bucati aproximativ egale, iar cu mana data prin faina se formeaza in numar egal discuri si bilute din aluat . Se pune intr-o tigaie o cantitate generoasa de ulei la incins.



Se prajesc papanasii pe ambele parti pana sunt rumeni.



Papanasii se servesc cu smantana si dulceata de afine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Amestecam branza cu oualele,sarea, zaharul si apoi adaugam faina.Facem din aluat o minge mai mare,

3 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Amestecam branza cu sarea si zaharul, adaugam pe rand ouale, smantana, vanilia, iar la urma faina

7 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dorina , 08 august 2017

    Am sa incerc si eu

  • Fara foto

    Pricope Florentina , 17 iunie 2017

    DA,,,,, SUNT FOARTE BUNI PAPANASII !

  • Fara foto

    Criss , 17 iunie 2017

    În mod normal papanașii nici nu ar avea nevoie de bicarbonat fiindcă brânza dulce produce suficient "agent de creștere", că să zic așa. Cel mai bine se fac papanașii tăind cu o forma pentru gogoși foaia întinsă și apoi decupând cu o forma mai mică mijlocul. Așa ies, și papanașii și bilutele, perfect.

    • Rodica_Georgescu

      Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2017

      Discului i se face o gaura in mijloc! Acolo se aseaza bilutza...:)...:)

    • Fara foto

      Mihaela Lefter , 06 iulie 2015

      am experimentat o reteta, fara zahar tos in compozitie ..si cu bicarbonat de sodiu

    • AdeLyna

      AdeLyna (Chef de cuisine) , 18 mai 2015

      uaaaiii...ce pofta mi-au facut

    • Fara foto

      Cristina Maria , 18 mai 2015

      sunt buni

    • Fara foto

      Enache Ana , 27 aprilie 2015

      f buni

    • Fara foto

      George Eugen , 20 august 2014

      Mmm bun

    • Fara foto

      Dorina Ana , 19 august 2014

      Superi buni!!!

    • Fara foto

      Gafta Luca , 21 mai 2014

      gustosi

    • Fara foto

      Georgeta Caracuda , 17 mai 2014

      deja mi-e pofta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

82 voturi

Ingrediente

  • * 600 g branza de vaci
  • * 250 g faina
  • * 100 g zahar tos
  • * 3 oua
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * 1 lingura extract de vanilie
  • * smantana
  • * dulceata de afine

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse

Dorina

Am sa incerc si eu

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Biscuiti de casa