autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Reţetă de preparare a papanaşilor

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 iulie 2015

Ingrediente
400 gr branza de vaci ( a fost mai cremoasa a mea), 1 lingura cu varf smantana rece, 2 oua, 5 linguri zahar, 350-400 gr faina, 1 lingurita cu varf praf de copt, coaja rasa de lamaie, 1 pliculet zahar vanilat, smantana pentru servit, dulceata de mure, ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol punem branza, smanatana, zaharul, ouale si le mixam pana obtinem o crema.

Adaugam praful de copt, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie.

Cernem faina, incepem sa o turnam in ploaie si framantam.

Cand obtinem un aluat omogen, usor lipicos, incetam sa mai punem faina. Daca aveti o branza mai uscata cu siguranta o sa va trebuiasca mai putina faina.

Il lasam la odihnit 15 minute la frigider.

Presaram faina pe masa de lucru, rupem bucati de aluat si formam niste inele mai mari si cateva bilute.

Intr-o tigaie incingem ulei, punem papanasii.

Ii rumenim la foc potrivit, rand pe rand, pe ambele parti.

Ii scoatem pe un platou pe niste servetele de bucatarie.

Ii lasam 5 minute sa se racoreasca, punem smantana peste, dulceata de mure si servim.

Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Intr-o tigaie non-aderenta topim untul( incalzim uleiul) , adaugam cele 200 g gris.Se poate folosi

5 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Intr-un bol se amesteca toate ingredientele,bicaronatul se

10 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 27 iulie 2015

    Domnul Dumitru, ii puteti pregati si la cuptor, dar ai mei ii prefera prajiti, chir daca sunt mai nesanatosi, dar tinand cont ca le fac cam o data pe an,merge...

  • Fara foto

    Dumitru Craciun , 24 iulie 2015

    dacă se face un aluat cu praf de copt ,nu ar fi mai bine să băgăm papanași la cuptor ?

  • Fara foto

    Dumitru Craciun , 24 iulie 2015

    cum se face biluțe di cașcaval?

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 16 iulie 2015

      Stai linistiti ca nici ai mei nu sunt ca scosi din carti...Noi ne frigem mai mereu, ca nu prea avem rabdare sa se raceasca preparatele :D

    • Fara foto

      Sorinell Nelu , 14 iulie 2015

      adevarul e ca mie nu miau iesit chiar asa de frumosi si dupa ce iam scos de la prajit nu mam mai abtinut de pofta si mam fript rau

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 10 iulie 2015

      Multumesc Marieta!

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 10 iulie 2015

      Sunt minunati'

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 07 iulie 2015

      Ma bucur ca iti place Adelyna.

    • AdeLyna

      AdeLyna (Chef de cuisine) , 07 iulie 2015

      Ce bine pot sa arate! vreau si eu :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 400 gr branza de vaci ( a fost mai cremoasa a mea)
  • 1 lingura cu varf smantana rece
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 350-400 gr faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • smantana pentru servit
  • dulceata de mure
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Domnul Dumitru, ii puteti pregati si la cuptor, dar ai mei ii prefera prajiti, chir daca sunt mai nesanatosi, dar tinand cont ca le fac cam o data pe an,merge...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Mucenici moldovenesti