autor:

Mihaela11

» » Dulciuri diverse

Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 februarie 2015

Ingrediente
Avem nevoie de :, Pentru papanasi, -250 g branza dulce de vaca, -2 oua, -3 linguri de faina, -1 praf de sare, Pentru pesmet, -10 linguri de pesmet, -75 g unt( sau ulei), -4-5 linguri de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Preparare

Se amesteca intr-un bol ingredientele pentru papanasi pana se omogenizeaza compozitia.

Se ia cu lingura din ea, se fac cu mâna muiată în făină mici găluşte rotunde, se

turtesc puţin între mâini şi cu degetul se face la fiecare o adâncitură la mijloc.

Se pune intr-o cratita pe aragaz apa si putina sare.

Cand apa fierbe se pun papanasii si se fierb la foc mic 10 minute.

Intre timp se prepara pesmetul.

Intr-o tigaie anti-aderenta se topeste untul si se adauga pesmetul; se prajeste pana ia o culoare aurie.

Se pune intr-un bol si se amesteca bine cu zaharul.

Papanasii se scurg si se tavalesc in bolul cu pemet.

Se scot pe un platou.

Se servesc fierbinti.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Branza se amesteca cu zaharul, esentele, grisul, oul si faina. Se amesteca ingredientele cu un

8 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Intr-o tigaie non-aderenta topim untul( incalzim uleiul) , adaugam cele 200 g gris.Se poate folosi

5 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fabry_Elena

    Fabry_Elena (Chef de cuisine) , 06 februarie 2015

    umplutura?

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • Pentru papanasi
  • -250 g branza dulce de vaca
  • -2 oua
  • -3 linguri de faina
  • -1 praf de sare
  • Pentru pesmet
  • -10 linguri de pesmet
  • -75 g unt( sau ulei)
  • -4-5 linguri de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Fabry_Elena

Fabry_Elena (Chef de cuisine)

umplutura?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Reţetă de preparare a papanaşilor