Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • Pentru papanasi
  • -250 g branza dulce de vaca
  • -2 oua
  • -3 linguri de faina
  • -1 praf de sare
  • Pentru pesmet
  • -10 linguri de pesmet
  • -75 g unt( sau ulei)
  • -4-5 linguri de zahar

Mod de preparare

Preparare

Se amesteca intr-un bol ingredientele pentru papanasi pana se omogenizeaza compozitia.

Se ia cu lingura din ea, se fac cu mâna muiată în făină mici găluşte rotunde, se

turtesc puţin între mâini şi cu degetul se face la fiecare o adâncitură la mijloc.

Se pune intr-o cratita pe aragaz apa si putina sare.

Cand apa fierbe se pun papanasii si se fierb la foc mic 10 minute.

Intre timp se prepara pesmetul.

Intr-o tigaie anti-aderenta se topeste untul si se adauga pesmetul; se prajeste pana ia o culoare aurie.

Se pune intr-un bol si se amesteca bine cu zaharul.

Papanasii se scurg si se tavalesc in bolul cu pemet.

Se scot pe un platou.

Se servesc fierbinti.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise