autor:

Mihaela11

» » Dulciuri diverse

Papanasi fierti

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 februarie 2015

Ingrediente
Avem nevoie de :, Pentru papanasi, -250 g branza dulce de vaca, -2 oua, -3 linguri de faina, -1 praf de sare, Pentru pesmet, -10 linguri de pesmet, -75 g unt( sau ulei), -4-5 linguri de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Preparare
Se amesteca intr-un bol ingredientele pentru papanasi pana se omogenizeaza compozitia.
Se ia cu lingura din ea, se fac cu mâna muiată în făină mici găluşte rotunde, se
turtesc puţin între mâini şi cu degetul se face la fiecare o adâncitură la mijloc.
Se pune intr-o cratita pe aragaz apa si putina sare.
Cand apa fierbe se pun papanasii si se fierb la foc mic 10 minute.
Intre timp se prepara pesmetul.
Intr-o tigaie anti-aderenta se topeste untul si se adauga pesmetul; se prajeste pana ia o culoare aurie.
Se pune intr-un bol si se amesteca bine cu zaharul.
Papanasii se scurg si se tavalesc in bolul cu pemet.
Se scot pe un platou.
Se servesc fierbinti.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi fierti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Papanasi fierti.

Papanasi fierti.

Intr-o tigaie non-aderenta topim untul( incalzim uleiul) , adaugam cele 200 g gris.Se poate folosi

4 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Papanasi fierti

Papanasi fierti

amesteci branza de vaca cu ouale,3 linguri de zahar,zaharul vanilat,grisul si lasi aproximativ o

11 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fabry_Elena

    Fabry_Elena (Chef de cuisine) , 06 februarie 2015

    umplutura?

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • Pentru papanasi
  • -250 g branza dulce de vaca
  • -2 oua
  • -3 linguri de faina
  • -1 praf de sare
  • Pentru pesmet
  • -10 linguri de pesmet
  • -75 g unt( sau ulei)
  • -4-5 linguri de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Fabry_Elena

Fabry_Elena (Chef de cuisine)

umplutura?

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cupcake de ciocolata si martipan