Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • Pentru papanasi
  • -250 g branza dulce de vaca
  • -2 oua
  • -3 linguri de faina
  • -1 praf de sare
  • Pentru pesmet
  • -10 linguri de pesmet
  • -75 g unt( sau ulei)
  • -4-5 linguri de zahar

Mod de preparare

Preparare

Se amesteca intr-un bol ingredientele pentru papanasi pana se omogenizeaza compozitia.

Se ia cu lingura din ea, se fac cu mâna muiată în făină mici găluşte rotunde, se

turtesc puţin între mâini şi cu degetul se face la fiecare o adâncitură la mijloc.

Se pune intr-o cratita pe aragaz apa si putina sare.

Cand apa fierbe se pun papanasii si se fierb la foc mic 10 minute.

Intre timp se prepara pesmetul.

Intr-o tigaie anti-aderenta se topeste untul si se adauga pesmetul; se prajeste pana ia o culoare aurie.

Se pune intr-un bol si se amesteca bine cu zaharul.

Papanasii se scurg si se tavalesc in bolul cu pemet.

Se scot pe un platou.

Se servesc fierbinti.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pizza bread

Pizza bread

Pizza bread
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Ciorbă de crap
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor