autor:

Fara foto

» » Aperitive

PAPANASI FIERTI

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
400 g de branza de vaci, - 2 oua intregi, - 3 linguri de gris, - 3 linguri de faina, - un praf de sare, - ulei pentru prajit, - smantana pentru servit.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

8 voturi

Mod de preparare

Se framanta bine branza pana devine o pasta, se amesteca cu ouale, grisul, faina si un praf de sare. Se iau din compozitie cu lingura gramajoare, se rotunjesc intre palme, se aplatizeaza si se pun la fiert in apa clocotita putin sarata.

Se fierb pana ce se ridica la suprafata. Se scot cu spumiera si se pun intr-o tigaie de teflon cu putin ulei. Se lasa sa se rumeneasca, dupa care se pun in farfurie si se servesc cu smantana si/sau dulceata deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "PAPANASI FIERTI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Papanasi fierti

Papanasi fierti

Se amesteca bine branza de vaci cu ouale, faina si praful de sare. Se iau cu lingura mici cantitati

12 voturi    12 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Papanasi fierti

Papanasi fierti

amesteci branza de vaca cu ouale,3 linguri de zahar,zaharul vanilat,grisul si lasi aproximativ o

11 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine):

    Super! sunt foarte buni acesti papanasi! Dupa ce ii fierb, eu prajesc putin pesmet cu zahar si ulei, pun papanasii in aceasta compozitie, ii amestec usor, apoi ii servesc cu putina smintina si gem, pentru cine doreste.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cornelia Lungoci , 06 iulie 2015

    sper sa fie si buni dupa cat sant de simpli de facut..

  • Tatar Nicu

    Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 24 martie 2011

    De mult am pofta de asa ceva.Cand eram mic mama facea papanasii ca pe niste mititei si ii tavalea prin pesmet de biscuiti(Ca pe galustile cu prune).

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

    Trebuie sa incerc reteta, eu nu am facut decat prajiti.

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

8 voturi

Ingrediente

  • 400 g de branza de vaci
  • - 2 oua intregi
  • - 3 linguri de gris
  • - 3 linguri de faina
  • - un praf de sare
  • - ulei pentru prajit
  • - smantana pentru servit.

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

Tatar Nicu (Chef de cuisine)

De mult am pofta de asa ceva.Cand eram mic mama facea papanasii ca pe niste mititei si ii tavalea prin pesmet de biscuiti(Ca pe galustile cu prune).

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Pasta de branza de vaci cu marar