autor:

Daniela_Gherca

» » Dulciuri diverse

Papanasi la tigaie cu lingura

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 ianuarie 2016

Ingrediente
400 g branza de vaci, un praf de sare, 2 linguri smantana, 2 plicuri zahar vanilat, 2 oua, 50-80 g zahar in fuctie cat de dulce va place, faina cat sa putem amesteca cu telul in compozitie cca.150g, ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Amestecam branza cu sarea si zaharul, adaugam pe rand ouale, smantana, vanilia, iar la urma faina si amestecam cu telul, pana obtinem o compozitie usor moale si abia putem trece cu telul prin ea.


Intr-o tigaie punem ulei la incins, iar cu o lingura luam din compozitie, le asezam in tigaie si facem cercuri cu dosul lingurii pentru a nu iesi foarte groase.


Prajim papanasii pe ambele parti si le scoatem pe servetele absorbante pentru a elimina surplusul de ulei.


Noi le-am servit cu zahar pudra, dar daca le faceti mai dulci puteti servi cu smantana, iar daca nu le doriti asa dulci se pot servi cu ciocolata topita, gem, dulceata sau cu ce va place!


Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi la tigaie cu lingura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Valurile Dunarii

Valurile Dunarii

Margarina se mixeaza cu zaharul bine, dupa care se adauga pe rand cele 6 oua si plicul de vanilie.

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Alcazare

Alcazare

Albusurile se bat spuma tare, se amesteca cu zaharul pus treptat, se adauga nucile macinate si pesmetul. Se

3 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 400 g branza de vaci
  • un praf de sare
  • 2 linguri smantana
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • 50-80 g zahar in fuctie cat de dulce va place
  • faina cat sa putem amesteca cu telul in compozitie cca.150g
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

18 voturi    2 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

8 voturi    1 comentariu
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Desert cu spuma de capsuni