Papanasi prajiti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g branza dulce de vaci (fara zeama)
  • 1 lingura rasa de bicarbonat
  • smantana
  • gem
  • faina
  • 3 oua
  • esenta de migdale sau rom etc
  • ulei

Mod de preparare

Bicarbonatul se stinge in branza dulce, se adauga esenta si oualele se framanta bine. Se adauga faina cat cuprinde (aluatul sa nu fie prea tare, cat sa se lipeasca de maini putin) si dupa ce se framanta bine aluatul se lasa circa 15-30 minute acoperit. Inainte de a lua din aluat se ung mainile cu ulei, sa nu se lipeasca aluatul de maini. Se formeaza cerculete si se pun la prajit in ulei incins. Se pot servi simple sau cu smantana si gem.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise