autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

Papanasi prajiti

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Ingrediente
300 g branza de vaci, 1 ou, o lingura zahar, 130 g faina, 1/2 pachet praf de copt, o lingura gris, coaja de lamaie, plic zahar vanilat,2 picaturi esenta de rom, ulei pentru prajit, zahar pudra vanilat pentru pudrat, smantana, dulceata (de preferat de afine)

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

500 voturi

Mod de preparare

Mixam branza cu zaharul,oul si aromele,adaugam faina si grisul. Modelam bile(cu mana trecuta prin faina,deoarece compozitia este de consistenta moale). Le asezam pe o tava tapetata cu faina.Apasam pe mijloc pentru a obtine un orificiu( ca sa se friga uniform in interior)Incingem uleiul in tigaie,rumenim papanasii pe ambele parti. Scoatem din tigaie pe un servet de hartie apoi pudram.Servim simple sau cu smantana si dulceata de afine(sau orice alta dulceata).
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi prajiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
PAPANASI PRAJITI

PAPANASI PRAJITI

Se amesteca ouale cu zaharul, sarea,grisul si se lasa sa se umfle 10 min Se adauga branza, apoi

31 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Se freaca intr-un castron brinza de vaci cu ouale, grisul si sarea. Se amesteca bine, sa fie compozitia

15 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 51 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Moraru Emilia , 10 noiembrie 2015

    acum fac si eu

  • Fara foto

    Vornicu Gabriela , 07 februarie 2015

    sunt foarte bune ,am facut si eu acum

  • Fara foto

    piciu.... , 19 ianuarie 2015

    superbe clatitele

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

      Fac papanasi astazi si am trecut pe la reteta aceasta. Sun foarte buni.

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 03 februarie 2013

      vreau si eu... maine ma duc la piata sa cumpar branza...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2012

      Minunati...

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

      arata ca la restaurant....cred ca dau fuga la congelator sa scot o cutie de barnza dulce

    • Fara foto

      gabi555 (Bucatar sef) , 14 decembrie 2011

      foarte buna chiar foarte buna,,,,,,,,am gustat la cineva cind am fost in vizita este foarte buna

    • Fara foto

      kamyy (Bucatar sef) , 27 octombrie 2011

      Arata fff bine...si eu ii faceam fierti,dar anul acesta cand am fost in Romania am mancat la restaurant asa prajiti...au fost tare buni si aratau ca acestia...o sa-i incerc si eu sambata.... Multumim de reteta!!!

    • Balea Bianca

      Balea Bianca (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2011

      E deeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelicios de te lingi pe degete. Felicitari celui ce l-a gatit. Delicios.................!

    • NATALIA

      NATALIA (Bucatar) , 06 octombrie 2011

      chiar o sa ii incerc si eu....sunt simplu de facut si cred k si gustosi!

    • Cristina C.

      Cristina C. (Chef de cuisine) , 21 august 2011

      Yuuumii

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 18 august 2011

      Sunt grozavi!

    • Fara foto

      ana (Bucatar) , 10 aprilie 2011

      arata foarte bine ,vreauuuu si eu

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

      mmm ... o reteta delicioasa !!

    • Fara foto

      Monica (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      hmm..dar ce bine arata....eu ii fac doar fierti..sunt mai sanatosi!:D

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Foarte gustos!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Sunt o bunatate!

    • Truedelights

      Truedelights (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Mmmm! Imi lasa gura apa...soacra mea mai face asa ceva.Sunt o bunatate. Mie nu prea imi reusesc...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Deliciosi, imi plac tare mult.

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      arata super.

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      deliciosi....

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      cu dulceata de cirese amare sunt deliciosi

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Sunt o bunatate!

    • Fara foto

      Elisa , 10 aprilie 2010

      Sunt foarte buni si imi plac mult....dar eu nu-i reusesc aproape niciodata.Nu stiu cat de mare sa fac biluta, cata cantitate de ulei sa pun la prajit. ori puneam prea putin ori prea mult, de foecare data am fost dezamagita de cum am facut eu. Arata foarte bine !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Mmmm..... ce bine arata si cu multa dulceata de afine,o bunatate,dar ce nu faci tu bun draga Cely.Felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Multumesc

    • Adina Amironesei

      Adina Amironesei (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      as da 10 stelute !...dar nu sunt decat 5... super prezentarea !

    • Fara foto

      ivoneta (Bucatar) , 23 ianuarie 2010

      mai mult ca sigur voi face si eu

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      Eiiiiiii ce sa spun nu avem voie sa mancam dulce....cine este asa de corect sa nu manance.Cely draga.....arata de nota 10 cu felicitari.Dulceata ta de afine,arata super-gustos,langa papanasi.Toate le faci la superlativ.Felicitari.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      AM SA INCERC SI EU SA FAC ,ARAT FOARTE BINE

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      Cred ca sunt un deliciu,chiar azi am sa fac reteta!de fapt nici nu am indoiala de retetele doamnei CELY,iese intotdeauna in fata cu retete extraordinare.Felicitari pentru capacitatea de a darui si altora din cunostintele d-voastra!

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Arată grozav! Recent am mâncat undeva papanaşi cu gem de fructe de pădure, smântână şi...moţ... pe deasupra!! Sunt foarte buni! Felicitări!

    • Fara foto

      aniela , 10 ianuarie 2010

      unde e sa natos sa mananci papanasi?dulciurile parca nu fac bine organismului si trebuie inlocuite .spun specialistii....sa mancam sanatos

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      O bunatate,cam asa fac si eu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Tare gustosi.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2009

      Ahhhhhh ce pofta mi-ai facut Cely,nota 10 cu felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2009

      Multumesc pentru aprecieri. Draga Tepes,eu nu dau retete dupa ureche, am facut dupa reteta pe care am prezentat-o si a iesit ce se vede. Te rog incearca si tu si revino cu un comentariu.

    • Fara foto

      Ingrid Tepes (Bucatar) , 20 decembrie 2009

      dupa cantitatile date aluatul nu iese bine.nu este modelabil!

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2009

      Arata asa de bine papanasi astia musai sa fac si eu ...dupa cate fotografii in cele mai mici detalii am vazut cu papanasii tai....ar fi pacat sa nu incerc reteta...mi-a lasat gura apa...arata foarte foarte bine, felicitari!

    • Andra

      Andra (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Foarte bine arata. Nu am mai mancat niciodata papanasi facuti asa. Felicitari!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Multumsc fetelor

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Super .Ce pofta imi este .Azi am vrut sa-i fac,dar nu am avut timp.Dar maine sigur fac.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Mmmmmm ce bine arata,ahhh ce pofta mi-ai facut draga Cely,cu dulceata de afine.Pacat ca la mine,nu merg pozele,o vad doar pe prima si la urmatoarele descarca si descarca,dar nu mai apar poze noi.Felitari,arata foarte bine.Nota 10.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Multumesc pentru apreieri. Chiar sunt foarte buni.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Va multumesc mult pentru aprecieri.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Un deliciu!

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Vai vreau si eu imi vine apa in gura...........

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Foarte gustosi, papanasii prezentati de tine si foarte buna prezentarea retetei, Felicitari!

    • naty

      naty (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

      sunt o minunatie maine fac si eu o portie

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

500 voturi

Ingrediente

  • 300 g branza de vaci
  • 1 ou
  • o lingura zahar
  • 130 g faina
  • 1/2 pachet praf de copt
  • o lingura gris
  • coaja de lamaie, plic zahar vanilat,2 picaturi esenta de rom
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat
  • smantana
  • dulceata (de preferat de afine)

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

piciu....

superbe clatitele

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu smantana si scortisoara