autor:

Dachman Laura

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Dulciuri diverse, Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu prune uscate

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 septembrie 2009

Ingrediente
Papanasi, &bull12 prune uscate, &bull50 ml rom + 200 ml apa fierbinte, &bull1 baton de scortisoara, &bull250 gr branza de vaci, &bull50 gr unt sau margarina Rama, &bull1 lingura zahar, &bull50 gr gris, &bull1 lingurita esenta vanilie, &bull1 galbenus, &bull60 gr faina, Pesmet, &bull200 gr pesmet, &bull100 gr zahar, &bull2 lingurite scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor cu prune uscate

1.Prunele uscate se pun intr-un castron.Deasupra prunelor se toarna romul cu apa si se adauga batonul de scortisoara.Se acopera si se lasa sa stea cel putin 1 ora.

2.Se bate untul/margarina cu zaharul pana acesta se inmoaie. Se adauga grisul si branza si se framanta cu mana pana se omogenizeaza. Se adauga esenta, galbenusul si se amesteca pana la omogenizare. Se incorporeaza faina si se amesteca pana la obtinerea aluatului.

3.Se pune o oala plina cu apa la fiert.Pentru a face papanasii mai gustosi se poate adauga in apa si lichidul in care au stat prunele.

4.Intr-o tigaie se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga pesmetul si se prajeste 2-3 minute, amestecand continuu.Se adauga scortisoara si se pune deoparte.

5.Pe masa de lucru presarata cu faina, se taie aluatul in 12 bucati egale.Se aplatizeaza usor fiecare bucata de aluat si se aseaza o pruna uscata in centru, apoi se ridica marginile si se inchide aluatul in jurul prunei. Fiecarei bucati de aluat cu pruna i se da forma de bila.

6.Se pun papanasii in apa care fierbe si se lasa sa fiarba pana se ridica la suprafata.

7.Se scot papanasii cu spumiera, se dau prin pesmet, apoi se servesc.



:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa cu glazura de ciocolata

Negresa cu glazura de ciocolata

300 grame zahar, untul, cacao, ceasca de lapte se pun in cratita, pe foc mic. Cand fierbe se da la

7 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Tort Sacher

Tort Sacher

Untul moale se freaca spuma cu 50 g zahar si esenta de vanilie. Se adauga treptat ciocolata topita

18 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anica Midvighi , 11 decembrie 2013

    le mai spune galuste cu prune iarin ardeal linga cluj li se spune gomboti

  • Fara foto

    angy (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

    intr-adevar arata excelent!cu siguranta am sa ii prepar!mersi pt.reteta!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

    arata foarte bine!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      Foarte bune

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Excelenta reteta,deasemeni nimeni nu contesta bucatele care le faceti,eu facand cateva din placintele dumneavoastra.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Foarte bine arata. Felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009

      Cred ca sunt grozav de buni

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      O bunatate...

    • emadina

      emadina (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Am facut si eu reteta asta si mi-a placut f.mult, ideea e ingenioasa.

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009

      Waw, ce delicatese, iau si eu unul

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009

      Reteta minunata trebuie sa fie foarte gustos.Am sa incerc si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

15 voturi

Ingrediente

  • Papanasi
  • &bull12 prune uscate
  • &bull50 ml rom + 200 ml apa fierbinte
  • &bull1 baton de scortisoara
  • &bull250 gr branza de vaci
  • &bull50 gr unt sau margarina Rama
  • &bull1 lingura zahar
  • &bull50 gr gris
  • &bull1 lingurita esenta vanilie
  • &bull1 galbenus
  • &bull60 gr faina
  • Pesmet
  • &bull200 gr pesmet
  • &bull100 gr zahar
  • &bull2 lingurite scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

angy (Chef de cuisine)

intr-adevar arata excelent!cu siguranta am sa ii prepar!mersi pt.reteta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cosulete cu inghetata, ciocolata si capsuni