Reţetă de preparare a papanaşilor cu prune uscate

Reţetă de preparare a papanaşilor cu prune uscate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Reţetă de preparare a papanaşilor cu prune uscate

Ingrediente

  • Papanasi
  • •12 prune uscate
  • •50 ml rom + 200 ml apa fierbinte
  • •1 baton de scortisoara
  • •250 gr branza de vaci
  • •50 gr unt sau margarina Rama
  • •1 lingura zahar
  • •50 gr gris
  • •1 lingurita esenta vanilie
  • •1 galbenus
  • •60 gr faina
  • Pesmet
  • •200 gr pesmet
  • •100 gr zahar
  • •2 lingurite scortisoara

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor cu prune uscate

1.Prunele uscate se pun intr-un castron.Deasupra prunelor se toarna romul cu apa si se adauga batonul de scortisoara.Se acopera si se lasa sa stea cel putin 1 ora.

2.Se bate untul/margarina cu zaharul pana acesta se inmoaie. Se adauga grisul si branza si se framanta cu mana pana se omogenizeaza. Se adauga esenta, galbenusul si se amesteca pana la omogenizare. Se incorporeaza faina si se amesteca pana la obtinerea aluatului.

3.Se pune o oala plina cu apa la fiert.Pentru a face papanasii mai gustosi se poate adauga in apa si lichidul in care au stat prunele.

4.Intr-o tigaie se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga pesmetul si se prajeste 2-3 minute, amestecand continuu.Se adauga scortisoara si se pune deoparte.

5.Pe masa de lucru presarata cu faina, se taie aluatul in 12 bucati egale.Se aplatizeaza usor fiecare bucata de aluat si se aseaza o pruna uscata in centru, apoi se ridica marginile si se inchide aluatul in jurul prunei. Fiecarei bucati de aluat cu pruna i se da forma de bila.

6.Se pun papanasii in apa care fierbe si se lasa sa fiarba pana se ridica la suprafata.

7.Se scot papanasii cu spumiera, se dau prin pesmet, apoi se servesc.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise