autor:

Varadi Silvia

» » Paste si pizza

PAPPARDELLE CU SOS DE SPANAC

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 14 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 14 mai 2009

Ingrediente
1 capatana de usturoi,, 350g pappardelle(paste fainoase in forma de panglici), 1lingura ulei de masline, 1 ceapa mijocie, tocata marunt, 175g ciuperci asortate, 225g spanac frunze, 300ml frisca lichida nebatuta(35% grasime), 1/2 zeama de lamaie, sare si piper, parmezan ras pentru servit

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se coace usturoiul intreg la cuptor 15-20 min sa se inmoaie.Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet,se scurg se se tin la cald.Se pune o tigaie cu ulei la incins si se adauga ceapa tocata pana se inmoaie.Se adauga ciupercile si miezul de usturoi si inabusiti inca 2 min ,apoi adaugati sucul de lamaie si se fierbe inca 2 min.Adaugati,amaestecand frunzele de spanac si frisca.Asezonati cu sare si piper,apoi mai tineti pe foc pana cand frunzele de spanac s-au inmuiat usor.Serviti pastele cu parmezan presarat deasupra.Acest preparat se poate face si fara spanac.
Daca ti-a placut reteta noastra "PAPPARDELLE CU SOS DE SPANAC" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghetti cu piept de pui si spanac

Spaghetti cu piept de pui si spanac

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul lui Teo o gospodina pe care o apeciez si o urmaresc

2 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Pizza margherita

Pizza margherita

* Pregatim aluatul amestecam apa cu drojdia,pana se omogenizeaza; * Amestecam faina cu sarea,uleiul

4 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ymuran Sarah , 10 februarie 2015

    yamiyami

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    Silvioara, mi-ai dat o idee excelenta. La mine spanacul creste ca buruiana. Nu mai stiu ce sa fac cu el. Felicitari.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 august 2009

    O bunatate...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Nota 10 cu felicitari,pentru claritate,aspect si complexitate.Am sa fac si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 capatana de usturoi,
  • 350g pappardelle(paste fainoase in forma de panglici)
  • 1lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mijocie
  • tocata marunt
  • 175g ciuperci asortate
  • 225g spanac frunze
  • 300ml frisca lichida nebatuta(35% grasime)
  • 1/2 zeama de lamaie
  • sare si piper
  • parmezan ras pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Doina Varga (Chef de cuisine)

Silvioara, mi-ai dat o idee excelenta. La mine spanacul creste ca buruiana. Nu mai stiu ce sa fac cu el. Felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fettuccine cu carnati si bureti