autor:

Rita Ilieș

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Papricas de hribi cu mamaliguta

Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 februarie 2015

Ingrediente
500 g hribi decongelate, , 4 cepe potrivite tăiate julièn, , o linguriță cu ulei de palmier, , sare de Himalaya, , piper după gust, , două linguri cu boia de ardei dulce, , 4 căței de usturoi tocat ( opțional ), , o mână de pătrunjel tocat, , două linguri cu amidon din porumb, , o cană cu făină de mălai, , o cană cu apă, , două căni și jumătate cu lapte, , o linguriță cu unt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Proteine, fibre, fosfor, cupru, potasiu, zinc, vitamine din complexul de B-uri, calciu, fier, 80% apă, și vitamina D, toate fac referire la un singur aliment. Unul vegetal. :) Poate fi ceva mai bun și sănătos? :)



Hribii conțin beta glucani, care susțin funcționarea sistemului imunitar, ajută în combaterea tumorilor și previn alterarea ADN-ului. De asemenea, aceștia sunt activatori naturali ai citokinelor și leucocitelor care luptă împotriva infecțiilor.



Ciupercile inhibă aromataza, care este o enzimă implicată în producția de estrogen. Acestea conțin și ergotioneină, fiind un antioxidant puternic care previne stresul oxidativ, dar și eritadenină care reduce colesterolul ( LDL ) din sânge.



Așadar, pentru prânz, vă propun o porție delicioasă de hribi cu mămăliguță. :)



Am călit ușor ceapa în uleiul de palmier, apoi am adăugat ciupercile pentru a nu fi nevoie de adaos de apă. Peste ele am presărat puțină sare și le-am lăsat să se pătrundă.



Amidonul l-am dizolvat într-o cană și jumătate cu lapte. Papricașul obținut l-am turnat în tigaie peste ciuperci. Piperul, boiaua, dar și pătrunjelul și usturoiul tocate le-am adăugat la final amestecând continuu.



Într-o cratiță nu foarte mare, am pus pe foc o cană cu apă și una cu lapte. Când a început să fiarbă am adăugat sarea și făina de mălai. Am amestecat continuu cu telul pentru a nu permite formarea cocoloașlor. La final am adăugat și untul pentru o textură mai cremoasă.



Simplă hrănitoare și delicioasă.



Poftă bună și o zi însorită!
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de hribi cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete mexicane

Vinete mexicane

Este un preparat pe care-l puteţi face în orice tavă. Eu am preferat vasul dacic, de ţiglă. Vinetele

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmale cu carne

Sarmale cu carne

Intr-o cratita se pune ceapa,morcovul,telina toate curatate,spalate si taiate marunt sau date prin

8 voturi    0 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 50 %
599.99 lei
299.99 lei

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Rita Ilieș

    Rita Ilieș (Chef de cuisine) , 10 martie 2015

    Leu Ion, ești singurul care nu a înțeles rețeta, deci, poate problema e la tine. E un preparat simplu care se pregătește în orice casă, iar indicațiile ce le-am dat sunt cât se poate de clare.

  • Fara foto

    Rita Ilieş , 10 februarie 2015

    Tofan Viorica, mulțumesc frumos! :)

  • Fara foto

    Tofan Viorica , 10 februarie 2015

    Rita Ilieş felicitari

    • Fara foto

      Rita Ilieş , 10 februarie 2015

      Se găsesc la raionul cu produse congelate în orice hipermarket. Noi le-am cules din pădure, în Maramureș. :)

    • Fara foto

      Tofan Viorica , 09 februarie 2015

      de unde hribii?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 500 g hribi decongelate
  • 4 cepe potrivite tăiate julièn
  • o linguriță cu ulei de palmier
  • sare de Himalaya
  • piper după gust
  • două linguri cu boia de ardei dulce
  • 4 căței de usturoi tocat ( opțional )
  • o mână de pătrunjel tocat
  • două linguri cu amidon din porumb
  • o cană cu făină de mălai
  • o cană cu apă
  • două căni și jumătate cu lapte
  • o linguriță cu unt

Raporteaza reteta

Retete
de Rita Ilieș
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

16 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    7 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Rita Ilieș

Rita Ilieș (Chef de cuisine)

Leu Ion, ești singurul care nu a înțeles rețeta, deci, poate problema e la tine. E un preparat simplu care se pregătește în orice casă, iar indicațiile ce le-am dat sunt cât se poate de clare.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu conopida la cuptor Ardei umpluti cu conopida la cuptor

Conopida desfacută buchețele se fierbe 10 minute în apă cu sare; După ce s-a fiert, se scurge apa și se lasă la racit: Ardeii

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulas de vita Gulas de vita

Punem pulpa de vită, tăiată cubulețe mari, la fiert in oala minune pt 2 ore fără sare. Căt fierbe carnea, intr-o oala punem

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciuperci cu sos de smântână
Cookie Settings