autor:

CulinaryRainbow

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Papricas de hribi cu mamaliguta

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 februarie 2015

Ingrediente
500 g hribi decongelate, , 4 cepe potrivite tăiate julièn, , o linguriță cu ulei de palmier, , sare de Himalaya, , piper după gust, , două linguri cu boia de ardei dulce, , 4 căței de usturoi tocat ( opțional ), , o mână de pătrunjel tocat, , două linguri cu amidon din porumb, , o cană cu făină de mălai, , o cană cu apă, , două căni și jumătate cu lapte, , o linguriță cu unt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Proteine, fibre, fosfor, cupru, potasiu, zinc, vitamine din complexul de B-uri, calciu, fier, 80% apă, și vitamina D, toate fac referire la un singur aliment. Unul vegetal. :) Poate fi ceva mai bun și sănătos? :)



Hribii conțin beta glucani, care susțin funcționarea sistemului imunitar, ajută în combaterea tumorilor și previn alterarea ADN-ului. De asemenea, aceștia sunt activatori naturali ai citokinelor și leucocitelor care luptă împotriva infecțiilor.



Ciupercile inhibă aromataza, care este o enzimă implicată în producția de estrogen. Acestea conțin și ergotioneină, fiind un antioxidant puternic care previne stresul oxidativ, dar și eritadenină care reduce colesterolul ( LDL ) din sânge.



Așadar, pentru prânz, vă propun o porție delicioasă de hribi cu mămăliguță. :)



Am călit ușor ceapa în uleiul de palmier, apoi am adăugat ciupercile pentru a nu fi nevoie de adaos de apă. Peste ele am presărat puțină sare și le-am lăsat să se pătrundă.



Amidonul l-am dizolvat într-o cană și jumătate cu lapte. Papricașul obținut l-am turnat în tigaie peste ciuperci. Piperul, boiaua, dar și pătrunjelul și usturoiul tocate le-am adăugat la final amestecând continuu.



Într-o cratiță nu foarte mare, am pus pe foc o cană cu apă și una cu lapte. Când a început să fiarbă am adăugat sarea și făina de mălai. Am amestecat continuu cu telul pentru a nu permite formarea cocoloașlor. La final am adăugat și untul pentru o textură mai cremoasă.



Simplă hrănitoare și delicioasă.



Poftă bună și o zi însorită!
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de hribi cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu chiftelute

Spanac cu chiftelute

Carnea tocata se macina inca o data. 1/2 usturoi, cartoful se curata si se taie marunt ( se macina) Felia

6 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de spanac

Piure de spanac

Spanacul se curata si se spala in mai multe ape, apoi se pune la fiert in apa cu sare. Se lasa cca

1 vot    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • CulinaryRainbow

    CulinaryRainbow (Chef de cuisine) , 10 martie 2015

    Leu Ion, ești singurul care nu a înțeles rețeta, deci, poate problema e la tine. E un preparat simplu care se pregătește în orice casă, iar indicațiile ce le-am dat sunt cât se poate de clare.

  • Fara foto

    Rita Ilieş , 10 februarie 2015

    Tofan Viorica, mulțumesc frumos! :)

  • Fara foto

    Tofan Viorica , 10 februarie 2015

    Rita Ilieş felicitari

    • Fara foto

      Rita Ilieş , 10 februarie 2015

      Se găsesc la raionul cu produse congelate în orice hipermarket. Noi le-am cules din pădure, în Maramureș. :)

    • Fara foto

      Tofan Viorica , 09 februarie 2015

      de unde hribii?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g hribi decongelate
  • 4 cepe potrivite tăiate julièn
  • o linguriță cu ulei de palmier
  • sare de Himalaya
  • piper după gust
  • două linguri cu boia de ardei dulce
  • 4 căței de usturoi tocat ( opțional )
  • o mână de pătrunjel tocat
  • două linguri cu amidon din porumb
  • o cană cu făină de mălai
  • o cană cu apă
  • două căni și jumătate cu lapte
  • o linguriță cu unt

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
CulinaryRainbow

CulinaryRainbow (Chef de cuisine)

Leu Ion, ești singurul care nu a înțeles rețeta, deci, poate problema e la tine. E un preparat simplu care se pregătește în orice casă, iar indicațiile ce le-am dat sunt cât se poate de clare.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca