autor:

CulinaryRainbow

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Papricas de hribi cu mamaliguta

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 februarie 2015

Ingrediente
500 g hribi decongelate, , 4 cepe potrivite tăiate julièn, , o linguriță cu ulei de palmier, , sare de Himalaya, , piper după gust, , două linguri cu boia de ardei dulce, , 4 căței de usturoi tocat ( opțional ), , o mână de pătrunjel tocat, , două linguri cu amidon din porumb, , o cană cu făină de mălai, , o cană cu apă, , două căni și jumătate cu lapte, , o linguriță cu unt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Proteine, fibre, fosfor, cupru, potasiu, zinc, vitamine din complexul de B-uri, calciu, fier, 80% apă, și vitamina D, toate fac referire la un singur aliment. Unul vegetal. :) Poate fi ceva mai bun și sănătos? :)



Hribii conțin beta glucani, care susțin funcționarea sistemului imunitar, ajută în combaterea tumorilor și previn alterarea ADN-ului. De asemenea, aceștia sunt activatori naturali ai citokinelor și leucocitelor care luptă împotriva infecțiilor.



Ciupercile inhibă aromataza, care este o enzimă implicată în producția de estrogen. Acestea conțin și ergotioneină, fiind un antioxidant puternic care previne stresul oxidativ, dar și eritadenină care reduce colesterolul ( LDL ) din sânge.



Așadar, pentru prânz, vă propun o porție delicioasă de hribi cu mămăliguță. :)



Am călit ușor ceapa în uleiul de palmier, apoi am adăugat ciupercile pentru a nu fi nevoie de adaos de apă. Peste ele am presărat puțină sare și le-am lăsat să se pătrundă.



Amidonul l-am dizolvat într-o cană și jumătate cu lapte. Papricașul obținut l-am turnat în tigaie peste ciuperci. Piperul, boiaua, dar și pătrunjelul și usturoiul tocate le-am adăugat la final amestecând continuu.



Într-o cratiță nu foarte mare, am pus pe foc o cană cu apă și una cu lapte. Când a început să fiarbă am adăugat sarea și făina de mălai. Am amestecat continuu cu telul pentru a nu permite formarea cocoloașlor. La final am adăugat și untul pentru o textură mai cremoasă.



Simplă hrănitoare și delicioasă.



Poftă bună și o zi însorită!
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de hribi cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de fasole verde cu costita afumata

Supa de fasole verde cu costita afumata

Tocam marunt ceapa. Taiem telina in cuburi mici. Tocam ardeiul in fasii subtiri. Taiem morcovii in

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plăcintă cu urdă și lobodă roșie

Plăcintă cu urdă și lobodă roșie

Cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijloc in care punem drojdia, presaram zaharul peste

8 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • CulinaryRainbow

    CulinaryRainbow (Chef de cuisine) , 10 martie 2015

    Leu Ion, ești singurul care nu a înțeles rețeta, deci, poate problema e la tine. E un preparat simplu care se pregătește în orice casă, iar indicațiile ce le-am dat sunt cât se poate de clare.

  • Fara foto

    Rita Ilieş , 10 februarie 2015

    Tofan Viorica, mulțumesc frumos! :)

  • Fara foto

    Tofan Viorica , 10 februarie 2015

    Rita Ilieş felicitari

    • Fara foto

      Rita Ilieş , 10 februarie 2015

      Se găsesc la raionul cu produse congelate în orice hipermarket. Noi le-am cules din pădure, în Maramureș. :)

    • Fara foto

      Tofan Viorica , 09 februarie 2015

      de unde hribii?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g hribi decongelate
  • 4 cepe potrivite tăiate julièn
  • o linguriță cu ulei de palmier
  • sare de Himalaya
  • piper după gust
  • două linguri cu boia de ardei dulce
  • 4 căței de usturoi tocat ( opțional )
  • o mână de pătrunjel tocat
  • două linguri cu amidon din porumb
  • o cană cu făină de mălai
  • o cană cu apă
  • două căni și jumătate cu lapte
  • o linguriță cu unt

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
CulinaryRainbow

CulinaryRainbow (Chef de cuisine)

Leu Ion, ești singurul care nu a înțeles rețeta, deci, poate problema e la tine. E un preparat simplu care se pregătește în orice casă, iar indicațiile ce le-am dat sunt cât se poate de clare.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de vara cu copanele Mancarica de vara cu copanele

Pulpele se curata si se spala, apoi se cresteaza, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca. Legumele curatate si spalate,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Musaca in stil grecesc