autor:

Fara foto

» » Inghetate

Parfait de alune

Autor: ioana (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ioana (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Ingrediente
160 gr zahar, 160 ml lapte, 2 oua, 1 zahar vanilat, 50 gr alune(turcesti sau arahide), 500 gr frisca batuta

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se amesteca bine zaharul cu laptele si ouale, se pune la foc si se amesteca pana ce a dat in fiert, se ia vasul de pe foc si se adauga alunele care au fost prajite si pisate foarte bine intr-o piulita, iar la sfarsit se adauga zaharul vanilat. Se lasa sa se raceasca complet, se toarna compozitia peste frisca, amestecandu-se usor. Se toarna in forme de parfait, care se pun in congelator timp de trei ore.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait de alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata de fructe

Inghetata de fructe

Se amesteca iaurtul, vinul, zaharul, romul, fructele strivite si gelatina dizolvata. Se pune in forme

7 voturi    2 comentarii
20 min
Inghetate
Inghetata de cirese cu toping de cirese

Inghetata de cirese cu toping de cirese

Am curatat ciresele de os si le-am pus in blender jumate de minut. Am adaugat iaurtul, zaharul vanilat

7 voturi    4 comentarii
5 min
Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 160 gr zahar
  • 160 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 zahar vanilat
  • 50 gr alune(turcesti sau arahide)
  • 500 gr frisca batuta

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Inghetata cu pepene galben Inghetata cu pepene galben

Se pune la mixat frisca lichida, pret de cateva minute. Intr-un vas se pune miezul de la pepenele galben, mierea, miezul de nuca coapta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Inghetata cu cirese amare Inghetata cu cirese amare

Se scot samburii de la cirese, se adauga peste ele zahar si se pun la frigider peste noapte. Se mixeaza frisca lichida pret de cateva

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Inghetata de Portocale