autor:

Vekas

» » Inghetate

PARFAIT DE CIOCOLATA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2008

Ingrediente
150 g. zahar, , 150 ml. lapte, , 2 oua ,, 25 g. cacao, , 1 plic zahar vanilat,, 500 g. frisca batuta

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

1. Se amesteca zaharul cu laptele si cu ouale, pana ce se obtine o crema densa. Se pune la fiert si se amesteca mereu pana se ingroasa. Se ia vasul de pe foc , se adauga cacaua, putin cate putin, pana ce se omogenizeaza bine cu aceasta, iar la sfarsit se pune zaharul vanilat. Se lasa sa se raceasca.
2. Dupa ce compozitia s-a racit, se amesteca usor cu frisca batuta, se toarna in forme de parfait si se pun in congelator pentru trei ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "PARFAIT DE CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Parfe cu ciocolata, nes si vanilie- Alina

Parfe cu ciocolata, nes si vanilie- Alina

Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se impart egal in trei castroane. Frisca se bate

5 voturi    3 comentarii
30 min
Inghetate
Inghetata cu iaurt si frisca

Inghetata cu iaurt si frisca

Mai intai am "blenduit" fructele, cu putin iaurt. Restul de iaurt l-am amestecat, folosind mixerul,

5 voturi    5 comentarii
15 min
Inghetate

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine):

    Parfait-ul a iesit minunat... mhmhmhm foarte bun! Multzumesc pentru retzeta!

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 20 iunie 2011

    A iesit minunat! Multzumesc pentru retzeta!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 150 g. zahar
  • 150 ml. lapte
  • 2 oua ,
  • 25 g. cacao
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 500 g. frisca batuta

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Lucia (Chef de cuisine)

A iesit minunat! Multzumesc pentru retzeta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

2 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

1 vot    0 comentarii
15 min
Inghetate
Inghetata de vanilie si fructe de coacaze