Reteta postata pe: 09 mai 2011
Ingrediente
Zilele trecute am facut o forma de cozonac ( 28cm x 11cm) din acest parfait si ajunge pentru macar zece portii:, , 1. 400 gr branza Ricotta, 2. 110 gr zahar fin, 3. 300 ml smantana pentru frisca, 4. 200 gr ciocolata amaruie, 5. 150 gr nugat cu alune
Dificultate: Redusa | Timp: 10 min
Mod de preparare
Intai de toate, Alex (se stie el care Alex :) ) daca apuci sa citesti reteta asta, primeste si multumirile pentru ca mi-ai imprumutat atata vreme cartea (promit s-o inapoiez curand, mai am inca retete de transcris). Este vorba despre Great Casual Food, plina de retete unele mai ademenitoare si mai usor de realizat decat altele. Asa cum scrie si pe prima pagina, retetele scot in evidenta "low-stress and no-fuss food" (mancare fara stres ori bataie de cap), transformandu-te intr-o gazda relaxata.
Ciocolata o topesti la bain-marie. Ricotta o amesteci cu zaharul, apoi adaugi frisca bine batuta la mixer. Adaugi ciocolata topita si nugat taiata bucatele si amesteci cu o spatula pana se omogenizeaza compozitia.
Tava o tapetezi cu folie alimentara, torni compozitia, acoperi tot cu folie si lasi la congelator macar 4-5 ore. Inainte de a servi, scoti tava 10 min la temperatura camerei. Parfait-ul trebuie sa fie putin moale atunci cand il tai. Poti servi alaturi de zmeura sau alte fructe de padure, daca doresti. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait de nugat" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Inghetate
Galbenusurile se amesteca cu zaharul laptele,untul,cacao si faina si se fierb. Dupa ce s-au fiert
8 voturi
3 comentarii
1h 30 min
Frisca trebuie tinuta la rece inainte de a fi mixata. Biscuitii pot fi inlocuiti cu bucatele de ciocolata
11 voturi
3 comentarii
50 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate