autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Inghetate

Parfait de nugat

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2011

Ingrediente
Zilele trecute am facut o forma de cozonac ( 28cm x 11cm) din acest parfait si ajunge pentru macar zece portii:, , 1. 400 gr branza Ricotta, 2. 110 gr zahar fin, 3. 300 ml smantana pentru frisca, 4. 200 gr ciocolata amaruie, 5. 150 gr nugat cu alune

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Intai de toate, Alex (se stie el care Alex :) ) daca apuci sa citesti reteta asta, primeste si multumirile pentru ca mi-ai imprumutat atata vreme cartea (promit s-o inapoiez curand, mai am inca retete de transcris). Este vorba despre Great Casual Food, plina de retete unele mai ademenitoare si mai usor de realizat decat altele. Asa cum scrie si pe prima pagina, retetele scot in evidenta "low-stress and no-fuss food" (mancare fara stres ori bataie de cap), transformandu-te intr-o gazda relaxata.


Ciocolata o topesti la bain-marie. Ricotta o amesteci cu zaharul, apoi adaugi frisca bine batuta la mixer. Adaugi ciocolata topita si nugat taiata bucatele si amesteci cu o spatula pana se omogenizeaza compozitia.

Tava o tapetezi cu folie alimentara, torni compozitia, acoperi tot cu folie si lasi la congelator macar 4-5 ore. Inainte de a servi, scoti tava 10 min la temperatura camerei. Parfait-ul trebuie sa fie putin moale atunci cand il tai. Poti servi alaturi de zmeura sau alte fructe de padure, daca doresti. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait de nugat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata excelenta

Inghetata excelenta

Se mixeaza totul,se pun la congelator .se poate consuma dupa 30\'.

19 voturi    6 comentarii
1h
Inghetate
Inghetata cu cacao si nuci

Inghetata cu cacao si nuci

Galbenusurile se amesteca cu zaharul laptele,untul,cacao si faina si se fierb. Dupa ce s-au fiert

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Inghetate

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    kok miori , 04 iunie 2017

    simpla si gustoasa.

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 20 iulie 2012

    am sa incerc si eu reteta! cred ca este tare buna!

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

4 voturi

Ingrediente

  • Zilele trecute am facut o forma de cozonac ( 28cm x 11cm) din acest parfait si ajunge pentru macar zece portii:
  • 1. 400 gr branza Ricotta
  • 2. 110 gr zahar fin
  • 3. 300 ml smantana pentru frisca
  • 4. 200 gr ciocolata amaruie
  • 5. 150 gr nugat cu alune

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

kok miori

simpla si gustoasa.

Adauga reteta
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

0 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

0 voturi    0 comentarii
15 min
Inghetate
Inghetata de pepene galben