autor:

mariana scarlat

» » Inghetate

Parfe cu ciocolata, nes si vanilie- Alina

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2015

Ingrediente
9 oua, 1 l frisca vegetala, 50-60 g de zahar pentru fiecare ou in functie de cat de dulce doriti, esenta de rom, esenta de vanilie, 50-60 g cacao, 4 linguri de nes

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albus.
Galbenusurile se impart egal in trei castroane.
Frisca se bate pana se intareste.
Albusurile se bat spuma tare, dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul.
Intr-un castron cu galbenusuri se pune o lingura de frisca, una de spuma de albus si esenta de vanilie, dupa care se omogenizeaza.
In al doilea castron cu galbenusuri se adauga cate o lingura de frisca, una de albus si nesul, dupa care se omogenizeaza.
In cel de al treilea castron cu galbenusuri se adauga o lingura de frisca , una de albus si cacaoa, esenta de rom si se omogenizeaza.
Se imparte in mod egal frisca si spuma de albus in cele trei castroane cu galbenusuri, si se amesteca foarte bine.
Se poate pune in caserole mai mici astfel:- un strat cu parfe de cacao, unul de vanilie si unul de ness
Se poate pune intr-o caserola mai mare. Astfel obtineti un minuat tort de inghetata.
Se pune la congelator circa 2 ore.
Cand se scoate din congelator, se scufunda caserola pt 2-3 secunde in apa fierbinte si se rastoarna pe o farfurie, sau un platou.
Se orneaza cu frisca si fructe sau se rade ciocolata. Se serveste imediat
Se poate tine in congelator 3-4 saptamani, bine sigilate pentru a nu prinde miros de frigider.
Se poate face si cu aroma de fructe. Sau puteti face doar cu o singura aroma. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Parfe cu ciocolata, nes si vanilie- Alina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata de casa

Inghetata de casa

Se bat albusurile impreuna cu esenta de vanilie si zaharul pana cand capata o textura spumoasa. Intre

13 voturi    4 comentarii
20 min
Inghetate
Inghetata cu vanilie

Inghetata cu vanilie

In bolul unui mixer punem 500 ml. de smantana cu 8 linguri de zahar si mixam pana obtinem frisca.

2 voturi    0 comentarii
15 min
Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    elena , 30 iunie 2017

    minunat, am s-o incerc

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 iunie 2015

    Da, Iuliana, rețeta este a Alinei!

  • Fara foto

    Iuliana Tarnoveanu , 18 iunie 2015

    Foarte bun preparat-minunat!Alina a realizat un parfe gustos si rafinat!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 9 oua
  • 1 l frisca vegetala
  • 50-60 g de zahar pentru fiecare ou in functie de cat de dulce doriti
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 50-60 g cacao
  • 4 linguri de nes

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

10 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

elena

minunat, am s-o incerc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Inghetata cu caise, nuci si caramel Inghetata cu caise, nuci si caramel

Care este prima opţiune în ce priveşte desertul în aceste zile toride? In ce mă priveşte, cu siguranţă este îngheţata.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Inghetata cu mango si zmeura Inghetata cu mango si zmeura

Pentru că am folosit lapte condensat, îngheţata a avut o textură cremoasă. Am mixat smântâna pentru frisca.Nu

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Inghetata cu rom si stafide