autor:

mariana scarlat

» » Inghetate

Parfe cu ciocolata, nes si vanilie- Alina

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2015

Ingrediente
9 oua, 1 l frisca vegetala, 50-60 g de zahar pentru fiecare ou in functie de cat de dulce doriti, esenta de rom, esenta de vanilie, 50-60 g cacao, 4 linguri de nes

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albus.
Galbenusurile se impart egal in trei castroane.
Frisca se bate pana se intareste.
Albusurile se bat spuma tare, dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul.
Intr-un castron cu galbenusuri se pune o lingura de frisca, una de spuma de albus si esenta de vanilie, dupa care se omogenizeaza.
In al doilea castron cu galbenusuri se adauga cate o lingura de frisca, una de albus si nesul, dupa care se omogenizeaza.
In cel de al treilea castron cu galbenusuri se adauga o lingura de frisca , una de albus si cacaoa, esenta de rom si se omogenizeaza.
Se imparte in mod egal frisca si spuma de albus in cele trei castroane cu galbenusuri, si se amesteca foarte bine.
Se poate pune in caserole mai mici astfel:- un strat cu parfe de cacao, unul de vanilie si unul de ness
Se poate pune intr-o caserola mai mare. Astfel obtineti un minuat tort de inghetata.
Se pune la congelator circa 2 ore.
Cand se scoate din congelator, se scufunda caserola pt 2-3 secunde in apa fierbinte si se rastoarna pe o farfurie, sau un platou.
Se orneaza cu frisca si fructe sau se rade ciocolata. Se serveste imediat
Se poate tine in congelator 3-4 saptamani, bine sigilate pentru a nu prinde miros de frigider.
Se poate face si cu aroma de fructe. Sau puteti face doar cu o singura aroma. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Parfe cu ciocolata, nes si vanilie- Alina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata

Inghetata

Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul, se adauga faina apoi laptele. Se pune pe abur amestecându-se

2 voturi    1 comentariu
30 min
Inghetate
Ingheţată de mentă

Ingheţată de mentă

Laptele se fierbe şi cand clocoteşte se ia de pe foc;se adaugă frunzele de mentă ,se acoperă

4 voturi    5 comentarii
4h
Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    elena , 30 iunie 2017

    minunat, am s-o incerc

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 iunie 2015

    Da, Iuliana, rețeta este a Alinei!

  • Fara foto

    Iuliana Tarnoveanu , 18 iunie 2015

    Foarte bun preparat-minunat!Alina a realizat un parfe gustos si rafinat!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 9 oua
  • 1 l frisca vegetala
  • 50-60 g de zahar pentru fiecare ou in functie de cat de dulce doriti
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 50-60 g cacao
  • 4 linguri de nes

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

elena

minunat, am s-o incerc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Inghetata tiramisu Inghetata tiramisu

Se pregateste in primul rand piureul de zmeura;se spala,se paseaza 250g cu blenderul,se trece prin sita pentru eliminarea semintelor,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Inghetate
Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

2 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Tort de inghetata cu fructe