Parfe cu ciocolată, vanilie și ness ALINA

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Parfe cu ciocolată, vanilie și ness  ALINA

Ingrediente

  • 9 oua
  • 1 l frisca vegetala
  • 50-60 g de zahar pentru fiecare ou in functie de cat de dulce doriti
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 50-60 g cacao
  • 4 linguri de nes

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albus.

Galbenusurile se impart egal in trei castroane.

Frisca se bate pana se intareste.

Albusurile se bat spuma tare, dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste.

Intr-un castron cu galbenusuri se pune o lingura de frisca, una de spuma de albus si esenta de vanilie, dupa care se omogenizeaza.

In al doilea castron cu galbenusuri se adauga cate o lingura de frisca, una de albus si nesul, dupa care se omogenizeaza.

In cel de al treilea castron cu galbenusuri se adauga o lingura de frisca , una de albus si cacaoa, si se omogenizeaza.

Se imparte in mod egal frisca si spuma de albus in cele trei castroane cu galbenusuri, si se amesteca foarte bine.

Se poate pune in caserole mai mici astfel:- un strat cu parfe de cacao, unul de vanilie si unul de ness

Se poate pune intr-o caserola mai mare. Astfel obtineti un minuat tort de inghetata.

Se pune la congelator circa 2 ore.

Cand se scoate din congelator, se scufunda caserola pt 2-3 secunde in apa fierbinte si se rastoarna pe o farfurie, sau un platou.

Se orneaza cu frisca si fructe sau se rade ciocolata. Se serveste imediat

Se poate tine in congelator 3-4 saptamani, bine sigilate pentru a nu prinde miros de frigider.

Se poate face si cu aroma de fructe. Sau puteti face doar cu o singura aroma.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura