Parfe cu ciocolată, vanilie și ness ALINA

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Parfe cu ciocolată, vanilie și ness  ALINA

Ingrediente

  • 9 oua
  • 1 l frisca vegetala
  • 50-60 g de zahar pentru fiecare ou in functie de cat de dulce doriti
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 50-60 g cacao
  • 4 linguri de nes

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albus.

Galbenusurile se impart egal in trei castroane.

Frisca se bate pana se intareste.

Albusurile se bat spuma tare, dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste.

Intr-un castron cu galbenusuri se pune o lingura de frisca, una de spuma de albus si esenta de vanilie, dupa care se omogenizeaza.

In al doilea castron cu galbenusuri se adauga cate o lingura de frisca, una de albus si nesul, dupa care se omogenizeaza.

In cel de al treilea castron cu galbenusuri se adauga o lingura de frisca , una de albus si cacaoa, si se omogenizeaza.

Se imparte in mod egal frisca si spuma de albus in cele trei castroane cu galbenusuri, si se amesteca foarte bine.

Se poate pune in caserole mai mici astfel:- un strat cu parfe de cacao, unul de vanilie si unul de ness

Se poate pune intr-o caserola mai mare. Astfel obtineti un minuat tort de inghetata.

Se pune la congelator circa 2 ore.

Cand se scoate din congelator, se scufunda caserola pt 2-3 secunde in apa fierbinte si se rastoarna pe o farfurie, sau un platou.

Se orneaza cu frisca si fructe sau se rade ciocolata. Se serveste imediat

Se poate tine in congelator 3-4 saptamani, bine sigilate pentru a nu prinde miros de frigider.

Se poate face si cu aroma de fructe. Sau puteti face doar cu o singura aroma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise