Parfe de banane

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350g banane
  • 2uoa
  • 50ml lapte
  • 150g zahar 30 ml ligior de banane
  • 500g frisca

Mod de preparare

Ouale se amesteca cu zaharul si laptele pe baie de apa pana se ingroasa compozitia.Se ia de pe foc, se adauga lichiorul si se amesteca pana se racesc.Miezul de bananese paseaza printr-o sita inoxidabila si se amesteca cu compozitia de uoa.Se adauga 400g frisca si se toarna intr-o forma de chec cu peretii drepti.Se niveleaza, se acopera cu o folie de celofan si se tine la congelator 5-6 ore.Se scoate din forma introducand forma intr-un vas cu apa fierbinte timp de 1-2 min.Se serveste imediat .

Se poate decora si cu felii de banane.In lipsa lichiorului de banane , se poate folosi si esenta de banane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise