autor:

zana b.

» » Inghetate

Parfe de banane

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 mai 2009

Ingrediente
350g banane ,2uoa,50ml lapte, zahar 30 ml ligior de banane, 500g frisca

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Ouale se amesteca cu zaharul si laptele pe baie de apa pana se ingroasa compozitia.Se ia de pe foc, se adauga lichiorul si se amesteca pana se racesc.Miezul de bananese paseaza printr-o sita inoxidabila si se amesteca cu compozitia de uoa.Se adauga 400g frisca si se toarna intr-o forma de chec cu peretii drepti.Se niveleaza, se acopera cu o folie de celofan si se tine la congelator 5-6 ore.Se scoate din forma introducand forma intr-un vas cu apa fierbinte timp de 1-2 min.Se serveste imediat .
Se poate decora si cu felii de banane.In lipsa lichiorului de banane , se poate folosi si esenta de banane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Parfe de banane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
inghetata de ciocolata

inghetata de ciocolata

Ouale intregi se bat bine adaugand faina in care am pus zaharul si sarea, apoi laptele. Punem vasul

29 voturi    9 comentarii
3h
Inghetate
Inghetata

Inghetata

Intr-o cupa se aseaza inghetata de ciocolata,napolitanele(cubulete mici),dulceata de capsuni dupa

9 voturi    6 comentarii
5 min
Inghetate

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 350g banane ,2uoa,50ml lapte, zahar 30 ml ligior de banane
  • 500g frisca

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

2 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

1 vot    0 comentarii
15 min
Inghetate
Desert