autor:

zana b.

» » Inghetate

Parfe de banane

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 mai 2009

Ingrediente
350g banane ,2uoa,50ml lapte, zahar 30 ml ligior de banane, 500g frisca

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Ouale se amesteca cu zaharul si laptele pe baie de apa pana se ingroasa compozitia.Se ia de pe foc, se adauga lichiorul si se amesteca pana se racesc.Miezul de bananese paseaza printr-o sita inoxidabila si se amesteca cu compozitia de uoa.Se adauga 400g frisca si se toarna intr-o forma de chec cu peretii drepti.Se niveleaza, se acopera cu o folie de celofan si se tine la congelator 5-6 ore.Se scoate din forma introducand forma intr-un vas cu apa fierbinte timp de 1-2 min.Se serveste imediat .
Se poate decora si cu felii de banane.In lipsa lichiorului de banane , se poate folosi si esenta de banane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Parfe de banane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata de ciocolata

Inghetata de ciocolata

Se bat galbenusurile cu zaharul pana devine o crema umflata si spumoasa. Se pun laptele si smantana

6 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Inghetate
Inghetata cu frisca si cappuccino

Inghetata cu frisca si cappuccino

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul,apoi galbenusurile

19 voturi    13 comentarii
45 min
Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 350g banane ,2uoa,50ml lapte, zahar 30 ml ligior de banane
  • 500g frisca

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Inghetata de vanilie cu zmeura Inghetata de vanilie cu zmeura

Puneti galbenusurile intr-o cratita mai groasa, adaugati si zaharul. Amestecati bine cu un tel. Puneti cratita pe foc, focul sa fie

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Inghetata cu arome fresh Inghetata cu arome fresh

Separam albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem spumă, apoi adăugăm zaharul, ca la blat. Gălbenușurile le mixam separat

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Ingheţată cu spumă de la dulceaţa de caise