autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Retete de post

Pariziene cu crema de vanilie si visine de post

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 aprilie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, , 500 gr faina, 50 gr margarina la pachet, 70 gr zahar, 250 ml lapte de soia, 25 gr drojdie, 1 praf de sare, coaja rasa de lamaie, , Crema:, , 400 ml lapte de soia, 3 linguri potrivite cu amidon, 4 linguri zahar, 1 pastaia de vanilie, 1 borcan mic de visine fara samburi, zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

18 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Topim margarina, iar laptele il punem pe foc pana devine caldut.
Frecam drojdia cu o lingura de zahar, punem 2 linguri lapte de soia, 1 lingura de faina, amestecam bine si lasam 10 minute la loc ferit de curent.
Intr-un bol cernem faina.
Peste adaugam zaharul, margarina topita, praful de sare, drojdia, coaja rasa de lamaie si amestecam usor cu mana.
Laptele il turnam treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen, elastic si usor de lucrat.
Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la dospit circa 1 ora, dar la loc cald.
Crema:
Intr-un vas amestecam amidonul, zaharul, semintele de la pastaia de vanilie si 6-7 linguri din laptele de soia.
Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot adaugam amestecul de amidon.
Lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa ca o budinca, timp in care amestecam continuu.
Acoperim cu o folie crema pana se raceste, apoi incorporam visinele.
Rasturnam aluatul dospit pe masa de lucru curata si il impartim in noua bucati egale.
Intindem prima foaie in forma ovala, iar pe lungime, in partea de jos punem umplutura, iar cealalta jumatate o taiem fasii.
Venim putin cu lateralele peste crema, apoi rulam. La fel procedam cu toate.
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam parizienele.
Le lasam 10 minute sa mai cresca in tava, apoi le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumenesc.
Cand sunt gata le scoatem din cuptor, amestecam intr-o cana 4-5 linguri apa, 1/2 lingura zahar pudra, cativa stropi de ulei si cu acest amestec le ungem.
Le lasam sa se raceasca, le pudram cu zahar apoi le punem intr-un bol si le acoperim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu crema de vanilie si visine de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Paste fusilli cu sos si masline

Paste fusilli cu sos si masline

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei, apoi se adauga 1 lingurita rasa de sare, se acopera

1 vot    0 comentarii
1h
Retete de post
salata de paste cu avocado si tofu bio

salata de paste cu avocado si tofu bio

1. Se pun la fiert pastele. 2. Se taie avocado si tofu cubulete mici. 3. Odata luate de pe foc,

1 vot    0 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    lumi59 (Chef de cuisine):

    Au iesit foarte bune. O singura observatie: pentru a se rumeni frumos e nevoie de functia grill de la cuptor (flacara de sus), dupa ce au inceput parizienele sa creasca.

  • Florica Marinela_Andriescu

    Florica Marinela_Andriescu (Chef de cuisine):

    Delicioase!!!.....eu nu le-am facut de post ci cu lapte normal,iar in loc de visine am pus coacaze rosii ca tot aveam prin gradina......

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 19 iunie 2015

    Asa este Alina, se pot umple cu orice si sunt delicioase!

  • Fara foto

    Alina Maria , 18 iunie 2015

    Sunt foarte bune...le fac zilnic merge si fara lapte.Puteti sa le mai umpleti cu ciocolata,mere,nuca.

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 07 aprilie 2015

    Multumesc!

    • Fara foto

      Lumi Nick , 05 aprilie 2015

      foarte buna!

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2014

      Multumesc Adelina!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2014

      Arată grozav!

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 17 noiembrie 2014

      Multumesc!

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 17 noiembrie 2014

      Daca e de post, probabil ca e mai bun, nu stiu ca nu am incercat!

    • Fara foto

      Vicky Wilde , 16 noiembrie 2014

      Oare nu ar fi mai bun lapte de migdale?

    • Fara foto

      Viorica Apostol , 16 noiembrie 2014

      BUN

    • Fara foto

      VIORICA (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2014

      BUN

    • Fara foto

      Ioan Ursan , 11 noiembrie 2014

      Nu este lipsita de interes.

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 10 noiembrie 2014

      Multumesc.

    • Fara foto

      Teo Steluta , 09 noiembrie 2014

      YUMMMMY

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 15 octombrie 2014

      Multumesc!

    • Fara foto

      Daniela Prisacariu , 15 octombrie 2014

      WAW!!!

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 12 august 2014

      Florica noua ne plac enorm...

    • Florica Marinela_Andriescu

      Florica Marinela_Andriescu (Chef de cuisine) , 08 august 2014

      foarte ușor de făcut! !!....eu nu le-am făcut de post și am pus lapte normal iar în loc de vișine am pus coacăze roșii ca tot aveam în grădină. ...Delicioase!!

    • Fara foto

      Viorel Vio , 18 iulie 2014

      Cerasela Dacia Multumesc! E o informatie importanta! Nu o voi uita! :)

    • Fara foto

      Cerasela Dacia , 18 iulie 2014

      daca le scoti samburii afli.cand le cumperi le poti incerca in feul urmator /le apesi usor langa codita in partea unde e dunguta,daca e moale au viermi.stiu sigur pt ca suntem producatori.la fel si la cirese

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 12 iunie 2014

      Cine stie daca au carne sau nu ...

    • Fara foto

      Viorel Vio , 08 iunie 2014

      Banuiesc ca visinele sunt fara carne, altfel nu stiu cum ar putea fi de post! :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

18 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 50 gr margarina la pachet
  • 70 gr zahar
  • 250 ml lapte de soia
  • 25 gr drojdie
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • Crema:
  • 400 ml lapte de soia
  • 3 linguri potrivite cu amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 pastaia de vanilie
  • 1 borcan mic de visine fara samburi
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Asa este Alina, se pot umple cu orice si sunt delicioase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Cartofi zdrobiți cu spanac