autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

Parjoala de dimineata

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 mai 2011

Ingrediente
200 g iaurt gros, 10-12 frunze proaspete de menta, sau busuioc, tocate grosier, 2 linguri de patrunjel proaspat, tocat grosier, 2 catei de usturoi, tocati, 2 lingurite de suc de lamaie, 200 g faina, 2 lingurite de seminte de chimen, 1 lingurita de seminte de fenicul, 1/2 lingurita de boia iute, 1 lingurita de sare, 1/2 ceapa rosie mica, tocata foarte fin, 2 oua, 150 ml bere blonda, 450 g piept de pui, dezosat, fara piele, ulei de orez, pentru prajit, feliute de lamaie, pentru servit, salata verde, pentru servit

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Aceste parjoale se fac usor, se gatesc rapid si sunt destul de simpatice ca sa fie servite oricand, chiar si la mese mai festive, ca gustari sau antreuri.

Se pun intr-un blender menta, patrunjel, usturoi, 2-3 linguri de iaurt si suc de lamaie. Se proceseaza pana se omogenizeaza. Se adauga restul de iaurt, sare si piper si se mai proceseaza scurt. Se pune sosul deoparte, ca aromele sa infuzeze.

Se pune in blender carnea si se proceseaza pana ce se obtine o pasta.

Se prajesc uscat, fara ulei, timp de 30-40 de secunde, semintele de chimen si fenicul si se piseaza.

Se combina faina cu macinatura de chimen si fenicul, boia, sare si piper. Se amesteca intr-un castron separat ceapa cu oua si bere si se bat impreuna. Se toarna mixtura de bere in cea de faina si apoi se combina cu carnea tocata, pana se obtine o mixtura omogena.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si adanca (strat de 2-3 cm), la foc mediu-mare. Cand uleiul este fierbinte, se adauga cate o lingura de mixtura de carne si se aplatizeaza usor. Se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc. Se scurg pe prosoape de hartie mototolite si se servesc apoi fierbinti, alaturi de sosul de iaurt si o salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoala de dimineata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Carnati cu piure de dovleac

Carnati cu piure de dovleac

Se pune dovleacul intr-o tava in cuptor,se fac cateva incizii,se stropeste cu ulei si se lasa 1h;dupa

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Sarmale in foi de vita

Sarmale in foi de vita

Intr-un vas incapator, se amesteca bine carnea tocata cu ceapa tocata marunt, morcovul ras, oul,

2 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 200 g iaurt gros
  • 10-12 frunze proaspete de menta
  • sau busuioc
  • tocate grosier
  • 2 linguri de patrunjel proaspat
  • tocat grosier
  • 2 catei de usturoi
  • tocati
  • 2 lingurite de suc de lamaie
  • 200 g faina
  • 2 lingurite de seminte de chimen
  • 1 lingurita de seminte de fenicul
  • 1/2 lingurita de boia iute
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 ceapa rosie mica
  • tocata foarte fin
  • 2 oua
  • 150 ml bere blonda
  • 450 g piept de pui
  • dezosat
  • fara piele
  • ulei de orez
  • pentru prajit
  • feliute de lamaie
  • pentru servit
  • salata verde
  • pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita cu ficatei de pui Tocanita cu ficatei de pui

Se curata si taie ceapa marunt. Se pune tuciul pe foc sa se incinga, se adauga uleiul, apoi ceapa si se lasa sa se caleasca la foc mic

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Mamaliga in straturi sau Taci si inghite Mamaliga in straturi sau Taci si inghite

In mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana, dar pentru ca oricum este o mancare foarte grea, am decis sa fac o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Lasagna