autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

Parjoala de dimineata

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 mai 2011

Ingrediente
200 g iaurt gros, 10-12 frunze proaspete de menta, sau busuioc, tocate grosier, 2 linguri de patrunjel proaspat, tocat grosier, 2 catei de usturoi, tocati, 2 lingurite de suc de lamaie, 200 g faina, 2 lingurite de seminte de chimen, 1 lingurita de seminte de fenicul, 1/2 lingurita de boia iute, 1 lingurita de sare, 1/2 ceapa rosie mica, tocata foarte fin, 2 oua, 150 ml bere blonda, 450 g piept de pui, dezosat, fara piele, ulei de orez, pentru prajit, feliute de lamaie, pentru servit, salata verde, pentru servit

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Aceste parjoale se fac usor, se gatesc rapid si sunt destul de simpatice ca sa fie servite oricand, chiar si la mese mai festive, ca gustari sau antreuri.

Se pun intr-un blender menta, patrunjel, usturoi, 2-3 linguri de iaurt si suc de lamaie. Se proceseaza pana se omogenizeaza. Se adauga restul de iaurt, sare si piper si se mai proceseaza scurt. Se pune sosul deoparte, ca aromele sa infuzeze.

Se pune in blender carnea si se proceseaza pana ce se obtine o pasta.

Se prajesc uscat, fara ulei, timp de 30-40 de secunde, semintele de chimen si fenicul si se piseaza.

Se combina faina cu macinatura de chimen si fenicul, boia, sare si piper. Se amesteca intr-un castron separat ceapa cu oua si bere si se bat impreuna. Se toarna mixtura de bere in cea de faina si apoi se combina cu carnea tocata, pana se obtine o mixtura omogena.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si adanca (strat de 2-3 cm), la foc mediu-mare. Cand uleiul este fierbinte, se adauga cate o lingura de mixtura de carne si se aplatizeaza usor. Se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc. Se scurg pe prosoape de hartie mototolite si se servesc apoi fierbinti, alaturi de sosul de iaurt si o salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoala de dimineata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
“Sherkasieh” cu pui – Pui chirchiz cu orez-reteta specific iordaniana

“Sherkasieh” cu pui – Pui chirchiz cu orez-reteta specific iordaniana

Puiul Puiul se spala si cu ajutorul unui prosop de bucatarie se usuca. Intr-o tigaie se incinge

15 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna

Lasagna

Se caleste ceapa in putin ulei. Apoi adaugati carnea tocata pana cand se caleste putin, apoi adaugati

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 200 g iaurt gros
  • 10-12 frunze proaspete de menta
  • sau busuioc
  • tocate grosier
  • 2 linguri de patrunjel proaspat
  • tocat grosier
  • 2 catei de usturoi
  • tocati
  • 2 lingurite de suc de lamaie
  • 200 g faina
  • 2 lingurite de seminte de chimen
  • 1 lingurita de seminte de fenicul
  • 1/2 lingurita de boia iute
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 ceapa rosie mica
  • tocata foarte fin
  • 2 oua
  • 150 ml bere blonda
  • 450 g piept de pui
  • dezosat
  • fara piele
  • ulei de orez
  • pentru prajit
  • feliute de lamaie
  • pentru servit
  • salata verde
  • pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui, pe pat de legume