autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

Parjoala de dimineata

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 mai 2011

Ingrediente
200 g iaurt gros, 10-12 frunze proaspete de menta, sau busuioc, tocate grosier, 2 linguri de patrunjel proaspat, tocat grosier, 2 catei de usturoi, tocati, 2 lingurite de suc de lamaie, 200 g faina, 2 lingurite de seminte de chimen, 1 lingurita de seminte de fenicul, 1/2 lingurita de boia iute, 1 lingurita de sare, 1/2 ceapa rosie mica, tocata foarte fin, 2 oua, 150 ml bere blonda, 450 g piept de pui, dezosat, fara piele, ulei de orez, pentru prajit, feliute de lamaie, pentru servit, salata verde, pentru servit

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Aceste parjoale se fac usor, se gatesc rapid si sunt destul de simpatice ca sa fie servite oricand, chiar si la mese mai festive, ca gustari sau antreuri.

Se pun intr-un blender menta, patrunjel, usturoi, 2-3 linguri de iaurt si suc de lamaie. Se proceseaza pana se omogenizeaza. Se adauga restul de iaurt, sare si piper si se mai proceseaza scurt. Se pune sosul deoparte, ca aromele sa infuzeze.

Se pune in blender carnea si se proceseaza pana ce se obtine o pasta.

Se prajesc uscat, fara ulei, timp de 30-40 de secunde, semintele de chimen si fenicul si se piseaza.

Se combina faina cu macinatura de chimen si fenicul, boia, sare si piper. Se amesteca intr-un castron separat ceapa cu oua si bere si se bat impreuna. Se toarna mixtura de bere in cea de faina si apoi se combina cu carnea tocata, pana se obtine o mixtura omogena.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si adanca (strat de 2-3 cm), la foc mediu-mare. Cand uleiul este fierbinte, se adauga cate o lingura de mixtura de carne si se aplatizeaza usor. Se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc. Se scurg pe prosoape de hartie mototolite si se servesc apoi fierbinti, alaturi de sosul de iaurt si o salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoala de dimineata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
chiftelute cu carne de curcan

chiftelute cu carne de curcan

Se toaca carnea ,se amesteca cu ceapa tocata ft fin,patrunjel tocat marunt,painea inmuiata si stoarsa

5 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
LINTE CU CARNATI

LINTE CU CARNATI

Varietatea de linte pe care o folosim ,recomanda sa spalam lintea si sa o punem a inmuiat ,in apa

5 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 200 g iaurt gros
  • 10-12 frunze proaspete de menta
  • sau busuioc
  • tocate grosier
  • 2 linguri de patrunjel proaspat
  • tocat grosier
  • 2 catei de usturoi
  • tocati
  • 2 lingurite de suc de lamaie
  • 200 g faina
  • 2 lingurite de seminte de chimen
  • 1 lingurita de seminte de fenicul
  • 1/2 lingurita de boia iute
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 ceapa rosie mica
  • tocata foarte fin
  • 2 oua
  • 150 ml bere blonda
  • 450 g piept de pui
  • dezosat
  • fara piele
  • ulei de orez
  • pentru prajit
  • feliute de lamaie
  • pentru servit
  • salata verde
  • pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Musaca de vinete cu carne de pasare