autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pârjoale moldoveneşti

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
500 g carne, 100 g franzelă, 100 g ceapă, 1 ou, 1 legătură mărar, sare, piper pisat şi usturoi după gust, ulei pentru prăjit, , Pentru împănat: 1 lingură făină, 2 ouă, 100 g pesmet.

Dificultate: Medie Timp: 1h

107 voturi

Mod de preparare

Se curăţă carnea de pieliţe şi de vine şi se dă de două ori prin maşina de tocat împreună cu franzela înmuiată şi stoarsă, ceapa călită şi verdeaţa. Se potriveşte de sare şi de piper, se adaugă 1-2 ouă, se amestecă bine frământând şi se formează pârjoale în forma frunzei de vişin care se dau prin făină, ouă bătute şi prin pesmet alb.

Se prăjesc pe ambele părţi în grăsimea bine înfierbântată. Se servesc cu piure de cartofi sau fasole, spanac, mazăre sau cu sote de morcovi.

Când se servesc, pârjoalele se pot stropi cu unt topit sau cu mujdei de usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pârjoale moldoveneşti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Parjoale moldovenesti

Parjoale moldovenesti

Carnea tocata se amesteca cu ceapa, morcovul, usturoiul si verdeata (care in prealabil au fost maruntite

26 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Parjoale moldovenesti

Parjoale moldovenesti

Trecem carnea prin mașina de tocat, de două ori chiar, pentru a deveni mai fină. A doua oară,

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria , 15 octombrie 2009

    Ar trebui specificat, din ce fel de carne se face ? Ar iesi bine si din carnea de vita ?

Dificultate

Medie

Timp

1h

107 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne
  • 100 g franzelă
  • 100 g ceapă
  • 1 ou
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper pisat şi usturoi după gust
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru împănat: 1 lingură făină
  • 2 ouă
  • 100 g pesmet.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

Maria

Ar trebui specificat, din ce fel de carne se face ? Ar iesi bine si din carnea de vita ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Saramura din piept de pui