autor:

» » Mancaruri cu carne

Pârjoale moldoveneşti

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
500 g carne, 100 g franzelă, 100 g ceapă, 1 ou, 1 legătură mărar, sare, piper pisat şi usturoi după gust, ulei pentru prăjit, , Pentru împănat: 1 lingură făină, 2 ouă, 100 g pesmet.

Dificultate: Medie Timp: 1h

107 voturi

Mod de preparare

Se curăţă carnea de pieliţe şi de vine şi se dă de două ori prin maşina de tocat împreună cu franzela înmuiată şi stoarsă, ceapa călită şi verdeaţa. Se potriveşte de sare şi de piper, se adaugă 1-2 ouă, se amestecă bine frământând şi se formează pârjoale în forma frunzei de vişin care se dau prin făină, ouă bătute şi prin pesmet alb.

Se prăjesc pe ambele părţi în grăsimea bine înfierbântată. Se servesc cu piure de cartofi sau fasole, spanac, mazăre sau cu sote de morcovi.

Când se servesc, pârjoalele se pot stropi cu unt topit sau cu mujdei de usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pârjoale moldoveneşti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Parjoale moldovenesti

Parjoale moldovenesti

Trecem carnea prin mașina de tocat, de două ori chiar, pentru a deveni mai fină. A doua oară,

19 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Parjoale moldovenesti

Parjoale moldovenesti

Carnea tocata se amesteca cu ceapa, morcovul, usturoiul si verdeata (care in prealabil au fost maruntite

27 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 1 comentariu

  • Maria , 15 octombrie 2009

    Ar trebui specificat, din ce fel de carne se face ? Ar iesi bine si din carnea de vita ?

Dificultate

Medie

Timp

1h

107 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne
  • 100 g franzelă
  • 100 g ceapă
  • 1 ou
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper pisat şi usturoi după gust
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru împănat: 1 lingură făină
  • 2 ouă
  • 100 g pesmet.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Maria

Ar trebui specificat, din ce fel de carne se face ? Ar iesi bine si din carnea de vita ?

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Mazare cu carne de pui