autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Parjolute de curcan in sos de rosii

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 noiembrie 2017

Ingrediente
Ingrediente pentru parjolute:, 1 kg piept curcan de tara, 4 cepe, 1 capatana de usturoi, 1 lingurita sare, 1 varf de cutit de piper macinat, 2 oua, 2 felii de paine, Ingrediente pentru sos:, 1 rosie mare de peste 1 kg, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 3 foi de dafin, 3 linguri ulei, 1/2 lingurita sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare


Se portioneaza carnea, se curata ceapa si usturoiul si se dau prin masina de carne. Se adauga ouale, painea muiata in apa si scursa, sarea, piperul macinat, se omogenizeaza bine si se fac parjolute rotunde in podul palmei, care se pun pe un platou.




In tava de la cuptorul de la aragaz, se pune hartie cerata si se asaza parjoalele pe hartie, apoi se da tava la cuptor la foc potrivit, se intorc la vreme potrivita cand sunt rumene pe o parte. Cand sunt rumene pe ambele parti, se opreste focul si se scoate tava din cuptor.




Se curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt si se pun la prajit in cateva linguri de ulei, se lasa sa se rumeneasca frumos dupa care se adauga sucul de la rosie, foile de dafin, sare si se fierbe pana cand scade cel putin 30% din lichid, apoi se adauga parjoalele. Se fierbe la foc mic sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile.




Sa aveti pofta, dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Parjolute de curcan in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de fasole verde

Mancare de fasole verde

Punem ulei in cratița si lăsăm sa se încingă. Se adaugă ceapa și se gătește până

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole cu piept de porc impletit la Doubletta

Fasole cu piept de porc impletit la Doubletta

Se fierbe fasolea in apa cu sare schimband de 3 ori apa. Trebuie capac sau sistemul Doubletta cum

3 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente pentru parjolute:
  • 1 kg piept curcan de tara
  • 4 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingurita sare
  • 1 varf de cutit de piper macinat
  • 2 oua
  • 2 felii de paine
  • Ingrediente pentru sos:
  • 1 rosie mare de peste 1 kg
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 3 foi de dafin
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

224 voturi    43 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

5 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gulas de vita Gulas de vita

Punem pulpa de vit?, t?iat? cubule?e mari, la fiert in oala minune pt 2 ore f?r? sare. C?t fierbe carnea, intr-o oala punem uleiul,

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Se maruntesc ciupercile si se pun la calit in putin ulei de masline alaturi de carnea tocata. Se toaca ceapa verde si usturoiul foarte

5 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cartofi noi la cuptor cu crema de branza